Penger

Å Bee eller ikke å Bee: Slik er dette Kidet tjener $ 100 / Hr som stavemotor

Å Bee eller ikke å Bee: Slik er dette Kidet tjener $ 100 / Hr som stavemotor

Stave "entreprenør."

Cole Shafer-Ray vet hvordan man staver det - og hvordan man skal være en.

Eller skal jeg si, være en. (Spenn opp, du er i for mange ordspill.)

Den tre-timers Scripps National Spelling Bee-deltaker og 2015-runner-up har gjort sin ortografiske dyktighet til en karriere som trener andre om hvordan man skal utfordre konkurransen.

High school junior fra Norman, Oklahoma, har 10 faste kunder som han belaster $ 100 i timen. Han har også en wanna-bee venteliste på over 400.

"Det er mye mer lukrativt enn en minimumslønn som de fleste av videregående skoleelever får," sier Shafer-Ray, som trener de fleste av sine kunder en eller to ganger i uken via Skype.

Til Bee eller Ikke til Bee

Før han godtar en ny student, gjennomfører Shafer-Ray en gratis første diagnostisk økt for å avgjøre om han og studenten er en passende kamp.

"I utgangspunktet ser jeg hvor bra spelleren er," sier 17-åringen. "Jeg gir dem tips om hva de trenger å jobbe med - hva deres styrker og svakheter er - og de kan se om de vil fortsette med coaching."

Hvis både student og lærer er enige om å gå frem, designer Shafer-Ray et kurs for studenten, og utarbeider ukentlige oppgaver som fokuserer på språkmønstre og ordopprinnelser.

I tillegg til oppgavene komponerer Shafer-Ray en tilpasset liste over staveord og ordforrådord (Scripps har lagt til en multiple choice vokabular quiz som en del av de foreløpige rundene i 2013).

Før neste sesjon analyserer Shafer-Ray ordene studentene savnet for å ta opp svakheter og arbeide med strategier. Han sier at metoden gjør opplevelsen så hyggelig for ham som det er for spelleren.

"Ser tilbake på diagnostiske økter fra spellere som jeg har hatt i nesten et år og ser hvor de er nå, de har blitt så, så, så mye bedre, og det er tilfredsstillende, sier Shafer-Ray, som startet coaching i juni 2017. "Jeg er fortsatt konkurransedyktig, så jeg er konkurransedyktig konkurransedyktig gjennom studentene mine."

Bee All You Can Bee

Blant Cole's hive av spellers er 12 år gamle Jason Sorin.

Jason overrasket sin mor, Deborah, da han gjorde det til 2017 Scripps National Spelling Bee, der han bundet 41 etter å ha trent med henne i bare åtte uker.

Deborah bestemte seg for å ansette en trener for å hjelpe Jason til å konkurrere i år - han er speller nr. 391 i 2018 Scripps National Spelling Bee, 29. mai, 30 og 31 - og valgte Shafer-Ray basert på gratis råd og ordlister hun fant på hans nettside.

"Jeg skjønte at noen som var dedikert til å gi bort ting gratis, hadde trolig mye verdi å gi for folk som var villige til å betale ham," sier Deborah. "Han er verdt hver krone."

I tillegg til å coaching Jason på ordopprinnelse og generelle stavemåte, gir Shafer-Ray tidsbesparende lister for spellers å studere.

"Bee pleide å gi ut ordlister på 10.000 ord, og nå gjør de ikke - de bruker bare ordboken, men tydeligvis er det noen snarveier jeg ikke ville vite om det ikke hadde vært for Cole," Deborah sier. "Før vi begynte å jobbe med Cole, hadde Jason omlag 11.000 eller 12.000 ord, og nå er han på 25.000."

Selv på $ 100 i timen er Shafer-Ray et røverkjøp, ifølge Deborah, som påpeker at det finnes selskaper som annonserer tidligere champs-vendte trenere for opptil $ 200 per time.

"Vi trener ikke med ham fordi han er den billigste," sier Deborah. "Han er virkelig en mye bedre verdi, og jeg tror det er mye mer enn mange av de voksne som later til å være eksperter på feltet."

En stavebokstavliste verdt tusenvis

Shafer-Ray sier coaching er ikke det mest lukrative aspektet av sin virksomhet.

