Penger

Er du kvalifisert for Apples utbetaling av $ 400 millioner klasse-actionoppgjør?

Er du kvalifisert for Apples utbetaling av $ 400 millioner klasse-actionoppgjør?

Jeg jobber på et kontor fullt av folk som tror at Apple ikke kan gjøre noe galt - så mye, så jeg gikk head-to-head med en av mine kolleger som forsvarer mitt valg for å holde fast i Android.

Så jeg innrømmer det: Jeg brøt ut i et I-fortalt-du-så gratulasjon da jeg hørte om Apples siste klasseprosessoppgjør.

Ser ut som Apple kan skru opp ... til en mengde på 450 millioner dollar.

Apples ebook-skandale

Tilbake i 2012, USA innsendte en antitrust søksmål mot apple, hevdet det samspilt med flere bok utgivere for å fikse - og øke - prisen på ebooks. (Tenk forskjellig ... om å behandle dine kunder rettferdig!)

Rask frem til dette siste mars, og Apple fant seg tvunget til å hoste opp 450 millioner dollar for å avgjøre saken.

Den beste delen? Størstedelen av oppgjørspengene - en hel masse $ 400 millioner - skal utbetales til kjøpere som kjøpte en kvalifiserende eBok mellom 1. april 2010 og 21. mai 2012.

Og siden de involverte utgiverne inkluderer navn som Penguin, HarperCollins og Macmillan, er det sannsynlig at du får en del av kaken hvis du leser elektroniske bøker i det hele tatt.

Er du kvalifisert for Apples klassesaksjonsoppgjør?

Å finne ut, Alt du trenger å gjøre er å sjekke e-posten din.

Hvis du er klar til å motta en del av utbetalingen på 400 millioner dollar, vil Apple gi deg beskjed - og legg inn delen din direkte i din iBooks, Barnes & Noble, Kobo eller Amazon-konto.

Hvis du kjøpte kvalifiserende ebøker via Sony, vil du motta en sjekk (psst - oppdater kontaktinformasjonen din for å sikre at den kommer til rett sted!). Hvis du kjøpte e-bøker fra Google og andre forhandlere, var du pålagt å fylle ut et kravskjema tilbake i 2014 for å bli betalt.

Hvis du mener at du er kvalifisert, men ikke har sett noe ord fra Apple, sjekk ut de fulle detaljene og vilkårene i dressen her. Amazon har også en Q & A, hvis det er din forhandler av valg.

Utbetalingene varierer fra $ 1,39 til $ 6,54 per bok, avhengig av sted på New York Times Bestseller-liste, ifølge AppleInsider.

Når du ser at kontanter slår på kontoen din, må du ikke vente på evig tid for å bruke den! Oppgjørskreditt gjelder til 24. juni 2017.

Godhet vet om du kjøper Apple-produkter, har selskapet tatt en anstendig sum penger ... så du kan også sørge for at du utnytter de dreide bordene mens du kan.

Din sving: Har du mottatt en utbetaling fra Apples klasseprosessoppgjør?

Jamie Cattanach er en gjenoppretting av Apple-bruker og personalforfatter på The Penny Hoarder. Hennes skriving har også blitt omtalt på Word Riot, DMQ Review, Hinchas de Poesia og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.

Skrive Inn Din Kommentar