Penger

Starbucks planlegger å leie 10.000 flyktninger etter presidentens ordrebekreftelse

Starbucks planlegger å leie 10.000 flyktninger etter presidentens ordrebekreftelse

Jeg koblet fra denne helgen.

Jeg dro på camping, la telefonen min dø og brydde meg ikke.

Etter å ha kommet tilbake til sivilisasjonen og lading telefonen min, begynte jeg å hente på nyheter og lese om den kontroversielle regjeringen, president Donald Trump, som ble undertegnet på fredag.

I tilfelle du koblet fra meg, forplikter den utøvende bestillingen flyktninger fra å komme inn i landet vårt i 120 dager. I tillegg blokkerer borgere fra syv spesifikke land fra å komme inn i USA, enten de er flyktninger eller ikke.

Department of Homeland Security utstedte en erklæring som beskriver hensikten med bestillingen. "Bekreftelsesordren beskytter USA fra land som er kompromittert av terrorisme og sikrer en strengere vettingprosess," sa det.

Ordren har vekket opp kontroverser og protester, og nå er det noen store firmaer som gjør uttalelser, inkludert Lyft, Airbnb og Google. Selskapene løfter selv penger eller bistår dem som er rammet av innvandringsforbudet.

Starbucks gjør imidlertid noe litt annerledes.

Hvordan Starbucks reagerer på Trumps nyeste utøvelsesordre

Starbucks CEO Howard Schultz sendte en melding til sine ansatte på søndag.

Etter å ha adressert "forvirring, overraskelse og motstand mot bekjennelsesordenen," forplikter han seg til å handle - ikke "stå stille" - å "styrke vår tro på våre partnere over hele verden."

Han sier at slike tiltak inkluderer å støtte DACA-programmet ved å tilbakebetale sine ansatte til det toårige gebyret de må betale for å forbli i programmet, donere $ 2 millioner for å støtte meksikanske samfunn med Starbucks-butikker og lover å fortsette å gi ansatte helseforsikring.

Men hva er den store kunngjøringen som alle synes mest oppslukt om?

Konsernsjef annonserer Starbucks Jobs for 10.000 flyktninger

Planen folk synes mest fascinert av er Schultz 'løfte om å ansette 10.000 flyktninger i de neste fem årene.

Han bemerker at det er over 65 millioner mennesker som er anerkjent av FN som flyktninger - og håper å gi 10.000 av dem faste jobber i de kommende årene.

"Vi vil starte denne innsatsen her i USA ved å gjøre det første fokuset på vår ansettelsesinnsats på de individer som har tjent med amerikanske tropper som tolker og støttepersonell i de forskjellige landene der våre militære har bedt om slik støtte, skriver Schultz.

Han skiller seg ut med et siste notat: "Vi er i virksomhet for å inspirere og pleie menneskets ånd, en person, en kopp og et nabolag av gangen - om det nabolaget er i en rød stat eller en blå stat; et kristent land eller et muslimsk land; en delt nasjon eller en forent nasjon. Det vil ikke forandre seg. Du har mitt ord på det. "

For å lese hele brevet, besøk Starbucks newsroom.

Din tur: Hvordan har du det med Starbucks plan å leie 10.000 flyktninger?

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Etter at hun nylig har fullført grunnskolen, fokuserer hun på å spare penger - og overleve på nytt med foreldrene sine.


Skrive Inn Din Kommentar