Banker

Vær forsiktig med Student Loan Betal fremover Status og Låne Tilgivelse

Vær forsiktig med Student Loan Betal fremover Status og Låne Tilgivelse

I dag vil jeg dele en skummel påminnelse om hvorfor det er så viktig å være flittig og nøyaktig når det gjelder å gjøre betalinger på studielånene dine - spesielt hvis du planlegger å søke om et studielåns tilgivelsesprogram som Public Service Lo en tilgivelse.

Det innebærer noe som heter "Pay Ahead Status". Dette er hva som skjer når du er fantastisk på å betale studielån, og du betaler ekstra hver måned.

Du tror at det å betale ekstra hver måned på studielån er bra. Og noen ganger er det. Men jeg har funnet ut at det også kan føre til mange problemer for låntakere hvis du ønsker å dra nytte av studielåns tilgivelsesprogrammer.

Hvordan fungerer Pay Ahead Status?

Hvis du har et føderalt studielån, og du betaler mer enn minimumsbeløpet, blir den ekstra betalingen brukt på din neste betaling. Dette kalles "Pay Ahead Status".

For eksempel, la oss si at din månedlige studielånsregning er $ 150, og denne måneden betaler du $ 200. Den ekstra $ 50 betalingen krediteres deretter mot din neste regning. Når det kommer i posten, vil det vise $ 100 som det skyldige beløpet.

Reglene er de samme for alle Federal Student Loans servicers, fordi Federal lån regler er diktert av Kongressen og Department of Education. Når du betaler ekstra, blir betalingen din på samme måte hver gang: Avgifter> Renter> Rektor.

Det eneste du og din servicer kan kontrollere er hvordan din ekstra betaling endrer forfallsdagen for din neste vanlige betaling. Som standard trykker ekstrabetalinger forfallsdato fremover.

Din betaling blir brukt uansett hva du gjør, og ved å la forfallsdagen gå fram, bygger du deg selv en pute av tid når du ikke må betale. Du trenger aldri det, men en måned eller to uten betaling kan komme til nytte hvis du har en personlig nødsituasjon.

Hvordan Betaler Ahead Status Impact Student Loan Tilgivelse?

Det høres ikke bra ut, ikke sant? Vel, hva hvis du planlegger å søke om tilskudd til studielån på et program som PSLF? Her er der de virkelige problemene starter.

Offentlig tjeneste Loan Forgivenhet har tre krav:

  • Har direkte studielån
  • Vær på en kvalifisert tilbakebetaling Plan
  • Lag 120 kvalifiserende betalinger mens du er ansatt hos en kvalifisert offentlig tjeneste enhet

For PSLF-formål betyr en kvalifiserende betaling en full betaling basert på beløpet for tilbakebetaling. Hvis du ikke betaler full betaling, teller ikke denne betalingen som kvalifiserende. Og her er der Pay Ahead Status forårsaker problemer.

La oss si at hele beløpet er $ 150. Hvis du betaler $ 200 en måned - den betalingen teller. Men neste måned vil fakturabeløpet reduseres til $ 100. Hvis du bare betaler $ 100, betalingen din vil ikke kvalifisere siden du ikke betalte minst $ 100. Men du skulle ikke betale 150 dollar fordi du var i Pay Ahead Status! Det er her Pay Ahead forårsaker virkelige problemer.

Et annet eksempel, fra en leser. Hans månedlige betaling hver måned var nødvendig for å være $ 172,56. Men han avrundede bare sin betaling til $ 173. Men det reduserte hans neste betaling til $ 172.12. Denne måneden betaler hans kone det nøyaktige beløpet fordi hun ikke er som OCD som mannen hennes er. Denne betalingen kvalifiserer imidlertid ikke for PSLF fordi den ikke er full betaling - selv om lånetjenesten anser det for en full betaling.

Bunnlinjen er enkel: hvis du planlegger å få lån tilgivelse, ikke betal ekstra mot dine lån.

Hvordan appellere hvis du er et offer

Hvis du befinner deg i denne situasjonen, vet at utdanningsdepartementet ser på problemet, og de fleste lånetjenestene er klar over det. Men gitt lånetjenestene ikke har et incitament til å løse det, vil du bli utfordret for å få det løst.

Vi har funnet følgende trinn for å være nyttig (selv om det fortsatt er en kamp) for å få betalinger i Pay Ahead Status for å kvalifisere. I situasjonen ovenfor tok det vår leser ca 6 måneder å få en oppløsning fra Fedloan Servicing. De tillot til slutt alle betalte forutbetalinger som han gjorde for å telle mot PSLF.

Trinn 1. Kontakt din utlåner og fjern Betal fremover Status: Hvis du befinner deg i forutgående status, må du få den fjernet umiddelbart. Deretter ber dem om å gjøre noen betalinger teller til PSLF.

Hvis du allerede har sendt inn sertifiseringspapir til PSLF, vil lånet ditt typisk bli betjent av Fedloan Servicing. De skal hjelpe deg med denne prosessen.

Trinn 2. Snakk til en Fedloan Låntaker Service Advokat: Hvis du ikke kommer overalt med telefonsvareren, må du be om å bli overført til en låntjenestepresident. Disse er bedre trente personer som kan bidra til å få situasjonen løst.

Trinn 3. Snakk til PHEAA Forbruker Låner Advokat: Hvis du fortsatt ikke kan komme hvor som helst med FedLoan, kan du kontakte sitt morselskap PHEAA og snakke med en forbruker låner fortaler. PHEAA har direkte en kontrakt med utdanningsdepartementet for lånetjenesten, slik at de kan være bedre i stand til å hjelpe deg.

Trinn 4. Kontakt Utdanningsdepartementet Studentlånombudsmann. Institutt for utdanning opprettholder et ombudsmannsprogram som er utformet for å hjelpe låntakere til å kvele med lånetjenestene. Den utfordrende delen er at mange ombudsmannen har blitt outsourcet til et tredjepartsfirma, men de er fortsatt en god ressurs å snakke med og sørge for at de har dokumentasjon av problemet.

Trinn 5.Kontakt Forbrukerfinansieringsbyrået: I løpet av de siste årene har vi sett de beste resultatene for låntakere kommer når de kontakter CFPB. CFPB er sterkt engasjert i å løse problemer med studielån, og de bør kunne bidra til å kutte gjennom noen av byråkratiet.

Hvis du fremdeles sliter med å få svar, kan det også være fornuftig å snakke med en studielåns advokat angående situasjonen din. Gitt at verdien av lån tilgivelse kan være høy, kan det være verdt å betale en advokat og hjelpe deg med å få dette løst. Sørg for at du finner en advokat som er en ekspert på studielånets gjeldsproblemer.

Skrive Inn Din Kommentar