Penger

Disse 8 ferdighetene kan hjelpe deg med å tjene mer penger i enhver jobb

Disse 8 ferdighetene kan hjelpe deg med å tjene mer penger i enhver jobb

Uavhengig av ditt felt, kan et godt avrundet sett med harde ferdigheter gjøre deg attraktiv i arbeidsmarkedet.

Som en person med en variert arbeidshistorie og ingen høyskoleutdanning, stoler jeg mye på "Ferdigheter" -delen i CV-en for å vise verdien til potensielle arbeidsgivere. Mine kompetanser viser fram min ambisjon, gjennomføring og evne til å tenke utover omfanget av jobben beskrivelsen min.

Arbeidsgivere lner seg ofte på tusen år for å vite hvordan å innlemme de nyeste teknologiene på arbeidsplassen. Å ha noen triks opp i ermet kan gi deg en trangt kanten.

De kan høres skremmende, men mange vanskelige ferdigheter er enkle - og gratis - å lære. Du må bare vite hvordan det kan være nyttig og sette inn litt øvelse. Du kan lære nye ferdigheter gjennom Google-søk og YouTube-videoer, eller ta rimelige og gratis online-kurs gjennom Utemy, Skillshare, Coursera og Edx.

Hvis du er på jobbmarkedet - for første gang eller midtkarriere - vurdere å plukke opp disse enkle ferdighetene for å bøte opp ditt CV.

1. Slik bruker du et regneark

Å lage et regneark i Excel, tall eller Google Sheets er en viktig ferdighet for å hjelpe deg med å organisere informasjon for enhver jobb.

Men det kan gå mye lenger enn det.

På TPH bruker vi regneark for å hjelpe med å kuponere matematikk, beregne rabatter på Black Friday, analysere data for historier, holde styr på kontakter, planlegge hendelser og hold budsjett.

Et regneark er mye mer enn et fancy bord - men det er ganske nyttig i den funksjonen også.

Ta en titt på disse gratis veiledningene for å lære hvilke typer formler og funksjoner regneark kan:

 • utmerke
 • Google Sheets
 • tall

2. Slik bruker du Google Apps for Work

Mange arbeidsplasser kjører på Google Apps - Gmail, Disk, Dokumenter, Kalender og mer. De tillater ansatte å samarbeide og kommunisere, om de sitter over kontoret eller over hele verden fra hverandre.

Selv om teamet ditt ikke stole på Google-apper, møter du sannsynligvis kunder eller samarbeidspartnere som gjør det.

Sjarm sjefen din og kundene ved å være den som vet hvordan du bruker dem.

Du må ha en Google-konto (Gmail-adresse) for å komme i gang. Den enkleste måten å bli kjent med de fleste Google-apper er å dykke inn og begynne å spille rundt.

Hvis du foretrekker mer veiledning, sjekk ut disse gratis veiledningene:

 • Gmail (nettbasert e-post)
 • Stasjon (sky lagring)
 • Dokumenter (samarbeidende tekstbehandler)
 • Ark (regneark)
 • Lysbildefremvisninger (lysbildeseriepresentasjoner)
 • Skjemaer (undersøkelser og registreringer)
 • Hangouts (videokonferanser)

3. Slik starter du en blogg og bruker WordPress

Selv om å starte en blogg ikke er i kortene for deg personlig, kan du dra nytte av å vite hvordan du bruker grunnleggende bloggingverktøy.

Du vil også imponere noen medarbeidere bare ved å forstå språket for blogging og nettstedskaping. Det er mye lettere å finne svar når du trenger dem hvis du vet hva du leter etter!

Ta en titt på vår Ultimate Guide for å starte en blogg for å få oversikt over å sette opp et nettsted, administrere en blogg, tiltrekke lesere og tjene penger.

Mange små mursteinfabrikker er standard for å sette opp et nettsted gjennom WordPress, fordi det er gratis og enkelt å bruke.

Bli kjent med plattformen ved å sette opp din egen blogg på WordPress.com for å spille rundt. Denne gratis opplæringen hjelper deg med å komme i gang.

Du kan også dra nytte av å lære det grunnleggende om drak og slipp-nettsted-skapere Wix eller Weebly, som noen amatørwebstedskapere foretrekker over bloggfokuserte WordPress.

