Investere

Qualcomm Report indikerer Smartphone Demand er basert på Emerging Markets

Qualcomm Report indikerer Smartphone Demand er basert på Emerging Markets

Qualcomm (NASDAQ: QCOM) er den ledende produsenten av mobile chips rapportert inntekt nylig. Mens inntektene var mindre enn prognoser, økte selskapet faktisk sin veiledning for FY14 med økt tillit til markedsutsiktet. En økning i veiledning er ikke bare positiv for Qualcomm, men andre selskaper med eksponering for sluttmarkeder.

Det er opp til selskaper med eksponering på nye markeder i smarte telefoner, og utviklingen kan skje gjennom produsentene. Det kan føre til mindre risiko fra utrulling og suksess av bestemte produkter som for eksempel mobiloperatører som Apple (NASDAQ: AAPL).

Om Qualcomm

Qualcomm Incorporated designer og produserer digitale kommunikasjonsprodukter og tjenester for code division multiple access (CDMA), ortogonal frequency division multiplexing (OFDMA) og andre trådløse og mobile teknologier. Hvis du har en tavle eller mobiltelefon, er det en god endring Qualcomm har innhold i det. Den rapporterer i fire segmenter, Qualcomm CDMA Technologies (QCT), Qualcomm Technology Licensing, Qualcomm Wireless & Internet og Qualcomm Strategic Initiatives. Dens produkter brukes i tale- og datakommunikasjon, nettverk, applikasjonsbehandling, multimedia og GPS.

I tillegg til å selge sjetonger i mobilmarkedet mottar Qualcomm royaltybetalinger for sin CDMA-telefonteknologi. Betalingen av royalty er basert på den gjennomsnittlige mobiltelefonprisen, som er avtagende, og vil resultere i fallende utbetalinger i den virksomheten fremover.

Konkurrenter inkluderer Motorola Solutions (NYSE: MSI), Broadcom (NASDAQ: BCRM), Ericsson (NASDAQ: ERIC), Alcatel Lucent Soci (NYSE: ALU) en måned andre krets- og mobilteknologiproducenter. Det er også økende konkurranse fra de kinesiske produsentene, spesielt i enheter som passer inn i lavere prispoeng.

Qualcomm 1Q14 fortjeneste rapport Recap

Qualcomm rapporterte inntekt på $ 1,26 per aksje 29. januar 2014, som slo konsensus med $ 0,08. Inntekter på 6,6 milliarder dollar falt med konsensus på 70 millioner dollar og økte med 10% å / å. Mens konsensusestimater ikke ble bredt trimmet av analytikere, hadde det svakere enn forventet smarttelefonsalg hos Apple og Samsung allerede rapportert reduserte forventninger fra Qualcomm by the Street. Det ble priset til aksjene etter resultatene av disse selskapene.

Bruttomarginen i kvartalet var 59,1%, opp 100 bp fra foregående kvartal, men ned 370 bp y / y. QCT-marginene forbedret seg i kvartalet til 19,6%, en økning på 380 bp fra slutten av kvartalet og en positiv overraskelse bak kostnadsbesparende tiltak. Ledelsen forventer ikke at dette skal fortsette som royaltybetalinger basert på ASPs av CDMA-telefoner vil avta.

Når det gjelder volumer, sendte Qualcomm 213 millioner mobilstasjonsmodem (MSM) -brikker i kvartalet mot veiledning på 195-210 millioner. Ledelsen økte veiledningen til $ 5,00 - $ 5,20 per aksje fra $ 4,95 - $ 5,15 per aksje (nåværende konsensus $ 5,09) og opprettholdt også inntektsveiledning på $ 26 - $ 27,5 milliarder til tross for salgssviktet i kvartalet. Veiledningen var en større overraskelse med tanke på at det ble utstedt 2Q14 salgsveiledning på 6,1 - 6,7 milliarder dollar og EPS på 1,15 dollar - 1,25 dollar, uavhengig av konsensus på henholdsvis 6,72 milliarder dollar og 1,26 dollar. Kostnadsbesparende tiltak og andre marginforbedrende tiltak har større innflytelse enn forventet.

Selskapet vil generere sterk FCF og har notert at det vil returnere 75% til aksjonærer gjennom tilbakekjøp. Den hadde kontanter i kvartalsskiftet på 31,6 milliarder dollar, opp sekvensielt fra $ 29,4 billon. Den betalte ut 590 millioner dollar i utbytte og tilbakekjøpte over 1 milliard dollar i delt i kvartalet.

Skift til Emerging Markets - China Mobile Viktig å 2H14 Guidance

Qualcomm, som ligner Apples resultater tidligere i uken, sitert et skifte i etterspørselen etter smarte telefoner. Fremvoksende markeder, spesielt Kina, driver den inkrementelle veksten med de utviklede markedene som USA begynner å flate av. Ledelsen uttalte at China Mobiles utrulling av LTE-teknologi førte til økningen i 2H volum og EPS-forventninger.

På denne måten har ledelsen tidligere antatt at det forventes at smarttelefoner skal vokse til en CAGR på 20% mellom 2012 og 2017, med vekstmarkeder som vokser med 30%. På det kinesiske markedet har 3G bare en penetreringsgrad på 38%. Når forbrukerne skifter til 3G i Kina, vil Qualcomms verdiskapende innhold øke i markedet og kjøre øker salget og marginene.

Konklusjon - Sterk Play på mobil i Emerging Markets

Selskapets teknologi adresserer for tiden 100% av det globale håndsettemarkedet og skiftet i fremvoksende marked til høyere slutt teknologi som 3G vil øke dollarverdien av innhold per enhet og fungere som et positivt mikseskift til marginer. I tillegg presenterer tablettmarkedet og inkremental mulighet for utvidelse, med flere og flere enheter som selges som inkluderer mobiltjeneste. Å eie Qualcomm sammenlignet med Apple gir en investor mye bredere eksponering og mindre avhengighet av andre produkter. Det er en lavere risiko måte å spille mobil vekst og ekspansjon i vekstmarkeder og sin policy for å returnere penger til aksjonærene er ytterligere positiv.

Hva er tankene dine om Qualcomms fremtid i mobilområdet?

Skrive Inn Din Kommentar