Forsikring

Nødvarsel: Hvordan bli forberedt på en storm

Nødvarsel: Hvordan bli forberedt på en storm

Oppdatert 03.01.2012: Jeg har bodd i Sør-Illinois mesteparten av livet mitt og kan ikke huske en tid der vi ble truffet med slike ond vindstorm.

Da jeg først skrev dette innlegget, ble vårt område rammet det som ble kalt en "innlands orkan". Det er det nærmeste jeg har vært i en orkan og / eller tornado. Jeg trodde aldri at vårt område skulle bli truffet igjen. Det er til dette siste tirsdag.

Harrisburg, Illinois, omtrent 30 minutter fra meg ble rammet av en EF4-tornado-drap 6, skade 100-tallet mer, og forlater samfunnet bedøvet. Det er bare en skremmende påminnelse om at du aldri vet når mor natur kommer og du er bedre klar.

Hvis du ikke har tatt noen tiltak for å være forberedt på en nødsituasjon, gjelder dette. Jeg har lagt til nyere bilder som viser forberedelsen min kone og jeg har gått gjennom. Du kan lese mer om hennes perspektiv her. Hvis du er døds redd for stormer, sjekk utlegget hennes.

Overveldet av stormens etterdybde

Bor i sørlige Illinois er det ikke mange nødsituasjoner som vi må være forberedt på. Vi vil ha en og annen isstorm om vinteren. På sommeren er fuktighet nesten uutholdelig, men vi er ikke vant til mye mer enn det. Det var til fredag ​​8. mai da jeg opplevde en storm som ingen andre.

Jeg ble satt til å spille i den årlige Carterville Chamber of Commerce og Rotary Golf Scramble som hadde en tee tid på 1 pm Det hadde regnet hele morgenen, men jeg var håpet at det fortsatt ikke ville hindre dagens festligheter. Jeg hadde ingen anelse om på slutten av dagen at min største bekymring ville være om mitt hjem fortsatt stod og ikke at jeg hadde skutt kjøringen min på Hole # 9 (eller hvert annet hull for den saks skyld).

Klokka 1:28 en "inland orkan" eller "mesocyclone" rammet vårt lille landlige område og forlot utbredt skade. Vedvarende vind i gjennomsnitt 86 km / h med rapporterte vindkast når over 106 mph. Mange ble skadet, forlatt uten strøm, og deres biler og hjem ødela. Etter å ha aldri vært gjennom en slik storm, fikk det meg til å tenke over hvor forberedt jeg var på en slik nødsituasjon og hva jeg kunne ha gjort annerledes. For fremtidig referanse er følgende hvordan jeg ville forberede seg på en slik nødsituasjon.

Foto av Jason York Photography

1. Ha penger på hånden

Heldigvis fikk jeg en A + i denne avdelingen. Jeg vil vanligvis holde rundt $ 200 av kontanter i lommeboken, bare som en forholdsregel. Flere av de lokale næringene i området var åpne for å gi ressurser til samfunnet. Siden de var uten strøm, ville de bare akseptere kontanter som betaling. Å ha litt penger på hånden viste seg å være viktig med at minibanker og banker ble stengt i flere dager.

2. Fyll det bedre, ha litt gass

Dette er hvor jeg får et stort feil. Mens jeg kjørte sent for å gjøre veien til golfkramperen (hadde et klientmøte den morgenen), kom min brenselys på. Jeg vil vanligvis holde bilen min på rundt en halv tank, men uansett grunn la jeg det komme nær tomt. Siden jeg kjørte sent, sped jeg rett forbi bensinstasjonen (som nå er stengt fordi vinden blåste den over) på vei til golfbanen. Viser seg det var en stor feil.

Etter at stormen slått, gjorde jeg heldigvis det hjem, men løp på røyk hele veien. Heldigvis har jeg en 5 gallon gass tank i garasjen min til gressklipperen, og jeg kunne fylle bilen min med det. Hvis det ikke var for det, ville jeg ha vært i et alvorlig problem siden alle bensinstasjoner innen 30 + mil ble stengt på grunn av ingen kraft.

Lært en lekse: Ikke la bilen min komme i nærheten tom og hold og ekstra gassbur i garasjen.

Hva jeg kom hjem til

3. Har litt ekstra lommelykt og batterier

Dette er en del hvor utplasseringen til Irak virkelig lønnet seg. Vi vil alltid ha strømbrudd på vår FOB (Forward Observing Base). Siden da har jeg alltid holdt ekstra lommelykter plassert strategisk over hele huset i tilfelle vi skulle miste lys. Med ekstra lommelykter betyr det at jeg også holder ekstra batterier for hånden. For den første natten uten makt, var det lett for oss å komme seg rundt og aller viktigst "se" hva vi gjorde. Jeg kan bare forestille meg om vi var uten strøm i flere uker.

