Investere

Market Timing vs Dollar Cost Averaging: Hva er bedre?

Market Timing vs Dollar Cost Averaging: Hva er bedre?

Da jeg jobbet i forvaltningsstyringsstyring, hadde vi en konstant strøm av nye penger som kommer inn. Og med hver ny konto måtte vi bestemme ... investere alt på en gang, eller gjennomsnittlig pris på dollar (DCA)?

Dette er også et viktig spørsmål for individuelle investorer. Spesielt når du har en anstendig del av penger å investere. Hvordan du bestemmer deg for å investere kan få alvorlige konsekvenser ... gå alt inn på feil tidspunkt, og du risikerer å miste alt. Men hvis du sitter på kontanter for lenge, risikerer du å gå glipp av gevinster i tyrmarkeder. La oss undersøke grunnleggende om dollar-kostnadsmiddel i forhold til markedstiming.

Dollar-Cost Averaging Basics

Hva er gjennomsnittlig dollar-kostnad? Dollar-gjennomsnittlig gjennomsnitt betyr å kjøpe inn i markeder over tid med fastsatte intervaller. Det innebærer vanligvis å flytte kontanter eller kontantekvivalenter til produktive investeringer som aksjer eller obligasjoner. Så, du kjøper flere aksjer når prisene er lave og få aksjer når prisene er høye. Generelt bidrar det til å sette opp en tidsplan på forhånd. Da kan du vanligvis automatisere prosessen, eller i det minste fjerne gjetningen. Så hva er fordeler og ulemper med dollar-kostnad i gjennomsnitt?

Pros: DCA er generelt en tryggere. Bruk av denne metoden kan bidra til å bevare kapital i nedmarkeder. Automatisering av prosessen med dollarkostnadsverdi er også en fordel. Hvis du har en 401 (k), bruker du sannsynligvis allerede en DCA-strategi ... å kjøpe inn i investeringene hver annen uke eller hver gang du blir betalt.

Ulemper: Noen synes det er for passivt. Hvis du har DCA i tyrmarkeder, kan du avstå fra gevinster mens du sitter på overskytende penger. Det kan også være vanskelig å opprettholde den disiplinen som er nødvendig for å kjøpe dine investeringer regelmessig. Automatisering hjelper.

Market Timing 101

Hva er markeds timing? Bare hva det høres ut som. Du prøver å komme inn og ut av markedet til rett tid, forutsi topp og bunn og ta fortjeneste når du kan. Her er fordeler og ulemper:

Pros: Større gevinster. Market timing er en mer aggressiv teknikk. Så det er større potensial for kapitalgevinster. For eksempel ville det vært en god ide å gå alt inn i aksjer rett rundt mars 2009.

Ulemper: Større tap. Mer vanskelig og avansert strategi. De fleste kan ikke ringe markedet topper og bunner nøyaktig for alltid. Det kan være farlig hvis du går helt inn på feil tidspunkt, spesielt nær markedstoppene. Å gå alt på lager i slutten av 2007 ville vært en dårlig beslutning.

Hvilken er best, hvilken skal du bruke? Noen mennesker liker å markedsføre tid, og noen er vellykkede på det. Men markedet timing er bedre for investorer som er mer sofistikert. Dollar-cost-gjennomsnitt er bra for nyere investorer siden det er en mer passiv tilnærming, selv om det gjør disiplin til å gjøre det riktig.

hypoteser

For eksempel, la oss si at du har $ 50 000 som du vil investere. Du føler deg ikke komfortabel å investere alle pengene i markedet samtidig. Så, du kan sette opp en DCA-plan for å investere $ 5000 i din eksisterende investeringsportefølje hver tredje måned. På den planen vil du bli fullt investert etter to og et halvt år. På den måten kan du bevare kapitalen din mens du sakte investerer i markedene. Hvis du vil være mer aggressiv, kan du investere større beløp over en kortere periode. Hvis du vil være mer konservativ, kan du investere mindre beløp over en lengre periode.

Eller du kan bruke markedstidsstrategier. Hvis markeder ser farlig ut, kan du sitte på kontanter en stund i stedet. Vent til markedene trekker seg tilbake og kjøper inn når du tror det er bunnet ut. Men igjen ... hvis du investerer i en falsk bunn og forplikter all kapitalen din med en gang, risikerer du store tap. Du kan justere disse strategiene, men du vil. Du kan også kombinere de to ...

Hybrid Investeringsstrategier

Kanskje du tror markedene er nesten ferdige med en bjørnfase og på grunn av gjenoppretting. Men du er ikke helt sikker på når det vil skje. I stedet for å gå alt inn, kan du begynne å lette inn i markedene på en vanlig DCA-plan. Så når du ser at markeder blir bedre, kan du begå en større mengde penger .... I tillegg til din vanlige DCA-tidsplan. Eller kanskje starte med akselererte DCA-kjøp i et halvt år, hver måned til du har investert det du vil ha. Deretter kan du gå tilbake til din normale tidsplan når du har fått overskytende kontanter.

Poenget er at du kan kombinere de beste aspektene ved begge strategiene til din fordel. Så ... du kan holde en vanlig DCA-tidsplan og engasjere seg i markedet timing også.

Det er vanskelig å si hvilken tilnærming som er best. DCA og markedstiming har begge plusser og minuser. Mye har det å gjøre med temperamentet ditt. Er du en aktiv investor som liker å være oppmerksom på markedene? Da kan markedet timing virke for deg. Men hvis du er en mer passiv investor, kan dollarkostnadsverdi være veien å gå. Eller bruk en hybridstrategi og kombinere de to på forskjellige tidspunkter.

Hva er dine tanker om markedet timing versus dollar-cost gjennomsnitt?

Skrive Inn Din Kommentar