Penger

Arbeid som Website Tester: En enkel måte å gjøre noen få penger på nettet

Arbeid som Website Tester: En enkel måte å gjøre noen få penger på nettet

Som de fleste av oss har du sannsynligvis kommentert hvordan noen nettsteder er forvirrende og andre gode. I stedet for å klage til din ektefelle eller venn, hvordan vil du gjerne kommentere eierne av nettstedene og bli betalt for å spille kritiker?

Det gjør jeg bare, og du kan også. Faktisk kan du tjene $ 30 per time som et nettsted tester.

Jeg har vært en søkemotorevaluator, en lignende jobb, i noen måneder, og det er bra på noen måter (jobbe hjemmefra når du liker for $ 12 til $ 15 per time). Men jeg må dømme søkeresultatene i henhold til strenge kriterier fastsatt av firmaet som hyret meg. Som nettstedstester (også kalt en nettsiderevaluator eller brukervennlighetstester), får jeg kritisere et nettsted etter min egen standard. Min ærlige mening som forbruker eller bruker av nettstedet er vanligvis hva kunden ønsker. Og det gjør det mye mer avslappende arbeid.

Du ser, bedrifter vil vite hvordan ekte mennesker samhandler med sine nettsteder for å gjøre dem mindre forvirrende, enklere å navigere og mer tiltalende. For dette vender de seg til bedrifter som vedlikeholder et panel av testere - folk som deg og jeg. Når du registrerer deg hos et nettstedevalueringsfirma, laster du ned noen programvare, og når oppgaver er tilgjengelige, se over et nettsted mens musa bevegelser, klikk, tastetrykk og talte kommentarer blir alle tatt opp som en video. Etterpå kan det være noen spørsmål å svare, men hele prosessen tar ofte 15 minutter eller mindre.

Hva slags oppdrag får du som et nettsted evaluator?

I morges fikk jeg en e-post fra UserTesting.com, som sa at det var tester tilgjengelig for meg. Jeg logget på kontoen min, satte på hodesettet mitt, og et minutt senere så jeg på en treningsside for barn og deres foreldre. Min jobb, i de neste fem minuttene, var å se over alt, klikk på navigasjonskoblingene, og snakk om hva jeg så hele tiden.

Da klikket jeg på "ferdig" knappen og gikk til kjøkkenet for en kopp kaffe mens "video" (min lyd og skjermbildet) ble lastet opp (det tar et par minutter). For denne "bruksstudien" blir jeg betalt $ 10. Ikke dårlig, ikke sant?

Noen ganger betaler korte oppgaver bare $ 3, og ikke alle tester er de samme. Mange involverer å beskrive din erfaring mens du sjekker ut et nettsted, men den andre jeg gjorde i dag var ganske annerledes. Det krever at jeg sammenkaller navigasjonsforbindelser og navnene i boksene jeg legger inn. Informasjonsposter ble lagt inn i en boks jeg heter "Artikler", mens lenker som "Kontakt oss", "Vår misjon" og "Teammedlemmer" gikk inn i en boks med navnet "Om oss." Eieren av nettstedet ønsket tilsynelatende hjelp med å organisere nettstedet i henhold til hvordan gjennomsnittlige brukere kanskje vil se det. Jeg legger 40 koblinger i seks bokser. Det tok ti minutter og jeg får $ 10 for oppgaven.

Det gode og det dårlige å jobbe som en nettside tester

Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre dette arbeidet oftere, men de tester jeg gjorde i dag var den første tilgjengelig for meg på en stund, og jeg har bare gjort seks eller syv i den siste måneden. Det er den største ulempen med denne typen arbeid. Som brukertesting forklarer: "Fordi dette er en så høy betalingsmulighet, har vi flere bruker testere i vår database enn vi har arbeidsmuligheter." Hvis du blir ansatt av flere av disse evalueringsfirmaene, kan du kanskje få nok arbeid mellom dem for å ha en fin deltid inntekt.

Du får oppdrag når din demografiske profil passer med målgruppen på nettstedene du tester, slik at du kanskje får mer enn meg. Jeg har nektet ganske mange tester eller har blitt diskvalifisert fordi jeg ikke spiller dette eller det videospillet, eller jeg planlegger ikke å kjøpe et stort apparat i det neste året, etc.

Med det i tankene, her er et tips: Sørg for å fylle ut profilen din helt, slik at du ikke kaster bort for mye tid på å svare på spørsmål for å finne ut at du ikke kvalifiserer for en test.

I noen tilfeller reagerte jeg ikke raskt nok på e-postmeldingen, så de tilgjengelige tester ble gitt til noen andre da jeg loggte inn. Mens jeg logget på kontoen min, har jeg sett at tester kommer og går innen sekunder - raskt nok til at det ikke sendes e-postvarsling - så det kan hjelpe å besøke oversikten din flere ganger daglig bare for å se om noe er tilgjengelig.

Hvordan kvalifisere og bli ansatt til test nettsteder

De selskapene som gjør dette, har sine egne behov, men her er noen vanlige kvalifikasjoner de nesten alle ser etter:

  • Du må være minst 18 år gammel
  • Du må eie en datamaskin og mikrofon
  • Du trenger en bredbåndstilkobling
  • Du fyller ut et skjema med demografisk informasjon (din alder, kjønn, datamaskinopplevelse, etc.)
  • Du vil (mest sannsynlig) må gjøre en prøveprøve

Et testfirma kan trenge flere testere av en viss alder eller inntektsnivå, mens en annen kan være på utkikk etter testere som er selvstendig næringsdrivende eller pensjonert. Med andre ord, hvis du ikke blir ansatt av en, søk på den neste på listen.

For å fortsette å jobbe som en nettsiderevaluator må du gjøre en god jobb. Klientene som betjenes av arbeidsgiveren, vil vurdere deg, og å få flere oppgaver avhenger av om du får anstendig karakter.Vanligvis vil klientene at du hele tiden skal snakke inn i den mikrofonen mens du bruker nettstedene sine, og å være klar over hva du gjør og hva du synes.

Hvem er ansatt Website Testers?

Så hvor akkurat kan du finne disse jobbene? Her er noen av selskapene som ansetter for øyeblikket:

  • UserTesting.com - $ 3 til $ 10 per test, $ 15 per mobiltest (5 til 20 minutter); betaler vanligvis innen en uke
  • TryMYUI.com - $ 10 per test (15 til 20 minutter); betaler to ganger ukentlig
  • UserFeel.com - $ 10 per test; betaler ukentlig
  • Userlytics.com - $ 10 per test; betaler hver annen uke
  • WhatUsersDo.com - Variabel rate for tester; betaler månedlig

Alle selskapene over betaler deg via PayPal, så hvis du ikke har en konto, åpne en før du begynner å fylle ut applikasjoner. Ingen av selskapene oppgir at du ikke kan jobbe for de andre, så hvis du vil ha flere oppgaver, er det sannsynligvis best å søke på dem alle.

Hvem vet? Du kan tjene penger som en nettside tester innen utgangen av denne uken.

Din sving: Har du noen gang jobbet som en brukervennlighetstester for nettsider, eller vil du gjerne? Gi oss beskjed i kommentarene du likte eller likte ikke denne jobben!

Skrive Inn Din Kommentar