Investere

NQ Mobile er billig, men bør du investere nå?

NQ Mobile er billig, men bør du investere nå?

Aksjekursen på NQ Mobile (NASDAQ: NQ) var svært volatil i løpet av det siste året.

52 ukers intervall på $ 7,05 - $ 25,90 er bredt, og det har gjort to store svingninger innenfor dette området. Aksjene solgte betydelig i løpet av den siste måneden, fra litt over $ 20, ned til dagens pris på $ 12,60 bak bekymringer på forretningsmodellen, forsinket inntjening og en regnskapsundersøkelse. Den har spratt litt fra rundt $ 11 til $ 12,60 etter inntektsrapporten. Aksjene kan bli solgt og klar til ytterligere sprett, eller dette kan bare være en midlertidig gjenoppretting i en lengre bane nedover for aksjekursen. En positiv uavhengig gjennomgang av virksomheten og solide 1Q resultater kan fungere som positive katalysatorer for aksjene. Selskapet støttet aksjekursen denne uken ved å kjøpe tilbake aksjer og ringte selgeren "Ridiculous".

NQ Mobile er en Play på Kina Smartphone Adoption

NQ Mobile er en global leverandør av mobile internettjenester som er involvert i sikkerhets-, personvern- og produktivitetsløsninger. Det er den ledende leverandøren av mobil internett sikkerhet i Kina og har hovedkontor i Beijing, Kina. Forbruker mobil sikkerhet fokuserer på å beskytte brukere mot skadelig programvare, datatyveri og personverninntrenging. Mobilspill og annonsering gir en rekke tjenester, blant annet mobilitetsstrategi rådgivning, arkitektur design, maskinvare, programvare innkjøp og applikasjonsbehandling. Bedriftsmobilitet gir lignende tjenester til store organisasjoner.

Forsinket resultatrapport var blandet

4Q13-rapporten ble blandet i sine indikasjoner. Brukervekstmålinger ble redusert og marginer falt, men salgsprisen hoppet på en stor måte. Det betyr at det muligens koster mye mer for å få inkrementelle brukere om bord. Selskapet gjorde også et annet oppkjøp i kvartalet som var dyrt og venstre analytikere kløvde hodet. Disse problemene kom til bekymring fra de som gjorde det korte tilfellet som Carson Block fra Muddy Waters. Han har kalt selskapet bedragerisk og uttalt at det var verdiløst i oktober i fjor.

Alt dette sa, NQ Mobiles salg var over konsensusestimater og selskapets veiledning. I 4Q13 økte brukerveksten med ca 12%, litt under 14% vekst i to tidligere kvartaler. Også månedlige aktive brukere økte bare 3%, mot nivåer rundt 10% - 11% i 2Q og 3Q. Inntektene økte med 25%, men kostnadene hoppet med 58%. Sakte vekstnivåer og mindre aktive brukere er en bekymring for et selskap på dette punktet.

De høyere kostnadene kan lønne seg i fremtidige perioder gjennom inntektsvekst og økt brukerbase. Det kan imidlertid også være starten på en trend med lavere marginer. Dette spilte i det minste en rolle med en blanding av skift i perioden til lavere margin virksomhet. I kvartalet utgjorde maskinvaresalg til bedriftskunder en større prosentandel og var ansvarlig for det negative mixskiftet.

Veiledning for 1Q14 var faktisk over konsensus på $ 75 - $ 76 millioner. Ledelsen økte også FY14 veiledning til $ 320 - $ 325 millioner fra $ 305 - $ 310 millioner. Den økte salgsveiledningen kommer fra virksomheten til lavere margin, slik at det fortsatt vil være minst noen headwinds fra det i 2014-marginer.

Selgesidenanalytikere har positive vurderinger på aksjene og prøvde å gi et positivt spinn i et slikt kvart. FY14 inntjeningsestimater gikk ned til $ 1,24 per aksje fra $ 1,41 30 dager siden etter rapporten. Spinnet at lavere marginer skyldtes høyere enn forventet salg fra maskinvarevirksomheten, tar ikke hensyn til alle EPS-kuttene. Modellene måtte også regne med lavere salg fra andre virksomheter. Hvis maskinvaren var rent inkrementell, ville EPS ha økt fra høyere salg, men marginer ned. Kostnadene øker og det er en bekymring.

NQ Mobile ser billig ut

Basert på nåværende estimater handles aksjene til 10,2x FY14 EPS. Det er relativt lavt for et potensielt høyt vekstfaseteknologifirma. Verdsettelsen indikerer at noen tror at forretningsmodellen kan ha problemer, at den ikke vil møte disse vekstratene, eller at det skjer noe annet her. Selskapet gjennomgår for tiden en ekstern revisjon av Deloitte & Touche, og resultatene skal være ute innen månedenes slutt. En god 20-F arkivering kan gå langt for å lette bekymringer på aksjene, og vil trolig føre til en positiv sprette i aksjene.

Konklusjon

For å kjøpe aksjene bør investorer gjøre leksene sine som enhver annen investering. Mens vi så på kvartalet, er konkurransen nøkkelen til å forstå. Selskapet er en fin måte å spille den økende penetrasjonen av smarttelefoner i Kina. De potensielle problemene er brukere som vedtar andre tjenester som erstatter det, og at virksomheten har regnskapsmessige problemer. Det var noen advarselsskilt i det siste kvartalet, men ingenting endelig. Investorer som gjør leksene sine, kan se en stor utbetaling på NQ Mobile.

Tror du det er smart å investere i NQ Mobile nå?

Skrive Inn Din Kommentar