Virksomhet

Slik administrerer du skatter når du er ung

Slik administrerer du skatter når du er ung

Å administrere skatt og for å sikre at en del av inntektene dine dreneres som skatt er lav, er et stort problem for de unge voksne med begrenset inntjening. Heldigvis tilbyr Internal Revenue Service en rekke fradrag, kreditter og andre skattefeil som har særlig appell til de i 20-årene.

Vi har nevnt noen tips for å hjelpe deg med å redusere skatteplikt:

1. Ikke ignorere utdanningsskatteproblemer

Hvis en ung voksen ikke har fullført sin opplæring, kan utdanningsrelaterte skattebrudd være verdifulle. American Opportunity Credit betaler 100 prosent av de første $ 2000 og 25 prosent av de neste $ 2000 i utgifter for de første fire årene av college, maksimere ut på $ 2500 per student årlig. Hvis dine grunnskoleutdanning er bak deg, vil Lifetime Learning Credit betale deg opptil 20 prosent av kvalifiserte utgifter på opptil $ 10.000, noe som kan bidra med ytterligere $ 2000 mot dine utdannelsesmessige ambisjoner. Inntektsgrenser gjelder, men uten maksimalt antall år som du kan bruke Lifetime Learning Credit, lønner det seg å dra full nytte av det.

Husk at disse pausene kan senkes hvis du har en 529 utdanningsbesparelsesplan.

2. benytte fradrag for studielånsinteressen

Hvis studielånene dine kvalifiserer, kan du trekke inn opptil $ 2500 i renter på dine lån mot din skattepliktig inntekt. Fordi fradraget blir behandlet som en inntektsjustering, kan du kreve denne fordelen selv om du ikke spesifiserer andre fradrag. Nøkkelen er at du må ha tatt ut lånet for å betale kvalifiserte høyere utdanningskostnader, og inntektsgrenser gjelder. Dessuten kan du kreve fradrag av stipender mottatt, og studieavgift også.

3. Å åpne en Roth IRA kan påløpe langsiktige gevinster

Når folk tenker på å spare for pensjonering, graver de vanligvis mot tradisjonelle individuelle pensjonskonto fordi disse bidragene gir oppe skattemessige fradrag. Men ofte tidlig i karrieren er du i den laveste skattekonsollen du noensinne vil møte, og det er derfor mer sans å se på en Roth IRA.

Med en Roth får du ikke et skattemessig fradrag for ditt bidrag. Men du vil heller ikke måtte betale skatt når du trekker penger fra din Roth i pensjon. Gitt hvor mye INVESTERINGEN kan vokse i løpet av 40 eller så år, er skattebesparelsene i det lange løp verdt å gi opp det minste fradrag du vil få nå.

4. Pensjonssparingsbidrag Kreditt som en bonus

En annen god grunn til å bidra til en Roth er at hvis du kvalifiserer, kan du få Pensjonssparingsbidragskreditten, også kjent som Savens kreditt. Dette samsvarer i det vesentlige med opptil 50 prosent av pensjonisttilskudd i form av et skattelett, og er utformet for å gi incitament til lavinntekts skattebetalere til å begynne å spare for pensjonering. Med singler som tjener opp til $ 30.000 og felles filers tjener opp til $ 60,000, som er kvalifisert for kreditter på mellom 10 prosent og 50 prosent på de første $ 2.000 til $ 4.000 lagret, er Saver's Credit glasur på kaken for smarte planleggere.

5. Se på utdanningsskattepoeng

The American Opportunity Credit (en forlengelse av det gamle Hope Credit) og Lifetime Learning Credit er utdannelsespoeng du kan trekke i sin helhet fra din føderale inntektsskatt, og redusere skattenes dollar for dollar.

Amerikansk mulighet kreditt- Denne kreditten reduserer dine skatter med opptil $ 2500 per student for utdanningskostnader for studenter som har en grad i løpet av de første fire årene av oppmøte, så lenge de er innmeldt i minst halv tid og ikke har en forbrytelse på narkotika.

Kostnader som kvalifiserer for kreditt inkluderer undervisning, gebyrer, bøker, forsyninger og nødvendig utstyr. Og hvis skattene dine er mindre enn $ 2500, kan du motta en refusjon for inntil $ 1000 av kreditten. Hvis inntekten overstiger $ 80.000 ($ 160.000 på en felles avkastning), vil kreditten gradvis bli redusert. Din inntekt må være under $ 90.000 ($ 180.000 på en felles avkastning) for å motta en kreditt.

Lifetime Learning Credit- Du trenger ikke å forfølge en grad for å kvalifisere for denne kreditten, som kan hevdes av alle som tar kurs på en høyere utdanningsinstitusjon. Det dekker kostnadene for undervisning og bøker og utstyr du må kjøpe fra skolen.

Du kan kreve en kreditt mot skatter på opptil $ 2000 per år per selvangivelse, men du vil ikke motta tilbakebetaling dersom kreditten er større enn din skatteregning. Kreditten reduseres gradvis dersom inntektene dine overstiger $ 53 000 ($ 107 000 på en felles avkastning). Ved $ 63,000 ($ 127,000 på en felles avkastning) blir kreditten utfaset.

Tidligere ble Earned Income Tax Credit designet for lavinntektsfamilier. Men for nylig har endringer i loven gjort EITC tilgjengelig for personer uten barn, og nå kan singler på opptil $ 14.590 og felles filers med inntekter opp til $ 20,020 få kreditt.

Med en maksimal kreditt på $ 496 er EITC ikke den største skattefristen som er tilgjengelig. Men en spesiell fordel med kreditt er at den refunderes, noe som betyr at du kan samle det selv om du ellers ikke har noen skatteforpliktelse.

Dermed med riktig skatteplanlegging og få proaktive beslutninger kan du kutte på skatteregningen og bedre investere din hardt opptjente inntekt. Du bør også begynne å utforske høyt betalende jobbmuligheter før du fullfører utdanningen din.

Skrive Inn Din Kommentar