Investere

Hva er Mutual Funds og fordeler og ulemper med å investere i dem

Hva er Mutual Funds og fordeler og ulemper med å investere i dem

Selv om du ikke har erfaring, kan du investere i aksjemarkedet og ha profesjonelle investorer på din side som gjør alle beslutningene.

Hvor nøyaktig er det gjort du spør? Gjennom fond.

Hva er et gjensidig fond?

Gensidige fond er en kurv av aksjer gruppert av et felles tema. For eksempel vil et tech-orientert aksjefond ha en rekke tech-baserte aksjer i den.

En obligasjonsfond vil bestå av forskjellige obligasjoner. Det er mange typer verdipapirfond å velge mellom, avhengig av hva du leter etter.

Investorer kjøper aksjer i et fond, noe som skaper et pengepeng for fondet å investere. Fondforvaltere bruker dette pengebassenget til å kjøpe aksjer for fondet.

Eventuell avkastning på kjøpte aksjer sendes til investorer gjennom fondet. Dette kan være i form av kapitalgevinst og utbytte.

Ikke alle verdipapirfond inneholder aksjer som har et felles tema. Noen prøver å etterligne det brede aksjemarkedet.

Dette kan bety at fondet inneholder mange midler som ikke har noe forhold til hverandre og er godt diversifisert.

Noen verdipapirfond er høyt utnyttet. Disse midlene kalles 2X eller 3X. For eksempel forsøker en S & P 500 2X Bullfond å returnere to ganger S & P 500-ytelsen. En 2X Bear gjør det motsatte. Det går opp to ganger så mye som S & P 500 går ned.

Leveraged funds har mer risiko enn ikke-leverede midler, siden de også kan redusere i verdi mye raskere enn tilsvarende ikke-leverte fond.

La oss nå se på fordeler og ulemper med å eie fond.

Fondforvaltere

Mutualfondene forvaltes av investeringsfagfolk. Personer som har mer erfaring enn deg eller jeg. Disse fondforvalterne har også de fulle ressursene til morselskapet til rådighet.

Det er to typer forvaltede midler - aktiv og passiv. Aktivt forvaltede fond bruker en unik strategi for å generere avkastning. Passivt administrerte midler, noen ganger kalt indeksfond, prøver bare å kopiere indeksen de sporer.

Vanguard er det største passivt forvaltede fondsselskapet, som vist nedenfor.

Jack Bogle, faren til indeksinvestering og grunnlegger av Vanguard, hadde dette å si om aktive versus passivt forvaltede midler, "De aktive lederne har en filosofi de kan vinne.

De kommer inn på kontoret hver dag og sier, "Gutt, Mark, jeg skal slå deg ut av deg i dag," og de gjør det ikke.

Når de har et dårlig år, sier de at det er det året; Jeg skal gjøre det neste år. Det er en vanskelig bedrift, og det er ikke bekostningstallene som må kuttes, men også handelen. Transaksjonskostnadene er svært høye - de er skjulte; de kommer ikke til å fortelle deg hva de er - de er der og de er store. "

Mutualfond er også godt diversifisert. Fordi mange aksjer er kjøpt og ikke bare en, er risikoen spredt over en kurv av aksjer. Jo mer variert et fond, jo mindre risiko det bærer.

For eksempel bærer et teknisk fond større risiko enn et bredt markedsfond. Men et teknisk fond er mindre risikabelt enn å ha en enkelt teknisk lager.

likviditets~~POS=TRUNC er ikke et problem med verdipapirfond i de fleste tilfeller. Når en ordre om å selge aksjer inngås, vil aksjene bli likvidert ved utgangen av dagen. Den eneste gangen det kan være et problem med likviditet er under en stor økonomisk begivenhet, som for eksempel finanskrisen 2008/2009.

Fondforeninger

avgifter kan være høyt på aktivt forvaltede midler. En årlig avgift på 2% er ikke uvanlig. Årsavgiften består av komponenter som front-end (belastet ved kjøpstidspunkt) eller tilbakebetalingskostnad (belastet ved salg) og 12B-1 (markedsgebyr samlet i totalavgift).

Mens aktivt forvaltede fond har høye avgifter, husk at passivt forvaltede fond kan ha gebyrer så lavt som 0,08%. Det er bare $ 8 på hver $ 10.000 investert.

Fondsmidler kan ikke åpnes eller lukkes i løpet av handelsdagen. Du må vente til slutten av dagen for å komme inn eller ut av et fond.

Skatteinteffekter må også tas i betraktning. Noen midler vil dele kapitalgevinster i løpet av hvert år. Du må betale skatt på eventuelle gevinster. Andre midler kan utsette gevinster i senere år, skape en større fordeling og mye høyere skatteregning for deg.

Konklusjon

Det har vært en bred bevegelse de siste årene vekk fra aktivt forvaltede fond til passivt forvaltet eller indeksering av midler. Hovedsakelig på grunn av deres ytelse og lavere administrasjonsgebyr.

Passivt forvaltede midler er også mer skatteeffektive siden de ikke handler så mye som aktivt forvaltede midler.

Hvilken type fond du velger å velge, vil du nå være bevæpnet med informasjon om deres fordeler og ulemper, slik at du kan ta en mer informert beslutning.

Investerer du i verdipapirfond? Hvorfor eller hvorfor ikke?

Skrive Inn Din Kommentar