Banker

Hva å gjøre hvis du ikke kan gi dine private studielån

Hva å gjøre hvis du ikke kan gi dine private studielån

Dette er et av de vanskeligste spørsmålene jeg får spurt: Jeg har ikke råd til min private studielån, og jeg ser ikke noen muligheter for å komme seg ut av det - hva gjør jeg?

Det er anslått at over 1,4 millioner låntakere har privat studielånsgjeld, med en utestående saldo på over 150 milliarder kroner i lån. Og den tøffe delen er at mange av disse låntakerne tok de private lånene uten å forstå helt hva de kom inn på.

Faktum er at private studielån fungerer mye nærmere på billån eller boliglån. De har vanligvis en fast tilbakebetaling, og manglende tilbakebetaling av beløpet sender det til mislighold og standard. Og siden sikkerheten for studielån er inntektene dine, kan utlåner ta deg til retten og få dommen mot deg.

Ikke pent.

Så hva kan du gjøre hvis du ikke har råd til dine private studielån? Her er alternativene dine.

Det beste alternativet: Se hvilken hjelp din långiver kan tilby deg

Hvis du ikke har råd til lånene dine, er det første du må gjøre, ring din utlåner og se om de kan hjelpe deg. Noen private långivere (ikke mange, men noen), tilbyr hjelpeprogrammer som potensielt kan hjelpe deg å holde deg oppdatert med lånene dine.

For eksempel har SoFi et arbeidsledighetsbeskyttelsesprogram hvor de vil sette lånene dine i en 12 måneders overbærenhet hvis du er arbeidsløs. Du må vise bevis på arbeidsledigheten din (ved å vise deg kvalifisert for arbeidsledighet), og du må også jobbe med Karriere Strategi-avdelingen for å hjelpe deg med å få en jobb.

Et annet eksempel er Sallie Mae. De tilbyr privat studielån overbærenhet hvis du opplever en økonomisk trussel. Men for å kvalifisere, må låntakere betale en god tro på $ 50 for hvert lån (opp til $ 150 per konto) for å sette lånet i overbærenhet. Og låntakere må huske at renter vil fortsette å tilføre lånet.

Husk at dette ikke er utformet for å være komplette løsninger for å gi dine private studielån, men de kan gi deg litt lettelse til du kan finne ut hvordan du har råd til dine private studielån.

Det nest beste alternativet: Refinansiere dine private studielån

Det neste beste alternativet er å refinansiere ditt private studielån til et nytt lån - forhåpentligvis med en bedre rente og vilkår som du har råd til.

For å refinansiere anbefaler vi at låntakere prøver Troverdig. Troverdighet er en studentlåns sammenligningsplattform som gjør at du enkelt kan se på bare 2 minutter hva du vil kvalifisere for. Hvis du tror at et av alternativene gir mening for deg, tar det bare ca 5 minutter å søke - super enkelt. Plus, College Investor lesere vil få en spesiell bonus på $ 200 når de refinansiere!

Å sjekke prisene og se hva du kanskje kvalifiserer for, påvirker ikke kredittpoengene dine, så prøv det: Troverdig refinansiering. Det tar ærlig talt omtrent to minutter:

Det er to hovedutfordringer som de fleste vil møte når det gjelder å refinansiere dine private studielån:

  1. Ikke har en god nok kreditt score eller historie
  2. Trenger å ha en cosigner å kvalifisere

I motsetning til føderale studielån er private studielån avhengig av en låners kreditt score (blant andre faktorer) for å ta en beslutning. Gitt at de fleste låntakere som ikke har råd til sine private studielån, vanligvis sliter med å gjøre betalinger til rett tid, eller at andre kredittfaktorer kan påvirke dem negativt, har dårlig kreditt score, kan være en utfordring.

Vi anbefaler at alle med studielån skal overvåke deres kreditt score og historie med et gratis verktøy som Credit Karma. Hvis du har mindre enn perfekt kreditt, vil Credit Karma også gi deg forslag til å forbedre kreditten din, som igjen vil hjelpe deg med å refinansiere studielånene dine.

Den andre store utfordringen er at mange långivere krever en cosigner å kvalifisere - selv om du har bedret kreditt eller har god kreditt. I mange tilfeller skyldes det at låntakere er unge og ikke har en robust kreditthistorie. Utfordringen med å få en cosigner er at det er stor risiko for cosigneren, og mange mennesker (inkludert meg selv) anbefaler folk å aldri cosignere et studielån.

Men hvis du får en cosigner, er det en riktig måte å gjøre det på. Sørg for at du fullt ut forstår hvordan du skal tegne et studielån for å minimere risikoen.

Et må-gjøre alternativ: Tjen mer penger

Uansett hva studentlånet ditt er, bør hver låner fokusere på å tjene flere penger. Men dette er spesielt sant hvis du ikke har råd til dine private studielån.

