Banker

Hva er en NAPFA-registrert finansiell rådgiver?

Hva er en NAPFA-registrert finansiell rådgiver?

I dag står mange forbrukere overfor et tøft valg når det gjelder hvem som skal styre pengene sine.

Dette valget gjøres vanskeligere med overflod av finansielle rådgivere der ute. Noen av disse menneskene, som utgjør økonomiske rådgivere, gir deg en overbelastning av informasjon, samt en salgsstrek for et produkt som kanskje ikke er til din fordel.

Disse "selvbetjente" rådgivere som er ute for egen interesse, er hvorfor NAPFA ble opprettet.

NAPFA, som står for National Association of Personal Financial Advisors, er en profesjonell forening for avgiftsfinansierte finansielle rådgivere. Grunnlagt i 1983, har NAPFA forsøkt å hjelpe forbrukerne til å søke konfliktfri finansiell rådgivning.


Hva er en fiduciary?

Disse avgiftskonsulentene tjener i en fiduciary herregård. "Hva er et fiduciary?", Kan du spørre. En fiduciary er en person som er lovlig utpekt og autorisert til å holde eiendeler i tillit til en annen person. Fidusiæren forvalter eiendelene til den andre personens "fordel" i stedet for sin egen fortjeneste (investopedia.com). Dette adskiller seg fra en vanlig finansiell rådgiver i det faktum at noen rådgivere ikke alltid investerer til fordel for klienten. De fleste finansielle rådgivere betales helt eller delvis av provisjoner, dette betyr at de har et incitament til å markedsføre produkter som maksimerer inntektene sine.

NAPFA er stolt av det faktum at denne foreningen ser etter kundens beste interesse. Når man sier dette, tar NAPFA bare rådgivere som oppfyller høyest standard på organisasjonen. Disse standardene er:

  • De må oppfylle stiv legitimasjon og pedagogiske krav.
  • De må primært engasjere seg som holistiske finansielle rådgivere (i stedet for bare investerings- eller skatterådgivere).
  • De må oppfylle de strengeste etterutdanningskravene i bransjen.
  • De må underkaste seg faglig gjennomgang utenfor, for å sikre at de ikke har de interessene som kommisjonene tar med seg.
  • De må levere en finansiell plan for gjennomgang av jevnaldrende, før de kan bli tatt opp.

Avgift Kun Finansiell Planlegger Definisjon

Det er disse høye standarder som NAPFA-Registrerte Financial Advisors holder seg til, som gjør folk oppmerksom.

Hva presiserer egentlig at en økonomisk planlegger kun er avgift?

Disse registrerte rådgiverne selger ikke noe produkt på provisjon, og har derfor ingen interessekonflikt. De kompenseres direkte fra klientene. NAPFA-rådgivere har et felles mål, for å se etter kundenes beste økonomiske interesse.

En ting jeg har lagt merke til om NAPFA-rådgivere, er at de er veldig stolte av sin organisasjon og tar det veldig alvorlig. En kollega og CFP®-profesjonell, Roger Wohlner, er veldig aktiv i NAPFA-fellesskapet. Jeg ba ham om å dele hvorfor NAPFA-medlemskap er så viktig for ham. Her er hva han måtte si:

NAPFA er en organisasjon av kolleger avgiftskonsulenter som er ensartet forpliktet til å gjøre det som er best for våre respektive kunder, og hver av oss oppgir dette ved å signere en fiduciary ed som vi årlig bekrefter.

Videre består organisasjonen av en meget variert gruppe rådgivere som har et vell av kunnskap og erfaring som de er villige til å dele med medmennesker. Hvis jeg har et spørsmål om et klientproblem, vil jeg ofte legge inn det spørsmålet i NAPFA-diskusjonsforumet og vil alltid motta en rekke nyttige svar. I andre tilfeller vil jeg kontakte et medarbeider direkte og har alltid funnet dem å være raske med sin tid og kompetanse.

Kort sagt, jeg finner at mitt medlemskap i NAPFA tillater meg å utnytte kunnskapen til mine medlemedlemmer for å være til fordel for klienter. Denne ekstra kunnskapsbasen er spesielt viktig for de som er solo-utøvere.

Du kan se mer om Roger på bloggen hans Wohlner Financial eller hans firma Asset Strategy Consultants.

Hvordan finne en NAPFA Advisor

Hvis du er interessert i å ansette en NAPFA-rådgiver, er det beste å besøke hovedsiden deres. NAPFA.org. Derfra ser du Finn en rådgiver spot på hjemmesiden (se ovenfor). Du kan søke enten etter adresse, postnummer eller navn og etter å ha valgt "søk", får du en liste over de nærmeste NAPFA-registrerte rådgivere i ditt område.

NAPFA Resources

På NAPFA-nettsiden, http://www.napfa.org, har de mange nyttige lenker og ressurser. De kan hjelpe deg med å finne en NAPFA-kvalifisert rådgiver i ditt område. De har også nyttige pedagogiske materialer for å hjelpe deg med å velge den økonomiske rådgiveren som passer for deg. NAPFA har pedagogiske webinarer, fra kvalifiserte rådgivere, på mange forskjellige emner.

NAPFA er også vertskap for pedagogiske konferanser. Disse konferansene har klasser for rådgivere som ønsker å bli med i NAPFA, samt klasser for rådgivere som ønsker å forfine sine ferdigheter.

Gjennom NAPFA og Kiplinger's Personal Finance-magasinet, serverer nettstedet gratis finansiell rådgivning flere ganger i året. Du kan sjekke for kommende datoer eller se live videochatten via deres nettside, samt NAPFA og Kiplinger's Facebook-side.

Skrive Inn Din Kommentar