Hans stavelseslister kastet en enda mer fortryllende, um, spell.

Tilgjengelig for nedlasting fra hans nettside spellingchamp.com, inneholder Shafer-Rays skolespillingbee supplement mer enn 1200 ord som er organisert av karakternivå, sammen med studietipsene og strategiene for å konkurrere i stavemåler.

Den som selger for $ 35. Han har mistet oversikt over hvor mange han er solgt.

Han mottar også private e-postforespørsler for en rekke lister han er opprettet for nasjonalt nivå konkurranse, som er organisert av temaer som etymologi og ord med sentrale ord.

Disse lister kan hente $ 200 til $ 300 hver.

Deretter er det den skjeve hovedlisten.

Shafer-Ray sier at han begynte å samle 90.000 ordlisten for nesten ti år siden, og begynte med studiemateriellene hans eldre bror brukte for en statlig stavemåte.

Siden da har denne travle bi kombinert de lister med alle studiemateriellene han benyttet som en nasjonal deltaker, sammen med sin kompilering av Scripps National Spelling Bee-poster som går tilbake til 1990-tallet.

Han dyrker og redigerer listen, bestemmer deretter den statistiske sannsynligheten for at den vil inkludere ordene som ble spurt under den nasjonale konkurransen.

"Jeg brukte mye av min sommerkonsolidering og laget en virkelig, virkelig, veldig sterk liste med de ressursene jeg har," sier Shafer-Ray."Årsaken til at folk er så overbevist av det, er fordi det er statistisk bevist at hvert ord er basert på tidligere biord - jeg tror det er en stor del av min appell."

Ifølge hans nettsted, siden 2009 har Shafer-Rays hovedliste inneholdt 97,18% av overraskelsesordene som ble spurt på Scripps National Spelling Bee. Til tross for en svarm av tilbud, er han fast over at Masterlisten ikke er til salgs.

"Jeg får fremdeles e-postmeldinger til denne dagen fra folk som vil kjøpe listen," sier Shafer-Ray. "Folk har tilbudt meg i tusenvis for den listen."

Vent, han kunne gjøre hvor mye for en liste med staveord?

"Det er det alle sier," sier Shafer-Ray, chuckling. "Men jeg tror ikke jeg kunne gjøre det fordi det ville ødelegge meg på lang sikt."

Buzz-verdig forretning

Hvorfor ville noen bruke så mye penger til å forvandle sin lille kjerub til en stavemåte? Scripps National Spelling Bee har blitt en storvirksom, buzz-verdig hendelse som inkluderer ESPN-dekning i siste runde, samt følgende priser for vinneren:

  • $ 40.000 kontantpris fra Scripps
  • $ 2500 besparelsesbond fra Merriam-Webster, sammen med et referansebibliotek
  • $ 400 verdt av Encyclopedia Britannica referansearbeid
  • En tur til New York City for å vises på LIVE med Kelly og Ryan

Alt det, og vinneren får et gravert trofé - pluss bragging rettigheter til alle de klassekameratene hjemmefra som ikke kan stave "marocain" (det vinnende ordet ved 2017 Bee, det beskriver en type kjole stoff).

Og for de som fortsetter å scoff til å bruke tusenvis av dollar på en stavebuss, foreslår Deborah Sorin at andre foreldre lett bruker så mye på barna sine aktiviteter.

"Du tenker på alle de som betaler for fotball eller hva som helst," sier hun. "Jason er ikke i det; han er inn i dette, og så betaler litt for privilegiet å få ekte coaching fornuftig. "

Hva betyr dette alt for Shafer-Ray, en high school kid med ambisjoner om å delta på Stanford?

"Jeg tror jeg vil fortsette definitivt for neste år og sannsynligvis gjennom college," sier han. "På den måten trenger jeg ikke å få en deltidsjobb i college, og jeg kan bare fokusere på det jeg vil gjøre.

"Jeg tar det så langt det tar meg."

Tiffany Wendeln-Connors er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Ord som hun stavet feil når du skrev denne historien, inkluderer ortografisk, kognoserende og marocain. Og hun ville feilaktig ha brukt "entomologi" i stedet for "etymologi" hvis det ikke hadde vært for en ørnøyet redaktør.

Skrive Inn Din Kommentar