Virksomhet

Forhandle en løft som kvinne, del to: utilsiktede bivirkninger

Forhandle en løft som kvinne, del to: utilsiktede bivirkninger

Jeg skrev en stund tilbake om hvordan jeg følte at jeg var en del av problemet med lønnsforskjellen mellom kjønnene. Jeg var redd for å be om en høyning.

Jeg har vært hos meg i nesten fire år, og har gjort gode ting.

Så endelig spurte jeg. Like før jul skrev jeg en e-post til sjefen min, og spurte om vi kunne snakke. Da fortalte jeg ham hvor mye jeg hadde bidratt, og hvor mye jeg ville bidra i fremtiden.

Det var en flott samtale. Inntil han gjettet at min lønn var $ 30.000 høyere enn virkeligheten. Jeg trodde, ok, sikkert, jeg tar den heisen! Men da sa han at han ville gi meg beskjed.

Jeg trodde det var rettferdig, siden det fortsatt var ti eller så dager igjen i måneden.

Jeg var ganske sikker på at jeg ville få det jeg ba omat måned. Dette var all forhandling en økning ... Jeg trodde det ville komme i rett tid.

Men han vafflet seg. Sa han ville gi meg beskjed. At han var jobber med det.

Jeg blir betalt en gang i måneden, så jeg visste at hans waffling mente at jeg ikke ville høre fra ham til minst i slutten av januar.

Hva er en jente å gjøre når du forhandlinger om et løft?

Så gjorde jeg hva noen ville gjøre. Jeg begynte å se andre steder. Og jeg skjønte at jeg hadde holdt meg tilbake.

Jeg jobber ved oppstart, som en ansatt. Vi har et budsjett, som betyr at jeg ikke får noen fordeler.

Jeg vet at dette er et førsteverdig problem, men wow, ser fordelene seg attraktive ut. Jeg ble gitt ytterligere fire uker til å tenke på, og se på, andre jobber i min by.

Ikke bare det, men som en enslig kvinne, må jeg passe på meg selv. Det er en anstendig sjanse for at en sjarmerende prins som har helseforsikring ikke venter rett rundt hjørnet. Og venter på den mytiske "han" er ganske tåpelig. Jeg mener, hva ville det bringe meg til? «Hei, jeg er Kathleen, har du helseforsikring? Hva med 401 (k) matchende? Flott. Ja, la oss spise middag neste tirsdag. "

Nei.

Det er ikke hvordan livet går, i hvert fall ikke for meg.

Mitt liv, karriere og fremtid er opp til meg. Så jeg polerte mitt CV, jeg startet emailing selskaper jeg beundret.

Kjenner du barnas historie?Prinsessen og erten?Kort omtale: En ekte prinsesse kan føle en ert under 17 madrasser. Så i historien er de ikke sikre på at denne kvinnen er virkelig en prinsesse. Så de tester henne. Og hun går med flygende farger. Viser seg, hun er en prinsesse!

Et merkelig eventyr, for å være sikker, men i mitt liv akkurat nå? Jeg kan føle erten. Jeg er ikke frustrert, jeg er ikke klar til å forlate, jeg er ikke opprørt. Jeg kan bare føle erten.

Da kom nyhetene ...

Sjefen min snakket med meg forrige uke.

Han ga meg en 12,5% økning! Og mer provisjon!

Jeg var spent, men ikke ekstatisk. Glad, men ikke fornøyd.

Det var nesten for sent, vet du? Mitt CV er oppdatert, og jeg er ikke klar til å forlate, med mindre det er en fantastisk mulighet.

Så, tilsynsførere, ledere og sjefer legger merke til! Når en ansatt ber om økning, vent ikke seks uker før du gir henne (eller han!) Et svar!

Og også? Ansatte, ta notat! Be om økningen! Forhandle økningen! Alltid talsmann for deg selv, ingen andre kommer til å!

Hva er dine tanker om å forhandle om en heve?

Skrive Inn Din Kommentar