4. Er du tørst?

Det er alltid smart å holde litt ekstra vann på hånden. Som en forholdsregel holder jeg alltid et ekstra tilfelle av flaskevann på baksiden av lastebilen min. Jeg kan ikke fortelle deg hvorfor jeg gjør det, jeg gjør det bare. Viser seg at det var en god sak.

Vi hadde vann til våre tanker løp ut, men var da ute av vann i noen dager. Med en familie på tre (som ikke inkluderer hunden) som skaper et problem. Derfor er det en god ide å holde noen få liter vann på plass bare for tider som dette.

Noen nye landskapsarbeid i bakgården

5. Snack mat er et must

Ingen strøm + ingen kjøleskap + ingen mat = meg veldig sulten.

Ved neste dag kunne vi kjøre og få mat og is, men hvis vi ikke hadde sult, ville det begynne å bli satt inn. Å være en helsemutter, jeg pleier å holde Kashi barer og Fiber One barer alltid på lager. De er helt perfekte i tider som dette.

Peanøtter, oksekjøttet jerky og jordnøtt smør er også gode ting å holde på hånden. Sikkert ikke så herlig som en hjemmelaget middag, men det vil gjøre kunsten før ting er tilbake til det normale.

6. Kommunikasjon

På stormstidspunktet ble både min kone og jeg skilt (hun var hjemme mens jeg var på golfbanen). Vi snakket til stormen rammet, men rett etter at telefonene våre var døde fordi nettverket var oversvømmet med samtaler. Vi begge prøvde tekstmeldinger til ingen nytte. Min kone, er den klare kvinnen hun er, prøvde å sende meg en BBM. Vent, hva er BBM? Vi har begge BlackBerry og en BBM er en BlackBerry-melding. Det ligner på en tekstmelding, men kan bare sendes til andre BlackBerry-brukere. Inntil jeg var i stand til å komme hjem, var det slik vi kommuniserte.

Oppdater: Vi har begge iPhone nå og har Mophies. Mophie er et beskyttende tilfelle som også har evnen til å lade opp iPhone når batteren blir død. I tilfelle av en nødsituasjon, kan det hende at ekstra batterisaft du får ut av telefonen, jo bedre.


Selv etter stormen fortsatte alle telefonlinjer å være nede, og det var bare to måter å få informasjon 1: Radio 2. Twitter. Mer og mer, Twitter imponerer meg hvordan du kan samle og formidle informasjon. Gjennom Twitter, var jeg i stand til å holde oversikt over venner og kolletiner som ble lagt ut av de lokale mediauttakene. For nesten hele fredag ​​kveld kunne jeg ikke ringe noen, men jeg kunne sende dem en "Tweet". Er ikke teknologien fantastisk?

Å snakke om kommunikasjon, å ha mobiltelefoner er bra, men alle mobiltelefoner går av batterier. Når det ikke er strøm for å kunne lade dem, ville det være smart å ha en bil lader på hånden. Vi var i stand til å holde våre mobiltelefoner belastet på denne måten og gjort kommunikasjon med familien en venn en "bris" (Pun ment).

7. Nødsett

Heldigvis ble ingen av oss skadet under eller etter stormen, så vårt nødsituasjonskit ble ikke tatt i bruk. Vi har en på hånden, og alle bør. Nødsettet kan være hvor du beholder ekstra penger, batterier, førstehjelpsutstyr, bærbar radio, lommelykt og ekstra batterier.

Jeg ville ikke ha bare en skjønt. Hold noen rundt huset og / eller i bilen din, dersom man blir utilgjengelig.

8. Generator ville være nyttig

En ting som ville vært svært nyttig ville ha vært en generator gjennom hele denne prøvelsen. For tiden var vi ikke klare til å gaffel over $ 600 for å kjøpe en. Å være uten strøm i noen dager er definitivt et ulempe, men vi overlevde. Vi håper å bygge et nytt hjem snart, og min forståelse er at du kan sette en back-up generator installert i hjemmet. Det vil være en sterk vurdering nedover veien.

Det er morsomt. Jeg husker ikke at treet er der?

9. Ha en god støttespill og ryd opp mannskapet

Å være forberedt på en storm gjør etterfølgen så mye lettere. Det som gjør enda enklere, har familie og venner for å hjelpe deg med å rydde opp rotet etterpå. Vi har mange trær som omgir vår eiendom (som bildeshowet) og opprydding har vært en ukes lang prosess. Vi er veldig heldige å ha en kjærlig og nyttig støttestøt som frivillig tid til å hjelpe oss ut. En rask rop ut til alle dem! Å ha dem har gjort hele prosessen så mye stressende.

Min sønn hjelper ut.

Hva med deg? Er du forberedt hvis en storm rammer ditt område?

Skrive Inn Din Kommentar