Investere

PC-prognose forbedret - Er Microsoft en kjøp?

PC-prognose forbedret - Er Microsoft en kjøp?

Microsoft (NASDAQ: MSFT) fortsetter å gjøre endringer i organisasjonen, og det har vært noen positive trender. Aksjen er opp over 35% i løpet av det siste året, og vi har skrevet positivt om det før her. Det er imidlertid økende bekymringer at oppsiden er begrenset og utfordringene forblir. For det første har nedgangen i PC-salg skadet Microsoft og veier på aksjen. Det må også kutte kostnader, og integrere det siste kjøpet av Nokia. Positivt kan PC-forsendelser slutte å fungere som en hovvind for Microsoft basert på de siste prognosene. Mens dette markedet vil forbli mykt, vil det gi Microsoft tid til å ytterligere redusere kostnadene og øke sine mer attraktive virksomheter som Cloud Services. I tillegg er utbyttet og FCF-generasjonen positivt for investorer. Her er en titt på dagens utsikt for deler av virksomheten for å hjelpe investorer å avgjøre om det er tid å kjøpe.

PC-forsendelse Outlook er forbedring

I de siste årene har globale PC- og bærbare forsendelser jevnt nede. I 2013 angav Gartner-data at PC-forsendelser var nede med 10% i forhold til året før. Veksten i nettbrettet og smarttelefonen har negativt påvirket PC-salget. I tillegg forsinket utskiftningssyklusen for PCer for både profesjonell og personlig bruk. Teknologien varer lenger og behovet for å få den nyeste og beste prosessoren har konsekvent avvist.

Nedgangen i forsendelser har gitt utfordringer for mange aksjer. Maskinvareprodusenter som Dell, HP (NASDAQ: HPQ) og Lenovo har alle møtt utfordringer. I tillegg har Microsoft møtt utfordringer og inntektene påvirkes av den langsommere oppgraderingssyklusen og erstatter etterspørselen etter tabletter.

Den 20. august 2014 oppdaterte Goldman Sachs prognosen for PC-forsendelser og økte forventningene sine for 2H14 og 2015. Det anslår nå 310 millioner forsendelser i 2015, eller en økning på 0,1% i løpet av 2014-nivået (-1,5% å / å). Tidligere anslått 301 millioner forsendelser. Stabiliseringen av dette markedet er viktig for maskinvareprodusentene og til Microsoft. Den mottar lisensavgifter for sitt Windows OS og annen programvare hver gang en PC selges. Inntekter fra PC-relatert salg kan ikke lenger stå overfor denne hoveden, og det er en positiv for aksjen.

Windows XP-migrering Gir en annen kort siktvind for MSFT

Microsoft vil dra nytte av langsom forbedring i PC-forsendelser, men også fra Windows XP-migrasjonen. Tidligere i år stoppet Microsoft støtte og tilbyr oppdateringer til Windows XP. Dette har tvunget virksomheten til å enten oppgradere til nyere versjoner av Windows eller oppgradere hele systemet. Dette var en halevind i 2Q14 og bør forbli en til 2015. Data fra IDC støtter dette med kommersiell PC-omsetning på 2,2% i juni, mens forbrukeren var nede på 4,2%. Forbruker legger mindre vekt på behovet for sikkerhet og annen støtte. Dette støtter saken at bedrifter vil oppdatere eldre maskinvare, positivt for inntjening og salg på Microsoft.

Microsoft hadde mindre suksess i tabletter og dette markedet er mindre viktig for inntjeningen. Mens Goldman Sachs flyttet opp sin PC-prognose, reduserte det estimater for tablettforsendelser. Selv om denne mikseendringen er negativ for Apple, er den mindre påvirket av Microsoft, og den generelle dynamikken er positiv. GS anslår -9% og -14% å / år vekst i 2014 og 2015, henholdsvis. Apple vil bære bruken av dette med estimater for -12% og -25% i dette og neste år. Windows-baserte tabletter prognoses å falle med 9% i begge år, men få litt markedsandel på bekostning av Apples iPad.

Utsikter for økende utbytte og tilbakekjøp

Microsoft returnerte rundt 40% av FCF til aksjonærer i FY12 og skulle returnere ca 60% i FY14. Microsoft har stabil kontantstrømgenerering, og det har i økende grad vært å returnere flere FCF til aksjonærer hvert år. Noen analytikere anslår FCF bør utvide med gjennomsnittlig 10% årlig i løpet av de neste fem årene, og øke Microsofts evne til å tilbakekjøpe aksjer og betale utbytte. Utbytte og tilbakekjøpsaktivitet skal øke i takt med FCF-veksten. Dividendutbyttet er over gjennomsnittet i de siste ti årene og øker fra 2,8% i 2012 til 3% i dag.

Microsofts Cloud Business er å få Traction

Å vinne i skymarkedet og etablere en ledende posisjon er det kritisk for fremtiden hos Microsoft og andre tech firmaer. Amazon (NASDAQ: AMZN) har hatt stor tidlig suksess, men Microsofts skyvirksomhet akselererer. Denne virksomheten slo analytikerens forventninger i det siste kvartalet. Det kommersielle andre segmentet som inkluderer Cloud Services, Enterprise Services, Dynamics CRM Online og Windows Azure var opp 44% å / å. Office 365 og Windows Azure, begge skygtjenester, førte til økningen. Den løpende suksessen med sky kan øke inntekter og marginer høyere på Microsoft.

Konklusjon

Selv om det er noen grunn til å være mer positiv på Outlook for Microsoft, står det fortsatt for langsiktige utfordringer. Den mest overbevisende grunn til å eie det, er fortsatt evnen til å generere penger og returnere det til aksjonærene. Aksjen handler på 14,1x NTM inntjening, som ikke er billig for den. Mens det er noen positive endringer i sluttmarkedet, bør investorer se etter tilbakekall.

Skrive Inn Din Kommentar