4. Hvordan bruke sosiale medier

Sosiale medier vokser og endrer seg raskt. Nye plattformer fortsetter å dukke opp, og bedrifter prøver å holde tak i og finne ut hvor de trenger å være sammen med kunder.

Du kan kanskje elske å bruke sosiale medier for moro, men det kan også oversette til verdifulle arbeidsferdigheter!

Det er sant - du kan bokstavelig talt bli ansatt for å være på Snapchat hele dagen.

Selv om posisjonen din ikke eksplisitt krever det, er kjennskap til vanlige sosiale plattformer et pluss. På et lite lag kan alle dele plikten til å kommunisere med kunder online.

Eller kanskje din arbeidsgiver ønsker å utvide seg til sosiale medier markedsføring og vet ikke hvor du skal begynne. Du kan parlay dine ferdigheter til en helt ny posisjon!

Her er noen opplæringsprogrammer for å gi deg grunnleggende om disse viktige sosiale medier-plattformene:

 • Facebook-sider (for bedrifter)
 • Twitter
 • pinte~~POS=TRUNC
 • Instagram
 • snapchat

5. Slik redigerer du video og lyd

Du trenger ikke å være en teknologisk veiviser for å bli komfortabel med enkel video- og lydredigering.

For små prosjekter kan din evne til å navigere gratis redigeringsprogrammer spare teamet ditt mye penger og stress.

Audacity er et gratis og enkelt lydredigeringsprogram for Windows, Mac eller Linux. Dens Wiki inneholder en online manual, ofte stillede spørsmål og instruksjoner om hvordan du bruker programmet.

Ditt operativsystem bør leveres med gratis videoredigeringsprogramvare - iMovie for Mac og Movie Maker for Windows.

Her er en gratis iMovie-opplæring fra Michigan State University, og en gratis video på grunnleggende om Movie Maker for Windows 10.

6. Slik redigerer du bilder og grafiske bilder

Som video og lyd, er enkel bilde redigering en nyttig ferdighet som er enklere å lære enn du tror.

Du trenger ikke å kjøpe de dyre Adobe Creative-verktøyene for å manipulere bilder. Bli kjent med gratis nettsteder PicMonkey og Lerret i stedet.

Hvis du vil dykke inn i Photoshop, sjekk ut disse billige kursene på nettet fra CreativeLive, og leid programvaren i stedet for å kjøpe den.

7. Hvordan administrere Førstehjelp

Vanskelige ferdigheter handler ikke bare om teknologi! Noen grunnleggende, gammeldags know-how kan gå langt.

I et hvilket som helst felt vil en førstehjelp eller HLR-sertifisering se bra ut på ditt CV. Ikke overraskende, det er spesielt nyttig - noen ganger nødvendig - hvis du vil plukke opp et sidespill i barnevakt eller nannying.

Førstehjelp og HLR-opplæring kan også hjelpe deg med å ta på frivillig arbeid med noen organisasjoner, som ser bra ut på et CV!

Finn gratis HLR og førstehjelpstrening i nærheten av deg gjennom American Heart Association eller betalte klasser gjennom American Røde Kors.

8. Hvordan analysere data

Tilgjengeligheten av informasjon i denne informasjonsalderen er et hovedproblem: Hvordan kan vi muligens bruke alt?

Profesjonelle gjør karrierer ut av grundig dataanalyse for å løse dette problemet, men du kan også bruke denne grunnleggende ferdigheten i en hvilken som helst posisjon.

Vil du bevise din fremgang til sjefen din ved din neste gjennomgang? Begynn å samle dataene!

Spor jobbstatistikk som viser produktiviteten din, som antall kundeanrop, tid for å fullføre oppgaver eller prosjekter som er fullført per uke. Du kan også bruke infoen til å identifisere trender for deg selv, slik at du vet hvor du forteller deg og hvor du trenger å jobbe hardere.

Du kan bruke samme skillset til å analysere produktiviteten og utviklingen av teamet ditt. Bruk denne informasjonen til å anbefale nye verktøy eller endringer i arbeidsflyt til sjefen din.

Kom i gang med dette gratis kurset i dataanalyse fra Edx.

Din sving: Hvilke nye ferdigheter har du lært å hjelpe deg med å tjene mer penger?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar