Liv

Hva holder deg opp om natten?

Hva holder deg opp om natten?

Er du bekymret for penger? Om ikke å ha nok? Ikke sparer nok? Ikke investerer nok på de riktige måtene?

Kanskje du er på college, og du leser dette nettstedet fordi du ikke kan tro hvor mye gjeld du skal ha når du har oppgradert.

Kanskje du lærer å tjene penger på siden.

Eller du er mer etablert, og du kommer hit fordi du vet at Robert er veldig smart og har gode råd.

Jeg vet det var hvordan jeg kom hit.

Men jeg har en antagelse som sier at folk som leser finansblogger enten begynner å tenke på pengene sine, eller er bekymret for penger.

Hva holder deg oppe?

La meg bare si dette - du har nok. Du er nok. Det er overflod der ute, og du kan få din del av det, jeg lover.

Du kan bli oversvømt av eksperter som forteller deg 100 forskjellige måter å spare $ 5 eller de 29 beste investerings tipsene, men på slutten av dagen er det lønnsslipp, og det er din gjeld. Du trenger ikke å bekymre deg for penger.

Faktisk viser studier at du får med deg hva du tenker på - så hvis du stadig bekymrer deg for å ikke ha nok, blir det en selvoppfyllende profeti. Du vil faktisk ikke ha nok.

Min erfaring har ikke nok

Det var januar 2009. Jeg hadde nylig flyttet til Portland-området, og bodde hos min beste venn og hennes familie i omtrent seks uker. Jeg flyttet inn i mitt eget sted i et veldig flott nabolag, for å være romkamerat av en fremmed i en 2-roms leilighet. Jeg jobbet som en rekrutterer i gjestfrihetsbransjen, som var vanskelig, og den absolutt feil tid å være involvert i en bedrift som det. Så, etter å ha sett innvielsen på vårt kontor-TV, ble jeg lagt av.

Ti dager senere måtte jeg komme opp med min halvdel av leie. Jeg var et rot. Jeg kunne ikke finne ut hva jeg ønsket å gjøre, og alle i min verden var også ute av jobb i februar 2009. Det var stiv konkurranse. Jeg visste at jeg ønsket å komme tilbake til salg, og finne noe jeg elsket. Jeg fant en 100% provisjons salgsjobb som betalte $ 100 for hvert salg vi brakte inn - det var en tøff salg, og før jeg ga opp, tror jeg jeg gjorde $ 300. Punch line til denne vitsen var at saken vi solgte var en app, så jeg måtte kjøpe en smart telefon for å kunne demonstrere det. Jeg var ikke opp for fornyelse, så jeg måtte betale $ 100 mer for telefonen enn jeg noensinne har gjort i den jobben.

Takk og lov for kredittkort i den perioden i mitt liv. Jeg vet ikke hva jeg ville ha gjort uten dem, ærlig. Jeg ville nok ha blitt sulten og flyttet tilbake med min venn og virkelig overstayed meg velkommen.

Overvinn med bekymring

Jeg husker å ringe en veldig kjær venn midt om natten, gråt. Overvinn med anger. Hvorfor forlot jeg DC, hvor arbeidsmarkedet var veldig sterkt? Hvorfor fikk jeg ikke penger inn? Hva gjorde jeg?

"Alt kommer til å bli bra," sa han. Hvis jeg kunne ha nådd gjennom telefonen for å slå ham, ville jeg ha det. Når du er nede, er det ikke ord du vil høre, fordi du ikke tror på dem. Han fortsatte: "Du må huske at du er god til det du gjør, og selv om du er i et mørkt sted akkurat nå, må du fokusere på hva du har, og hva du kan gi, i stedet for å fokusere på det du mangler. ”

Jeg sjekket bankkontoen min neste dag, og den vennen hadde deponert nok til leie og dagligvarer. Ja, vi er fortsatt venner. Han er fantastisk.

Snu et hjørne

Som alle som har møtt ledighet kan attestere, ble Craigslist min faste følgesvenn. Jeg ville kalle lokale bedrifter for å prøve å selge denne appen om morgenen, og søke på jobber på Craigslist om ettermiddagen. Jeg søkte på tjue arbeidsplasser om dagen. Men den som ble min nåværende jobb, var bare ute etter noen i 15 timer i uken.

Vel, det er 15 mer garanterte timer enn jeg jobber for tiden.

Jeg kunne selge appen, så gå inn på denne andre jobben. Det var en oppstart, med en veldig kul løsning på problemer i en veldig morsom bransje.

Timene økte etter hvert som salget økte. Jeg var i stand til å forlate app-selgerjobben, noe som virkelig økte til mitt velvære.

I dag

Jeg jobber for det selskapet i full tid direktør for salgskapasitet, og jeg elsker det. Det betaler ikke så mye som jeg vil, så jeg tjener penger på siden. Men jeg bekymrer meg ikke lenger. Jeg er glad, og jeg vet at jeg ikke ville være lykkeligere hvis jeg gjorde dobbelt så mye penger. Når du kommer til et visst punkt i trøsten i din brukerkonto, vil den bekymringsløse bekymringen som trekker seg i magen din, falme.

Så, så tritt som det høres, blir det bedre. Vanligvis blir det ikke bedre over natten. Trikset er å fortsette å streve, og bekymringen vil forsvinne.

Tren også mer. Det, mer enn noe, fikk meg til å sove tyngre.

Skrive Inn Din Kommentar