Banker

Hva å gjøre hvis du har mer studentlån gjeld enn du gjør?

Hva å gjøre hvis du har mer studentlån gjeld enn du gjør?

Har du studentlånsgjeld som er så enorm at lønnen din aldri vil tillate deg å betale den av i løpet av livet? Er du skylder mer studentlån gjeld som du lager?

Hvis så, ta et dypt pust, og fortsett å lese.

Du gikk i skole med ambisjoner for en bedre fremtid, og du lånte penger slik at du kunne forbedre dine ferdigheter og maksimere inntektspotensialet ditt. Du jobber for å fremme din karriere, men i mellomtiden er gjelden din høyere enn din lønn - i hvert fall for nå. Hva gjør du når du ikke tjener det du fortjener, og du føler at du ikke kan få endene til å møtes?

Husk at en av våre nøkkelregler for låne studielån er at du aldri skal låne mer enn forventet førsteårslønn. Men hvis du befinner deg i situasjonen der du skylder mer, er det trinnene du må ta, slik at du ikke går i stykker.

Hold hodet opp og bli organisert

Bare fordi du lager mindre akkurat nå betyr det ikke at lønnen din forblir lav for alltid. Bruk denne gangen til å skape solide økonomiske vaner, slik at du kan betale for gjeld raskt og leve livet du fortjener.

Uansett hvilken situasjon du har, kan du ikke gjøre noe hvis du ikke er økonomisk organisert. Du må ha en god forståelse av inntekt, utgifter og total balanse av alle dine lån. Vi anbefaler at du bruker den gratis programvaren Personal Capital for å bli organisert og vite hvor du står.

Finanseksperter hevder at folk automatisk bruker mindre når de sporer sin økonomi. Ved å holde oversikt over økonomi kan du måle og evaluere dataene foran deg. Som et resultat vil du forsiktig bruke på ting du elsker, og kutte på ting du ikke gjør.

Når du får en høyning, ikke øke levekostnadene dine. I stedet investerer beløpet mot din fremtid. Disse personlig økonomi vaner vil gjøre deg rik hvis du følger dem konsekvent, og da vil studentlån gjeld være en ting fra fortiden.

Opprett din handlingsplan for å betale av studentlån

Når du er organisert, er det på tide å lage en handlingsplan og ta skritt for å takle gjelden din.

Logg inn på din låne servicer konto og samle dine poster. Her er hva du trenger:

  • Finn ut hvor mye du skylder
  • Hva rentene dine er
  • Hvor mye av dine månedlige utbetalinger går mot å betale ned hovedstolen, og hvor lenge må du betale den av.

Organiser din gjeld i beløp og rentesats, og betal dem i den rekkefølgen, ligner Dave Ramseys "gjeldssnollball" -metode for å betale ned gjeld.

Deretter gjør du samme øvelse for andre typer gjeld du har. Når du har all informasjonen foran deg, blir det lettere å se hvor pengene dine skal gå.

Utforsk alle dine tilbakebetalinger og tilgivelsesalternativer

For studielånene dine må du dra nytte av tilbakebetaling planer og tilgivelse alternativer. Den Definitive Guide til Student Loan Debt vil dykke dypt inn i alle dine tilbakebetaling alternativer.

For mange mennesker vil dette innebære en kombinasjon av å utnytte en inntektsdrevet tilbakebetaling, og se etter lånsgjeldsmuligheter.

Inntektsdrevet tilbakebetaling Plan

Hvis du har føderale lån, kan du bytte til en inntektsstyrt tilbakebetaling plan dine månedlige innbetalinger til så lite som $ 0 per måned. I tillegg, etter 20 til 25 år, vil gjenværende saldo bli tilgitt.

Det tilgivne beløpet vil bli beskattet og din totale rentebetalinger blir høyere. Du må også gjenta hvert år. Men å holde betalingerne håndterbare vil hjelpe deg å holde deg på sporet og uten standard, noe som kan få negativ innvirkning på kredittpoengene dine, føre til lønnsgjenvinning, og føre til at hele studentlånet ditt blir gjeld på en gang.

Offentlig tjeneste Loan Forgivenhet

En av de mest populære tilgivelse mulighetene for føderale lån er offentlig tjeneste lån tilgivelse. Den er tilgjengelig for de som jobber for en ideell eller regjeringen i minst 10 år og foretar 120 betalinger på sin tid. Hvis du planlegger å registrere deg for PSLF, kan du redusere kostnadene ytterligere ved å bytte til en inntektsført tilbakebetaling plan for å redusere dine månedlige utbetalinger.

Til slutt vil du ønske å vurdere studielånets tilgivelsesmuligheter tilgjengelig av staten.

Bruk utsettelse og utholdenhet som siste utvei

Hvis du finner ut at studielånet ditt er for høyt for bare en midlertidig periode, kan studielånets utsattelse eller utholdenhet være et levedyktig alternativ for deg. Lånebalansen din kan imidlertid fortsatt vokse mens du ikke betaler, så vanligvis er en inntektsstyrt tilbakebetaling plan et bedre alternativ.

Alternativer for private lån

Hvis du har private studielån, er det mye færre muligheter for studielånets gjeld. Vi bryter ned alle alternativene her: Hva å gjøre hvis du har problemer med dine private studielån.

Få profesjonell hjelp med din gjeld

Det høres ut som om alternativene ovenfor kan være forvirrende, men det trenger ikke å være. Du kan registrere deg for disse programmene på StudentLoans.gov.

Du kan også ringe din utlåner og snakke med dem om å få hjelp med gjelden din. Du kan endre tilbakebetaling planen og utforske tilgivelse alternativer. De kan kanskje ikke svare på alle dine spørsmål, men det er et godt utgangspunkt.

Siste tanker

Det verste du kan muligens gjøre, er å ignorere lånetjenesten og ikke betale studentlånet ditt i det hele tatt.

Når du har undersøkt hvor alle pengene dine går, kan du oppleve at du kan leve på mindre og spare mer.Din gjeldsutbetalingsplan vil gjøre det mulig for deg å få tak i en tilbakebetaling for studielån som gir mulighet for maksimal besparelse, og i noen tilfeller lån tilgivelse.

Den Definitive Guide to Student Loan Gjeld er en utmerket ressurs som vil hjelpe deg å lære alle dine muligheter for å bli kvitt studentlånet ditt på en effektiv måte. Selv om det kan virke overveldende akkurat nå, med riktig plan, vil du være på rette spor for å betale din studentlånsgjeld til et rimelig tempo.

Kjører du med flere studielånsgjeld som du gjør?

Skrive Inn Din Kommentar