Penger

Disse 20 statene kan tilbakekalle din lisens for manglende betaling av studielån

Disse 20 statene kan tilbakekalle din lisens for manglende betaling av studielån


Jakten på utdanning - og en tilfredsstillende karriere - kan være kostbar. Det er derfor over 44 millioner amerikanere saddles med studielånsgjeld.

Etter uteksamineringen stoler mange på jobbene sine for å betale av disse lånene. Men noen som sliter med å betale pengene tilbake, kan ende opp med å miste de karriere de gikk inn i gjeld for.

Ingen Betalinger, Ingen Lisenser

I 20 stater kan regjeringen suspendere statlig utstedte faglige lisenser eller førerkort dersom en låner misligholder sin studentlånsgjeld, ifølge The New York Times.

Selv om ikke alle håndhever disse lovene, her er de statene der det er mulig å miste lisensen din over gjeld:

Alaska

Arkansas

California

Florida

Georgia

Hawaii

Illinois

Iowa

Kentucky

Louisiana

Massachusetts

Minnesota

Mississippi

New Mexico

Norddakota

Sør Dakota

Tennessee

Texas

Virginia

Washington

Sette arbeidere i en vanskelig situasjon

Tilbakekalling av en profesjonell lisens som kreves for sysselsetting eller et førerkort som trengs for å komme på jobb, setter arbeidstakere på et tøft sted.

Det er en fangst-22: Du må jobbe for å betale lån, men i noen tilfeller må du betale lånene for å kunne jobbe.

New York Times fant minst 8 700 tilfeller der fagfolk - herunder sykepleiere, lærere, advokater og psykologer - har fått sine lisenser tatt bort eller truet med suspensjoner de siste årene på grunn av manglende betaling av studielån.

Fordi, som The New York Times sa, "mange statlige byråer og lisensieringspaneler sporer ikke informasjonen", at 8 700 tall sannsynligvis undervurderer det sanne antall personer som er rammet av denne politikken.

Publikasjonen beskrev taktikken for å ta bort profesjonelle lisenser som "spesielt straffende".

For å lese mer om dette, sjekk ut The New York Times-artikkelen.

Tips om å komme seg ut av studielåneskuld

Selv om studentlånsgjeld kan være et monster, er det måter å bryte gjennom.

Prøv disse syv tipsene for å betale av studielån. Mange av disse åtte kreative måtene å betale kredittkortgjeld kan også brukes til å betale ned studentlånsgjeld.

Vurder å konsolidere lån for å gjøre månedlige innbetalinger mer overkommelige. Eller øke inntektene dine og ha mer å sette mot å betale dine lån med disse 32 måtene å tjene penger hjemmefra.

Og noen ganger er det bare nyttig å vite at det er folk der ute som har vært i skoene dine og har gjort det til den andre siden. Ta notater fra dette paret som betalte $ 20 000 om to år eller denne freelance-forfatteren og hendelsesplanleggeren som betalte $ 68 000 av gjeld om fire og et halvt år.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar