Banker

4 tips for å gjøre studentlånet ditt siste

4 tips for å gjøre studentlånet ditt siste

Avhengig av hvor du er i verden, vil du være oppmerksom på at det er flere forskjellige måter studentene mottar sine lån på.

I Storbritannia mottar de aller fleste studenter enten et lån eller et tilskudd og et lån fra regjeringen som de kan bruke til levekostnader. Dette utstedes i tre faste beløp hvert år, noe som betyr at budsjettering er litt annerledes enn å leve på den typiske månedlige inntekten. Noen studenter vil selvfølgelig legge opp sine vedlikeholdslån med deltidsarbeid, for eksempel i detaljhandel eller barer, men dette er vanligvis bare nok til å dekke netter og andre underholdningskostnader.

Når du tenker på å låne og få studielån, må du sørge for at du har en plan for å gjøre pengene dine sist.

Månedlig plan

Nøkkelen til å sikre at pengene varer, er å budsjettere godt, og dele opp ting hver måned, som om du virkelig mottok en vanlig inntekt. Det er ingen som unngår det faktum at det er vanskeligere å budsjettere for fire måneders levekostnader enn bare en enkelt, men det må gjøres hvis du vil unngå å bli helt skinn som din neste betalingsdato nærmer seg.

Hjelp med budsjettering

Det er mange budsjetteringsverktøy tilgjengelig på internett for deg å bruke, og det er bare et spørsmål om å angi hvor mye du får hver fjerde måned, og deretter utarbeide hva dine utgifter vil være hver måned.

Det er viktig at du er forsiktig; Legg alltid inn dine maksimumsbeløp, bare i tilfelle, og prøv å planlegge for uventede kostnader som du kan møte. Du vet ikke nøyaktig hva de vil være, men du kan sikkert sette dem til side som en beredskapsplan. Internett er også nyttig for å finne ut hva andre studenter tilbringer hver måned på ting som mat, reise, verktøy og gå ut. Det er viktig å være realistisk med hvor mye ting koster når man holder seg til et budsjett.

Unngå fristelse

Når du har jobbet alt ut, trenger du en måte å sikre at du ikke berører pengene som er tildelt deg i fremtidige måneder. Det kan være altfor fristende å tilbringe neste måned sine penger og fortelle deg selv. Bare en måned hvor du ikke går ut eller kjøper nye klær. Dette slutter nesten alltid dårlig, slik at du enten trenger selvkontrollen ikke å bruke, eller du bør beholde hoveddelen av pengene dine på en sparekonto som du enkelt kan trekke fra. I ekstreme tilfeller gir noen studenter til og med foreldrene sine eller en pengerskunnende venn penger til å ta vare på.

Trenger du hjelp eller råd?

Hvis du kommer deg inn i et rot, eller hvis du går inn i noe helt uventet, så er det tilgjengelige alternativer for deg. Universiteter har ofte et dedikert finanslag som noen ganger kan låne ut penger til de som har behov, men det er også spesialiserte lånebedrifter som kan bidra til å gi studentene et forskudd på deres neste vedlikeholdsavdrag, Smart Pig er et slikt eksempel.

Det viktige å huske da er at du må budsjettere og huske nøyaktig hvor lenge pengene dine må vare. Hvis du lager en plan og holder fast ved å ikke leve utover dine midler, kan du ikke gå galt.

Skrive Inn Din Kommentar