Investere

Slik beskytter du mot inflasjon som spiser din retur

Slik beskytter du mot inflasjon som spiser din retur

Inflasjon - det er et skummelt ord for investorer. Det er virkelig et skremmende ord for pensjonister. Men det bør være noe som alle husker når de ser på sine investeringer.

Inflasjonen er rett og slett endringer i prisene på varer og tjenester som brukes av husholdninger. Prisendring over tid (de går vanligvis opp). Denne trenden er kjent som inflasjon. I USA beregner vi inflasjonen ved å stole på forbrukerprisindeksen, som er satt sammen av Bureau of Labor Statistics.

Den siste lesingen om "inflasjon" ved dette tiltaket var for februar 2013, og det var opp til 2,0%. Selv om det ikke regnes som høyt, er det det høyeste det har vært siden Great Recession, og det kan være et tidlig tegn på ting som kommer i de neste årene.

Hvorfor du bør bry deg om inflasjon

Inflasjon utgjør virkelig om du har en fast inntekt. Det er viktig. Årsaken er at varer og tjenester vil koste mer. Så, hvis du har bygget opp en flott portefølje som gir deg $ 2000 per måned i avkastning, vil det bare ikke få deg så langt som inflasjonen øker.

For eksempel, hvis de månedlige utgiftene dine nå er $ 1800 per måned, vil en liten økning i inflasjonen se det som går opp, selv om du kjøper de samme tingene igjen og igjen. En 2% økning gir deg $ 1,836 per måned. Deretter $ 1,872 per måned året etter. Ganske snart vil utgiftene overstige din faste inntekt - noe som er problemet.

Inflasjonen påvirker også sparer negativt. For eksempel, hvis du bare lagrer og lagrer og lagrer, men beholder pengene dine på en sparekonto, vokser den ikke i samme tempo som inflasjonen. Akkurat nå kan du tjene 0,50% på en sparekonto hvis du er heldig. Men hvis kostnadene for varer du kjøper stiger til 2,0%, mister du 1,5% per år ved bare å spare på en bankkonto.

Jeg kjenner en historie om en kvinne som var helt flittig hele livet og sparte 20% av inntektene hennes hvert år. Hun satte det inn i en pengemarkedskonto. Men nå som hun ser på å gå på pensjon, har hun oppdaget at hun ikke har nesten nok penger fordi det aldri vokste seg over tid. Da jeg spurte henne hvorfor hun reddet og aldri investerte, var svaret hennes "Jeg ville ikke miste noen penger "men på grunn av sin frykt for å investere, mistet hun også veksten av pengene sine!

Tre måter å beskytte mot inflasjon

Bunnlinjen er at du må være bevisst på inflasjon som investor og som noen som ønsker å pensjonere seg komfortabelt. Hvis du ikke holder tritt, vil du ende opp med å slite når du skal nyte livet. Det er noen viktige måter at du kan beskytte deg mot inflasjon - og de fokuserer i utgangspunktet på å øke porteføljen din så mye som eller mer enn inflasjonen.

1. Investering i aksjemarkedet

En av de enkleste og enkleste måtene å holde tritt med inflasjonen (eller slå den) er å investere i aksjemarkedet. Grunnen? Alle disse selskapene tjener penger ved å selge produkter. Hvis det er inflasjon, vil alle disse selskapene kunne selge sine produkter for mer (inflasjonstakten). Det gir vanligvis en bedre fortjeneste (eller en som er på nivå med lignende selskaper). Husk at inflasjon er bare en dårlig ting for forbrukerne som må betale mer. Det er nesten en fordel for bedrifter siden de belaster mer.

Hvis du vil bli mer spesialisert, kan du fokusere på selskaper som forbrukerekjøp fra - grunnleggende forbrukerstifter som husholdningsvarer, helsevesen, legemidler. Disse selskapene har en tendens til å gjøre spesielt godt, for selv om forbrukerne må foreta valg med pengene, må de kjøpe disse produktene. For eksempel, ved å bruke rentesituasjonen ovenfor, hvis valget mellom å spise på en restaurant eller kjøpe dagligvarer, vil forbrukeren vanligvis kjøpe matvarer som de har råd til.

2. Inflasjonsbeskyttede obligasjoner

En annen viktig måte at du kan beskytte mot inflasjon, samtidig som du unngår aksjemarkedet, er å investere i inflasjonsbeskyttede obligasjoner. Treasury tilbyr et produkt som heter TIPS, eller Treasury Inflation-Protected Securities. Dette er spesielle obligasjoner som ikke bare betaler renten, men også justerer hovedverdien på grunnlag av inflasjonen. Selv om det er deflasjon (hvor prisene faller), og du holder obligasjonen til forfall, vil du alltid minst få hovedstolen tilbake.

Du kan investere i TIPS direkte gjennom statskassen, eller ved å kjøpe et obligasjonsfond. Men hvis du kjøper et obligasjonsfond, forstår du at du fortsatt kan miste verdi over tid på grunn av innholdet i å kjøpe et obligasjon mot et obligasjonsfond.

3. Invester i vanskelige eiendeler

Når inflasjonen stiger, stiger også prisene på varer og hardvarer. Derfor flokker mange mennesker til gull og råvarer når det er frykt for inflasjon. Imidlertid anbefaler jeg ikke å investere i gull av mange grunner, men mer så i dag fordi folk behandler det som mer av en satsning på inflasjon, heller enn en hekk mot.

Du kan imidlertid investere i vanskelige eiendeler som en gruppe, typisk ved å investere i sektors ETFer. Mens gull vil spille en rolle i porteføljen, er den virkelige fordelen bare varene generelt (fra mineraler, til landbruk og mer).

En annen fordel med å investere i disse vanskelige eiendelene er at de vanligvis er mindre korrelert med det samlede markedet. Inflasjon har en tendens til å bringe sjokker eller andre økonomiske hendelser inn på bildet som kan utfordre markedet. Denne diversifiseringen av aksjer kan hjelpe hvis disse svarte svanehendelsene oppstår.

Beskytter du mot inflasjon i porteføljen din? Hvilke tips har du?

Skrive Inn Din Kommentar