Banker

Slik administrerer du tilbakebetaling av studielån

Slik administrerer du tilbakebetaling av studielån

Minst en gang i uken kommer en høyskole senior på kontoret mitt for å spørre meg: "Hvor mange studielån har jeg?"

Mitt første svar før du hjelper dem? "For å være ærlig, er dette ditt ansvar å vite hvor mange, hvor mye, og med hvem studentlånene dine er."

Jeg vil fritt innrømme at vårt nåværende studielånssystem er forvirrende. En student kan potensielt få fire ulike typer studielån hvert semester, med alle fire av dem som blir betalt tilbake til forskjellige steder. Med varierende dollarbeløp, forskjellige långivere og forskjellige tilbakebetalingskrav for hvert lån, er jeg ikke overrasket over at så mange college eldre sliter med å begynne å betale tilbake, og å håndtere studielånets gjeldsutbetaling gjennom årene.

Hvor skal jeg starte

Studentenes tilbakebetaling av prosessen starter før du oppgraderer. Din høyskole eller universitet er pålagt ved lov å varsle deg om ditt behov for å fullføre utlånsrådgivning. Hvis du har tatt ut en Federal Direct Stafford Lån eller et Federal Perkins Lån, vil du motta dette varselet.

Denne avslutningsrådgivningsøkten vil lede deg gjennom tilbakebetalingsprosessen, samle kontaktinformasjonen din, vise de nøyaktige saldoen på lånene dine, hjelpe deg med å opprette et månedlig budsjett, og vise deg når forventet avdragsdato er etter din nådeperiode. Dette er en utmerket ressurs, og en som aldri bør overses. Men det er online vanligvis - så for mange studenter eller kandidater, handler det om hva du gjør av det.

Det tar seg av to forskjellige typer lån, men hva med de andre to? Parent PLUS Lån, og private studielån er de andre typer lån, og de er ofte det enkleste å betale tilbake. Spesielt de private studielånene.

En grunn til dette er at tilbakebetaling ofte starter umiddelbart etter utbetaling. Så lånet utbetalinger er ikke annerledes i årevis til etter din utdannet når du har fått god tid til å helt glemme at du noen gang hadde lånet. Du begynner å betale tilbake med en gang. Også, private långivere er mye bedre å følge opp på sine lån og sikre at du begynner å betale dem tilbake. Dette er et eksempel der den private sektoren langt overveier den offentlige sektoren.

Ressurser for studielånene dine

For alle føderale studielån, inkludert Stafford Lån, Perkins Lån og Parent PLUS-lån, kan du få tilgang til din komplette føderale lånehistorikk på National Student Loan Data System eller http://nslds.gov.

Dette nettstedet lagrer en database over alle dine lån som utbetales, da det er oppdatert av skolene du deltar på. De sender oppdateringer hvert semester til denne databasen, så det er ofte en utmerket ressurs for studenter og foreldre.

Institutt for utdanning har flyttet mange av sine ressurser for å endre tilbakebetaling planer, konsolidere lån og mer til StudentLoans.gov. Mens det nasjonale studielånsdatasystemet er flott for å se på balansen og historien, er StudentLoans.gov der du kan gjøre din studielåns repaymentplan.

Det andre alternativet er å sjekke din gratis kredittrapport. Dette vil gi deg informasjon om eventuelle lån som nå er i tilbakebetaling og rapporteres til et kredittbureau. Hvis du er sen på noen av disse lånene, er dette det beste stedet å identifisere problemet og jobbe for å rette opp det. Du kan sjekke din kredittrapport gratis på AnnualCreditReport.com.

Alternativer for private studielån

Hvis du jobber med en privat studielåner, har du mindre muligheter når det gjelder programmer og tjenester. Vanligvis hva du må gjøre er å endre långivere gjennom en prosess som kalles studielåns refinansiering.

Studentlån refinansiering er når du tar ut et nytt lån for å erstatte andre studielån. Dette kan være svært gunstig, fordi du kan få en lavere rente eller lengre låneperiode - begge kan redusere din månedlige betaling.

Hvis du tenker på refinansiering av studielån, sjekk ut Troverdig. De er et studielåns sammenligningsverktøy som gir deg flere alternativer på 2 minutter, uten kredittsjekk. Vi er partnere med troverdig og anbefaler dem. Sjekk ut Troverdig her. College Investor lesere vil få en $ 200 bonus når de refinansiere med Troverdig!

Skal jeg konsolidere?

Med så mange forskjellige långivere, rentesatser, betalingsfrist og betalingssystemer, er studielånekonsolidering et utrolig attraktivt alternativ. Jeg vil anbefale det for de fleste, det gode i å konsolidere langt oppveier det dårlige. Hvis du står bak på lånene dine, eller hvis du ikke kan holde rede på hvert lån du må betale tilbake, ville enkelheten i en lånekonsolidering være din beste fremgangsmåte.

Men du mister en rekke fordeler når du konsoliderer et lån. Nemlig mister du de fleste av alternativene dine for utsatt eller utholdenhet. Så hvis du melder deg tilbake på skolen, eller hvis du har en økonomisk trussel, må de fleste konsoliderte lån fortsatt bli tilbakebetalt. Også rentene er alle basert på kreditt score, så hvis dette ikke er det beste, kan du betale en høyere rente enn du ville ha med ditt første lån.

En litt høyere rente er imidlertid mye mindre skadelig enn et misligholdt studielån eller flere lån som viser 60 dager forfalt på kredittrapporten din. Du kan også bruke en lånekonsolidering for å få lånet ditt ut av et samlebyrå hvis du befinner deg der.

Det er ikke en enkel beslutning, men en som ofte er den minste av to onde.

Endelige tanker om hvordan man styrer tilbakebetaling av studielån

Til slutt anbefaler vi to siste verktøy som alle trenger for å administrere sin personlige økonomi: Personlig kapital og Kreditt Karma.Disse verktøyene er spesielt viktige for studielåntakere.

Personlig kapital er engratis Money Management app som lar deg spore din økonomi. Dette er viktig for alle fordi du alltid skal vite hvor mye penger du har, hvor den ligger, og vet hvor du bruker. Hvis du prøver å håndtere studielånets gjeldsbetaling, må du ha denne appen.

Neste er Credit Karma. Denne appen sporer kredittpoengene dine og kreditthistorikken din. Siden studielån påvirker kredittpoengene dine, er det flott å spore dine låneutbetalinger og kreditthistorie. Du vil sørge for at du ser poengsummen din, unngår sen betaling, og utnytter deres tips og triks. Oh, og det er gratis også.

Har du noen triks for å administrere studielånets tilbakebetaling?

Skrive Inn Din Kommentar