Det enkle faktum er at det er 168 timer i hver uke. Du kan jobbe 40-50 timer på dagen. Du sover 7 timer per natt, så totalt 49 timer per uke. For enkelhet, la oss ringe det 100 timer. Hva gjør du med de resterende 68 timene hver uke?

For mange mennesker bruker de penger de ikke har. Enten de er hjemme ser på TV (og betaler for kabel og Netflix), eller ute til middag med venner eller familie (spiser på mat en alkohol), sliter de penger.

Men jeg er ikke her for å fortelle deg å budsjettere mer for å ha råd til lånene dine - det vet du sikkert allerede. Jeg er her for å fortelle deg at du også kan tjene mer penger. De fleste låntakere jeg ser sliter med å gjøre sine studielånsbetalinger, faller bare ned med $ 100 til $ 200 per måned.

I det store bildet er $ 100 eller $ 200 per måned egentlig ikke mye penger. $ 200 per måned er $ 2400 per år. Alle som virkelig prøver, kan tjene som ekstra penger.

Her er to eksempler for å tjene $ 200 per måned akkurat nå:

  • Kjør for Uber: Du kan gjøre ca $ 25 / time kjøring for Uber, så det kjører bare i 8 timer PER MÅNED. Du kan få en bonus for å registrere deg her.
  • Doner Plasma: Du kan få betalt ca $ 50 for å donere plasma - slik at du kan gjøre dette en gang i uken i en måned

Faktum er at mange mennesker vil klage over at de ikke har råd til sine private studielån, men få vil faktisk gjøre noe for å endre situasjonen deres. Hvis du er klar til å endre og tjene mer, her er en annen liste over over 50 måter å tjene penger på siden.

Opprett den riktige tilbakebetalingsplanen for dine private studielån

Hvis du har private studielån, nøkkelen til å gjøre dem rimelige er å skape den riktige tilbakebetaling plan for alle dine student lån gjeld. Dette er ikke alltid lett, og hver person vil ha en annen preferanse, men her er hvordan du tenker på det.

Først må du håndtere dine føderale lån. Disse lånene har vanligvis flere tilbakebetalingsmuligheter, og du kan ha nytte av å sette opp en inntektsbasert avdragsplan. Disse planene vil senke den månedlige betalingen til 10% eller 15% av din skjønnsmessige inntekt. Det kan være en stor hjelp i å ha råd til studielånene dine.

Når du er satt på dine føderale lån, flytt til dine private lån. For dine private lån må du avgjøre om gjeldssnøllen eller gjeldskredsen gir mer mening for deg. Husk, snøballet handler om å starte med din minste balanse først. Skredet handler om å starte med høyest rente først.

Matematisk er den høyeste renten først vanligvis bedre. Men mentalt å bli kvitt noen små private studielån kan først være en stor tidlig gevinst.

Det verste alternativet: Standard og forsøk på å oppgi din gjeld

Det verste alternativet for dine private studielån er standard. Forsinkelse på alle typer studielån kan ødelegge kreditt, hindre deg i å få fremtidige studielån, og kan til og med koste din jobb.

Den triste delen er at jeg ser for mange låntakere bli fanget opp i studielånet svindel som er privat studentlån gjeldsoppgjør. Dette er en svindel hvor et selskap (eller til og med en advokatfirma) vil oppfordre låntakere til å slutte å betale på sine studielån, og i stedet foreta innbetalinger til studiestøttefirmaet eller advokatfirmaet. Over tid går lånerens studielån til mislighold, og ødelegger kredittpoengene sine. I mellomtiden tar støtteselskapet lykkelig på sine betalinger.

Men hele svindelen faller fra hverandre i slutten - utlåner trenger ikke å enige om noe oppgjør, og vil trolig takke for gebyrer for misligholdt lån. Låntakeren er ute av alle pengene de betalte støtteselskapet, og de vil fortsatt skylde studentlånet. Det mister-mister rundt.

Endelig er det viktig å huske at utlåner kan stevne deg hvis du er standard. Og privat student lån standard kan føre til kostbare rettssaker - du kommer til å måtte betale en advokat for å forsvare deg, og da vil du fortsatt skylde på dommen til slutt.

Den eneste garantien med studielån standard er ødelagt kreditt og trakassering fra gjeld samlere. Derfor tror vi som regel at du bør unngå standard hvis det er mulig.

Siste tanker

Mens det ikke er noen fantastiske tilbakebetalingsmuligheter eller tilgivelsesprogrammer for private studielån, er det enkle handlinger du kan ta hvis du ikke har råd til dem.

Disse alternativene er ikke glamourøse, og de fleste krever arbeid, men du kan jobbe for å gjøre dine private studielån rimeligere.

Og husk, det er universelt en god ide å fokusere på å tjene mer penger for å komme seg ut av studielånets gjeld.

Kjempes du for å ha råd til dine private studielån?

Fotokreditt: serenzniy

Skrive Inn Din Kommentar