Penger

Denne fyren startet en urban gård, og nå lager han $ 75 000 i året

Denne fyren startet en urban gård, og nå lager han $ 75 000 i året


Det hele startet med en isstorm.

Curtis Stone bodde i Montreal, Canada, da byen ble rammet av en storm som forlot alt dekket i to tommer is.

"Byen var i pandemonium i flere dager, dagligvarebutikkerne var nesten tomme, og jeg skjønte hvor skrøpelig mat systemet var," sier Stone. Denne erfaringen førte til at han lærte å dyrke sin egen mat, og til slutt begynte sin egen lille økologiske gård.

I 2010 etablerte han Green City Acres i Kelowna, British Columbia, en liten by i Canadas fruktdyrkende og vinfremstilling. I 2012 produserte han 50 000 pounds mat per år - og lagde $ 75 000.

Bli en byboer

I begynnelsen vendte Stone til YouTube for å lære å leve av landet og dyrke ting organisk.

"Jeg visste ingenting om oppdrett når jeg startet," sier han. "Jeg leste bøker, så på tonnevis av videoer, gjorde tonnevis av feil og fortsatte å fortsette."

I 2008 flyttet han til Kelowna fra Montreal. Kort tid etter trakk han fra Kelowna til Tijuana, Mexico, besøkte hytter, økoturer og økologiske gårder langs veien.

"Jeg var inspirert av det som var mulig," sier han. Da han kom tilbake til Kelowna, begynte han å utvikle sin gård.

Maksimere en liten bygård

Green City Acres er egentlig ikke bare en gård - den inneholder seks steder, alt innenfor en kvadratkilometer (omtrent en tredjedel av en kvadratkilometer).

"Det er en decentralisert gård," sier Stone, og forklarer hvordan han bruker hovedsakelig front og bakgårder av boliger, inkludert hans eget. Han har lagt til et passivt solarhus, kjølelager og høstområder for å øke effektiviteten.

Drivhuset gjør at Stone og hans team kan vokse microgreens og urter året rundt.

På grunn av den lille mengden land - hele gården utgjør mindre enn 0,4 av en acre - bruker Stone "biointensive" oppdrettsmetoder.

"Bio-intensiv" betyr å gi avlingen bare plassen som trengs for å komme til full modenhet, "sier han. "Sengene er tett plantet, og vi vokser alt i en 30-tommers bred seng."

Tett pakket planter fungerer som mulch og bidrar til å beholde vann, forhindre erosjon og undertrykke ugress.

En ekstra bonus?

"Det har ergonomi bygget inn," sier Stone. "En person kan komfortabelt strekke seg over det og jobbe ... Du kan gå inn og ut av tomter, enkelt å krysse over senger. Vi fokuserer på avlinger som krever mye planting, etterplantning og høsting, og vi må kunne komme inn og ut av tomter. "

Hvordan han lager $ 75 000 i året fra bare 15 000 kvadratfot

Green City Acres vokser om lag 20 forskjellige planter, som har noen generelle egenskaper til felles.

Stone fokuserer på avlinger som er klare innen 60 dager og har høye utbytter (vanligvis 2-2,5 pounds per kvadratfot).

Han sørger også for vokse planter som krever en høy pris per pund.

"Vi vokser ikke ting som poteter og vinterkvash," forklarer han. "Vi vokser kutt salatgrønt, fine friske urter, microgreens, kirsebærtomater."

Stone har også som mål å vokse avlinger som har lange årstider.

"Hvis vi vokser en tomatsort, vil vi ha en tomat som vi kan ha fra begynnelsen av juni til slutten av oktober," sier han.

Den endelige nøkkelegenskapen er popularitet.

"Vi vokser bare avlinger som folk etterspør," sier han. "Jeg har eksperimentert med å dyrke 80 forskjellige typer grønnsaker og funnet på slutten av dagen, hvis du ikke vokser hva folk vil ha, vil du ikke tjene penger på oppdrett. "

Stone selger sitt produkt til nisje dagligvarebutikker, bønder markeder, restauranter og CSA programmer.

Hvordan starte Urban Farming

Hvis du ønsker å vokse en lønnsom byhage, anbefaler Stone deg til å starte liten.

«Start med et lite stykke land», forklarer han. "Det trenger ikke å være mye. Den mest ideelle måten er å starte med en eller to bakgårder. "

Han oppfordrer folk til å bruke 30-tommers seng og noen av hans andre metoder og skalere disse teknikkene for å kreve.

"Begynn med en halv seng av arugula, start med et lite mangfold av avlinger, men ikke bli for gal," sier Stone.

Han anbefaler å starte med rundt fem avlinger, og legger til det De beste for nybegynnere å vokse er salatavlinger, som rød russisk kale, salat, sennepgrønt, spinat og arugula.

"Med fem avlinger kan du ha 10 forskjellige produkter, noe som gir deg mulighet," forklarer Stone.

"Hvis du er kort på denne i denne uken, legg den bare til salatblandingen. Det er en veldig enkel måte å komme i gang og få ting til å vokse. "

Etter markedet

Til slutt, lar Stone markedet fortelle ham hva han skal vokse.

"La markedet trekke deg i stedet for å ha en ide og gå ut for å selge," han sier. "La det fortelle deg hva du skal vokse og hva folk vil ha. Hvis du forstår teknikkene og er i stand til å lære på fluen og endre produksjonen basert på hva markedet forteller deg, kan du være lønnsomt veldig raskt. "

Stone oppfordrer nye bønder til å starte på bøndermarkeder, men bare hvis de ikke er pakket med andre som selger de samme typer avlinger.

Grønne kjøpmenn (som Whole Foods eller Trader Joe's), små restauranter, eier-operatørkafeer og samarbeidende CSA-programmer er noen få alternative markeder han foreslår.

"Nøkkelen er å aldri starte på et mettet marked, sier Stone. "Gå der du kan skære ut en liten nisje."

I tillegg til sitt oppdrettsarbeid har Stone også skapt en nisje for seg selv for å lede andre til å bli bønder. Han publiserte en Amazon-bestselgende bok om hans teknikker, og tilbyr også en 10 ukers selvstudiekurs for "farmpreneurs", som om lag 200 personer har tatt.

Din sving: Har du noen gang prøvd urbane oppdrett? Kan du dele noen tips for andre dyrkere?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar