Penger

Dette kan være den fineste sidegiggen vi har sett ... og den betaler $ 150 per time

Dette kan være den fineste sidegiggen vi har sett ... og den betaler $ 150 per time

Da Ilise S. Carter var 12 år gammel, opplevde hun en sideshow performer spise ild.

Som noen som aldri ville passe inn, føltes som "en firkantet pinne", ble hun straks trukket til underkulturen på sideshowet.

I årevis var hun bare en tilskuer. Så, 11. september 2001, jobbet hun i World Trade Center i New York City ... og alt forandret seg.

Det var da hun startet sin reise for å bli en av verdens få kvinnelige sverd sveller, tjener oppover på $ 150 per time.

Her er hennes historie.

Hvordan ble hun en svær swallower

Selv om Carter lenge hadde lyst til å være en utøver, likte mange av oss, hun hadde mange unnskyldninger for å sette drømmene sine på vent.

"Det er alltid den følelsen av," Jeg skal gjøre det når jeg får ting sammen, jeg skal gjøre det når jeg tjener mer penger, jeg skal gjøre det når jeg er 10 pund tynnere, "forklarer hun. "Det er alltid en grunn til å sette ting av."

Men ser de to tårnene falle, sier Carter, "ga meg følelsen Det er ingen tid som nåtiden, så du kan like godt gjøre det nå.”

Hun ønsket å gå til Coney Island Sideshow School, men som freelance skribent var det ikke i budsjettet hennes.

Heldigvis, pensjonert ild eater A.V. Phibes - en bekjent som siden har blitt en av hennes beste venner - tilbød seg å lære henne noen triks av handelen gratis.

Carter sier at hun lærte "grunnleggende" fra Phibes: Å spise brann, gå på glass, flykte fra en strømpebukse og hamre negler inn i nesen hennes (også "menneskeblokkhodet").

Så flyttet hun til sverdet svelger.

Selv om Carter ikke ville si hvordan hun lærte kunsten, hun sa at det tok fire måneder med å praktisere to ganger om dagen, "og så en annen måned for å få det på scenen."

Hun har nå utført i 11 år under scenenavnet "The Lady Aye."

Hvordan dette skarpe sidegig tjener hennes penger

Som The Lady Aye har Carter utført overalt fra burleske show til Sweet 16 birthday parties til produktlanseringer og butikkåpninger.

"Jeg er over alt," sier hun.

Hun utfører en rekke handlinger, blant annet ildspising og det menneskelige blokkhodet, men på grunn av sin unike egenskap, er sverdet svelging i høyeste etterspørsel. Av Carters estimat er det bare 36 kvinnelige sværdsvulmer i verden.

Carter pleide å utføre på burlesk show, kaller dem stedet for å "virkelig finpusse dine ferdigheter", men på grunn av lav lønn (rundt $ 75 per show), gjør hun nå mye sjeldnere.

Disse dager, hennes mest lukrative konserter er private fester, hvor hun er booket som en "ambient performer" - tilsvarer å være "del av møblene", sier hun.

I løpet av en to timers konsert har hun vanligvis tre sverdoppsugende sett på ca 10 minutter hver. Fordi forestillingene er fysisk beskattede, er det hennes maks - med mindre hun vil risikere "sverd hals" (det som utøverne hevder i halsen).

For disse konsertene, hennes pris begynner på $ 150 per time, med et minimum på to timer. Prisen øker avhengig av utstyret og reisen som kreves.

Likevel, sier Carter å jobbe på heltid som et sverd swallower ikke ville være bærekraftig for henne. Tidligere har hun levd som både frilansskribent og utøver og "bare knapt kommet forbi", sier hun.

Så hun utfører som The Lady Aye på siden av sin heltidsjobb som tekstforfatter og deltidsarbeid som freelancer.

"Denne måneden har jeg utført hver helg, bortsett fra en," sier hun. "Noen ganger går jeg to måneder uten å utføre, noen ganger utfører jeg flere ganger i uka. Det avhenger egentlig. "

Så svelger hun sverd for pengene, eller fordi hun virkelig elsker det?

«Svaret er ja til begge,» forklarer hun. "Jeg er profesjonell. Jeg blir betalt for profesjonelt arbeid og for sjeldenhet av arbeidet mitt og for ferdighetene i arbeidet mitt. Jeg elsker det også.

En vanskelig måte å gjøre det enkelt å leve

I motsetning til mange yrker er sverdet sverger ikke en karriere som er tilgjengelig for alle.

"Jeg beskriver det alltid som å lære å splitte," sier Carter. “Det er folk som aldri vil lære å gjøre det selv om de vil ha det... Kroppen må bare settes opp for det. "

Og det kan skade, innrømmer Carter.

"Øvelsen er absolutt ubehagelig," sier hun. "Du har tre gagreflekser, og de er veldig sterke. Alle kjenner den på baksiden av halsen fra tannlegen, men det er faktisk to under det, og den nederste er ingen vits. Den ene gjør vondt. "

De bare måte å lære, sier hun, er på en av to skoler: den nevnte Coney Island Sideshow School eller Harley Newman s Oddity U.

Og å være fysisk i stand til å svelge sverd er fortsatt langt fra å tjene penger med kunsten din.

Ved hjelp av et felles og aktuelt sideshowuttrykk, forklarer Carter, "Det er en vanskelig måte å gjøre det enkelt å leve."

"Selv de som er på toppen, gjør ikke mye penger, og de jobber veldig hardt for det," sier hun. "Det er konstant reise; det er konstant hustling. "

I tillegg advarer Carter, sideshow-bransjen er "ikke veldig varm og uklar".

"De vil at du skal kjenne din historie," forklarer hun. "De vil at du skal begynne på bunnen og jobbe deg opp. Det er litt hazing. Det er ikke lett, og det er ikke alltid helt støttende. "

Carter, for en, har betalt sine avgifter og jobbet seg opp på sideskjøringen. Hun er selv utført for folk som Usher og Amy Sedaris, og blitt regissert av Rob Zombie.

Men viktigst for henne er at flere årtier senere har denne torget endelig funnet et sted hun tilhører.

"Det er bare netter der jeg ser deg rundt i rommet og jeg er som," Åh, dette er livet mitt. Dette er utrolig.'

"Hvis jeg kunne gå tilbake og fortelle videregående skole meg at jeg skulle sitte i et rom med strippere, drak dronninger og rare, ville jeg vært så mye lykkeligere," sier Carter.

Din sving: Vil du noen gang vurdere en sidespill som et sverd swallower?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar