Investere

Kan du bli sparket ved å investere i marijuana aksjer?

Kan du bli sparket ved å investere i marijuana aksjer?

Med legalisering av marihuana har marijuana-relaterte aksjer blitt populære. Den juridiske marijuanaindustrien forventes å treffe 25 milliarder dollar innen 2021, ifølge forskningsfirma ArcView. Dette betyr at vi bør forvente å se mange flere marihuana selskaper som går offentlig mellom nå og da.

Mens mange ønsker å komme inn på handlingen ved å investere i marihuana-relaterte aksjer, er det en sjanse for at du kan komme i trøbbel med arbeidsgiveren din? Betyr, har din arbeidsgiver noe å si om hva du kan og kan ikke investere i? Kan du noen gang bli sparket for å investere i marijuana-aksjer?

Du kan bli overrasket over å finne ut at i noen bransjer, arbeidsgivere har faktisk et uttrykk i hva ansatte kan investere i. I denne artikkelen lærer du hvilke bransjer dette oftest forekommer i.

Hvis du ønsker å hoppe over denne artikkelen og bare ønsker å investere i ugressbestand, sjekk ut denne avtalen fra Stockpile. Du kan investere i Cronos Group, som er en av de mest populære marijuana-aksjene, på plattformen. Som en bonus, gir vi deg $ 5 gratis når du registrer deg for lager gjennom denne lenken.

Når begrenser en arbeidsgiver dine investeringsvalg?

Finansnæringen kan bruke restriksjoner på hva deres ansatte kan investere i. Dette skyldes interessekonflikter. For eksempel, hvis firmaet antyder at kundene investerer i XYZ, vil det ikke at de ansatte skal hoppe foran klienter (kalt front-running) og kjøpe XYZ slik at de kan ri den opp når kundene begynner å kjøpe. For å forhindre dette er det ikke uvanlig for bedrifter å begrense ansatte fra å investere i alt firmaet kan anbefale til kunder.

Hvor nøyaktig de ovennevnte arbeidene kan bli komplekse. For eksempel, hvis en nyleie innehar klientrekommendasjoner på sin pensjonskonto med langsiktig bias, trenger de fortsatt å lukke sin stilling? Hva om medarbeider har en stilling på kort sikt, og hans kostnadsgrunnlag er negativ? Må de lukke posisjonen og skape et realisert tap? Vil arbeidsgiveren kompensere for tapet?

Alle detaljer for de ovennevnte scenariene skal være i et tilbud fra arbeidsgiver. Hvis du fortsatt lurer etter at du har lest tilbudsbrevet, kan ytterligere opplysninger rettes til selskapets HR- eller complianceavdeling.

Offentlige byråer kan også ha visse begrensninger på hva deres ansatte kan handle og investere i. Et slikt byrå er SEC, som beskrevet i deres arkiverte dokument: Regler for Medarbeider Investering.

SEC følger lignende regler som finansnæringen når det gjelder investering eller handel i beslektede aksjer. Det er imidlertid noen forskjeller. SEC-ansatte kan ikke investere i IPOer eller aksjer med spesielle notater utstedt på dem. De må selge aksjer når de er involvert i en undersøkelse av denne aksjen.

Du kan tenke deg med så mye ikke-offentlig informasjon om verdipapirer som SEC-ansatte kan få frem som banditter. De gjør egentlig ganske bra, men ikke fordi de prøver å investere i bestemte beholdninger de har informasjon om. I stedet er det fordi de unngår katastrofer.


Konkurrent Konflikter

Hvis du jobber innen marijuanaindustrien, er det en liten sjanse for at arbeidsgiveren din kan begrense deg fra å investere i et konkurrerende marihuana selskap. Siden de fleste aksjer må være børsnoterte selskaper for å handle sine aksjer på en børs, er det sannsynligvis det firmaet du jobber for, må være offentlig før det er en mulighet for å begrense handel i en konkurrent.

Hvorfor ville et selskap sette en slik begrensning? Hva betyr det for arbeidsgiveren din om du investerer eller handler en konkurrent? S lager? En grunn er at det kan hjelpe konkurrenten.

Som investorer kjøper aksjene, kan aksjekursen øke, noe som øker konkurrentens egenkapital. Mer egenkapital betyr at konkurrenten potensielt kan øke mer kapital og få lavprislån. Det kan også bety at ledere får store bonuser fordi aksjekursen eller andre forhold nå rammer visse mål.

Ved å begrense ansatte fra handel i konkurrerende aksjer, mener arbeidsgivere at de kan frata konkurrenter av muligheter, selv om det er en liten del.

På baksiden kan arbeidsgivere ikke begrense ansatte fra hva de kan handle i sine personlige kontoer. Men i stedet kan de søke restriksjoner på arbeidsgiverpensjonerte pensjonskontoer. Mange slike kontoer tillater bare fond, men noen tillater bestemte aksjer, som arbeidsgivere kan begrense.

Offentliggjøring

I enkelte jobber kan du være pålagt (enten ved lov eller ved politikk) å avsløre hvilke investeringer du er investert i. For eksempel må mange politikere legge inn personlige økonomiske opplysninger og ikke bare avsløre sine investeringer, men også verdien av disse investeringene .

Selv om avsløringen selv ikke er problemet, kan det potensielt forårsake et problem hvis:

  • Din arbeidsgiver har et problem med din marijuana aksjeinvestering
  • Du er regjeringsansatt i en stat eller sted der marihuana fortsatt er ulovlig
  • Du er bekymret for bildet ditt hvis du er politiker

Igjen, dette er alle "potensielle" problemer, men det er noe å vurdere om du er nødt til å avsløre hva du investerer i.

De fleste arbeidsgivere begrenser ikke investeringen i bestemte aksjer

Selv om det vil være vanskelig å finne en arbeidsgiver som begrenser ansatte fra å investere i marijuana-aksjer basert på prinsipp eller lovligheten av marihuana, kan det være andre grunner som kan holde deg fra å investere i marijuana-aksjer.

Foruten eventuelle begrensninger som skyldes interessekonflikter, kan det være en grunn at et investerer i konkurrentaksjer kan begrense deg fra å investere i marijuana-aksjer. Selvfølgelig betyr det at du sannsynligvis jobber innenfor marihuana-bransjen og hos et børsnotert selskap.

For de aller fleste ansatte vil de aldri løpe over en arbeidsgiver som vil begrense dem fra å investere i marijuana-aksjer. Selvfølgelig kan du alltid spørre om dine arbeidsgivere hvis det er noen begrensninger på din personlige investering. Du trenger ikke å hente opp marijuana-aksjer. Hvis det er bestemte begrensninger, vil de bli informert til deg når du spørre.

Sett inn WordPress-innhold

Skrive Inn Din Kommentar