Investere

Fortjeneste fra global vekst med naturressursene

Fortjeneste fra global vekst med naturressursene

I sin "Global Outlook" -rapport forutsetter det internasjonale energibyrået at hovedparten av økningen i etterspørselen etter energi rundt om i verden kommer fra fremvoksende nasjonalsland som Kina og India. Sammen med det vil det være et stort behov for varer som kobber, gull og kull blant annet for å tilfredsstille behovene til forbrukerne og selskapene i disse nasjonene. Verdipapirer i naturressursbransjen, som Exxon Mobil (NYSE: XOM), verdens største oljeselskap, Goldcorp (NYSE: GG), verdens største gullfirma og lovende småkapsler i energisektoren som Mondial Ventures (OTC: MNVN) og Premium Exploration (OTC: PMMEF), i gullgruppen tilbyr et bredt utvalg av valg for investorer.

Veksten rundt om i verden forventes å øke forbruksutgiftene ved trillioner i fremvoksende nasjoner.

Mye av det vil åpenbart være for olje, naturgass, kull og andre former for energi for å drive og varme boliger, kontorer, fabrikker, etc .... Kobber og jernmalm vil være nødvendig for de massive byggeprosjektene som Kina og andre har på gang. Den kinesiske politikken for urbanisering beveger seg over 100 millioner inn fra fylket til byer over verdens mest befolkede nasjon. India forventes å ha et enda større behov for energi enn Kina. India og Kina er også de to største kjøpere av gull i verden også.

For investorer er det naturressursbeholdninger i hver varegruppe for å møte alle mål.

For inntektsinvestorer er det enorme konglomerater som opererer rundt om i verden, som ExxonMobil og BHP Billiton (NYSE: BHP), verdens største naturressursfirma. For tiden er gjennomsnittlig utbytte for et medlem av Standard & Poors 500 Index under 2 prosent. Utbyttet for ExxonMobil er 2,58 prosent. For Goldcorp er det 2,45 prosent. Utbyttet for BHP Billiton er 3,41 prosent. Som med mange andre store bedrifter innen naturressursene har BHP Billiton og ExxonMobil en historie om å øke utbyttet. Fra det, får langsiktige aksjonærer en økning for å bare eie aksjen!

Vekst investorer må se på små caps som Premium Exploration og Mondial Ventures.

ExxonMobil, Goldcorp og BHP Billiton er gode selskaper som bør være lønnsomme for aksjonærer på lang sikt, men høy vekst kommer ikke. Analysemiljøet har en vekst på 2,96 prosent i løpet av de neste fem årene for ExxonMobil. For BHP Billiton forventes veksten i resultat per aksje å komme til 5,20 prosent. Goldcorp er estimert til en vekst i inntekter per aksje på 15,60 prosent. Med lovende bedrifter i det legendariske oljelandet i Texas for Mondial Ventures og i de rike gullfeltene i Idaho for Premium Exploration, er det potensial for høy vekst som bare ikke eksisterer lenger for ExxonMobils og BHP Billitons i verden.

Investorer bør alltid sette demografi på deres side også, uansett hva målet.

Det betyr at man kjøper naturressursbeholdninger for sin portefølje. Flere forbrukere betyr mer olje, kobber, kull, gull og andre naturressurser vil bli konsumert over hele verden. For langsiktige investorer som ser etter vekst og inntekt, kan naturressursbransjen møte disse målene.

Vil du investere i naturressursbransjen?

Fotokreditt: cuteimage

Skrive Inn Din Kommentar