Investere

Hvorfor betaler du mer for det samme?

Hvorfor betaler du mer for det samme?

Kjøper du deg når du kjøper ting? Kjører du til en annen bensinstasjon for å fylle opp for å spare noen få cent? Til hvilken pris gjør det en forskjell å handle rundt for deg?

Jeg blir den første til å innrømme, jeg selger sjelden. For de fleste ting er det bare ikke verdt det. For eksempel, gass - jeg går alltid til det som er praktisk for meg, ikke nødvendigvis den billigste. Selv om jeg sparer $ 0,10 per gallon, for å fylle tanken min, er det bare $ 1,40. Bare ikke verdt det. Det samme gjelder for dagligvarer - jeg går alltid til samme sted, jeg ser ikke på salg, og jeg har aldri kupong.

Men når det gjelder å investere, handler jeg rundt. Jeg handler rundt for å finne laveste fond fond eller ETF. Hva snakker jeg om? AVGIFTER. Årsaken er enkel: avgifter kan legge opp til $ 10.000 eller mer - og det er ekte penger som er verdt å handle rundt.

Klikk på bildet nedenfor for en større visning:

Legg inn dette bildet på nettstedet ditt (kopi kode nedenfor):Den høye prisen på gebyrer når du investerer - en infographic av teamet til kostnaden for investeringskostnadLegge til høye kostnader for gebyrer når du investerer på nettstedet ditt: Kopier og lim inn koden nedenfor
Den høye prisen på gebyrer når du investerer - en infographic av teamet til kostnaden for investeringskostnadDe samme 500 aksjer, ulike gebyrer

Fond- og ETF-avgifter irk meg. De irriterer meg fordi de er et nødvendig onde. Jeg får det - det koster penger å drive et fond. Du må kjøpe og selge aksjene, betale rådgivere, betale for forsikring og mer. Men det er dumt at du kan ha samme fond, med de samme 500 aksjene, og lade så mange forskjellige priser - gal!

Et enkelt eksempel er S & P 500 fond og ETF. S & P 500 er en liste over 500 aksjer skapt av Standard og Poor's. Hvert S & P 500 aksjeselskap eier de samme 500 aksjene i samme beløp - det er poenget å spore S & P 500.

Så, tror du at alle S & P500-midler er skapt like? Vel, du er veldig, veldig galt.

Her er en sammenbrudd av gebyrene på de fem største S & P 500-fondene:

  1. SPDR S & P 500 (SPY) - 0,11%
  2. iShares Core S & P 500 (IVV) - 0,07%
  3. Vanguard S & P 500 (VOO) - 0,05%
  4. Schwab S & P 500 Index (SWPPX) - 0,09%
  5. Vanguard 500 Index Fund (VFINX) - 0,17%

Som du ser, koster det mest populære fondet SPDR S & P 500 (SPY) faktisk over 2x så mye som Vanguard S & P 500 (VOO). Det er gal, fordi det er de samme 500 aksjene som holdes i samme beløp!

Hvorfor Fees Matter

Her er det derfor viktig. Denne forskjellen på 0,06% forbindelser er det samme beløpet som porteføljen din vokser - kostnadsforholdet er alltid en prosentandel av eiendelene.

Så, hvis du hadde $ 50.000 og ble lagt til $ 5000 per år i porteføljen din (Roth IRA), over 30 år, ville dine utgifter alene være:

  • SPDR S & P500 (SPY) - $ 26,451.55
  • Vanguard S & P 500 (VOO) - $ 12,110.01

Det er en forskjell i avgifter på $ 14,341.54.

Hva er enda mer sjokkerende at SPY er det mest populære fondet med nesten 10 ganger hva VOO er - SPY er verdt 217 milliarder dollar, mens VOO er verdt 27 milliarder dollar. Tenk på alle de som betaler dobbelt i avgifter bare fordi det er "mer populære" fondet, selv om de eier de samme 500 aksjene!

Finne ut dine avgifter og senke dem

En av de enkleste måtene å spore gebyrene på er å bruke en online personlig finansiell app som Personal Capital. Dette GRATIS verktøyet kobler alle dine investeringskontoer og sporer gebyrene dine med 401k Fee Analyzer. Det vil gi deg beskjed om hva du betaler i avgifter, så du kan ta smarte beslutninger om å endre dine investeringer. Og utover det, holder den også oversikt over alle dine investeringskonto på ett sted for avgift. Hvis du ikke er registrert, sjekk dem ut: Personlig kapital.

Ser du på kostnadsforholdet når du investerer? Har du vurdert hva gebyrene dine koster deg?

Skrive Inn Din Kommentar