Penger

Denne mannen er flush med ideer om hvordan du lager et bedre toalettpapir

Denne mannen er flush med ideer om hvordan du lager et bedre toalettpapir

Tysonn Betts jobb lyder uskyldig nok. Han er tilknyttet design direktør for familie omsorg hos Procter & Gamble.

"Jeg er her for å gjøre de tingene som folk ikke gir en drøm om," sier han med en latter.

I sin rolle leder Betts et team av designere for kategorien husholdningspapir, som inkluderer Bounty papirhåndklær, Puffs ansiktsservietter og Charmin toalettpapir.

Det er riktig, han designer toalettpapir. Og ja, han får hvordan det kan virke morsomt for deg (eller for meg).

"Jeg har blitt litt immun for det noen ganger," sier Betts. "Men ja, det er noe falskt poop rundt dette stedet."

OK, nå når vi har pottehumor ut av veien, hva tar det for å designe disse tilsynelatende jordiske papirprodukter?

Betts team består av grafiske og industrielle designere, er ansvarlig for markedsundersøkelser, produktdesign og til og med emballasjen du ser på hyllene.

Så la oss få sin historie rullende. (Beklager, kunne ikke hjelpe meg selv.)

Forskningspapir

Selv om produktene Betts fungerer på, har eksistert i flere tiår, er det alltid behov for endringer som følge av innovasjoner eller for estetiske forbedringer, sier han.

Betts sammenligner designoppdateringene til en visuell du kan gjerne gjenkjenne.

"Hva er ditt generelle inntrykk av ditt hvite kjøleskap vs. inntrykk av det samme kjøleskapet i rustfritt stål?" Spør Betts. "Det er akkurat samme boks, det har akkurat samme funksjon, men på en eller annen måte har vi nå blitt trent til å ha en høyere estetisk takknemlighet og en trendy forventning for rustfritt stål."

Det samme gjelder for papirprodukter, selv om det ikke skjer for deg hvorfor du plukket opp et papirpapir i stedet for det andre (eller hvorfor det ikke kommer i rustfritt stål - ennå). Derfor Betts og hans team besøker folks hjem for markedsundersøkelser, observere hvordan folk bruker et produkt hver dag.

"Vi vil tilbringe en halv dag eller en dag med [dem] bare for å prøve å forstå," sier Betts. "Hvordan bruker de produktet, hva gjør de med det, hvor holder de det, hvorfor ønsker de det, hva ønsker de at de kan gjøre med det, hva tenker de ikke på?"

OK, så det er flott for papirhåndklær, men um, hva med toalettpapiret?

Betts ler, og merker at besøket i hjemmet er et mindre levedyktig alternativ.

"Du gjør ikke så mye direkte observasjon," sier Betts. "Men jeg kan gi to eller tre ting å tenke på og be deg om å ta opp tankene dine om toalettpapir i løpet av neste uke, og jeg kommer tilbake, og vi snakker om det."

Puh.

Papir som du bare Synes at er mykere

Betts konstaterer at en felles forespørsel om toalettpapirdesign er for å være mykere, slik at teamet hans arbeider med produktgrupper for å teste forskjellige teksturer og fibre for å finne ut hvordan det påvirker produktets ytelse.

Men en teknisk forbedring er bare en måte å oppfordre deg til å kjøpe.

"Kanskje jeg kan endre hvor mykt produktet er, men kanskje det kommer til å ta en stund, så i mellomtiden, Jeg må finne ut noen annen utløser til gjøre du tror, Sier Betts. "Hvis jeg tar et flatt ark med toalettpapir og jeg begynner å prege skyer og fugler og blomster på den, forandrer det slik du tenker på det?"

Designprosessen kan bli et psykologisk spill som involverer objektforening og fargeteori, noe som fremkaller svar du ikke engang er klar over, sier Betts.

"Kanskje jeg begynner å få deg til å tro at det er mykere fordi bildene og farger og ting jeg bruker signal til deg som forteller deg det er mykere," sier Betts. "Hva kan jeg gjøre for å få deg til å være mer følelsesmessig involvert i beslutningen du skal gjøre?"

Katherine Humphreys, en adjungerende visuell kunstprofessor ved Eckerd College i St. Petersburg, Florida, er enig i at fargesykologi kan brukes til å manipulere din reaksjon på et produkt, enten det er tiltalende for et ønske om mykere toalettpapir eller til din franske yngelavhengighet.

"Du har kanskje hørt at gult og rødt gjør folk sultne, og det er derfor McDonalds bruker gul og rødt, og det gjør Burger King," sier Humphreys. "Hvis folk vil ha det mest frodige, myke, vakre quiltede toalettpapiret de kan kjøpe ... kan markedsundersøkelser si at de bruker mørkere farger med mer kontrast."

Det er mørkere farger på emballasjen, ikke toalettpapiret. Fordi ingen ønsker sjokoladefarget toalettpapir, ikke sant?

Forskjellen mellom kunst og design

Betts sier at produktdesign ofte er en usynlig jobb siden det er designere for alt fra bordet til lysbryteren til, ja, toalettpapiret ditt.

"Du går ikke forbi designbutikken slik du går med et bakeri eller blomsterhandler eller politistasjon," sier Betts, som har en bachelor i kunst i visuell kommunikasjon, grafisk design fra Maryland Institute of Art og en MBA fra Xavier University."Så fordi du ikke vet hvordan det skjer, vet du ikke at det er folk som gjør det."

At usynlighet kan faktisk fungere for din økonomiske fordel, ifølge Betts, som noterer det industri og grafisk design skolen kandidater kan gjøre $ 30.000 til $ 50.000 per år starter ut på et produktdesign team.

Humphreys er enig i at det er mange muligheter for kreative typer for å finne lukrativt arbeid i grafisk design, så lenge de vet hva de kommer inn på.

Selv om de kanskje føler seg følelsesmessig investert i sine kreasjoner, sier Humphreys at grafikere må forstå at en klient betaler prosjektet for og dermed har det endelige uttrykket.

"Jeg forteller studentene," Grafisk design er en bedrift, "sier Humphreys.

Betts er enig i at det er misforståelser, selv innenfor hans firma, om hva en grafisk designers jobb er.

"Folk antar at du bare gjør det pen," sier Betts. "De antar at det er mer en kunst enn en vitenskap, og derfor har jeg lært å si at det er en stor forskjell mellom design og kunstverk. Kunstverk er noe du gjør som en form for personlig uttrykk; design må løse et problem eller det er ikke design.”

Selv om Betts notater, i sin arbeidslinje, foretrekker han at du ikke vil tenke for mye om hva han gjør.

"Ingen tenker på papirhåndklær, toalettpapir eller ansikts vev til noe har gått utrolig feil," sier Betts, ler.

Virkeligheten med å designe toalettpapir er ikke så annerledes enn alt annet du bruker i livet ditt, fra klær til biler.

Bortsett fra de gode vitser, ikke sant?

Tiffany Wendeln Connors er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun håper Tyson Betts vil tilgi henne for å lukke med: Han er flush med suksess.

Skrive Inn Din Kommentar