Penger

Merkelig jobb: Tjen penger på Cliff Diving på Casa Bonita

Merkelig jobb: Tjen penger på Cliff Diving på Casa Bonita

Du har kanskje hørt om Casa Bonita fra South Parks Eric Cartman, som kalte det til et meksikansk Disneyland. Ja, det er et ekte sted, og det er virkelig en 30-fots foss inni - sammen med folk i gorilla dresser og andre som kjemper med våpen. Og så er det dykkere som hopper fra klippene mens folk spiser, landing i det steinete bassenget ved vannet ved foten.

Cliff dykkere i en restaurant? Det er riktig. Daglig leder Mike Mason sier 85 dykk daglig i 40 år legger opp til 1,2 millioner ganger at Casa Bonita dykkere har tatt sjansen.

Da vi besøkte, tolererte min kone og jeg maten (det er ikke hvorfor folk besøker) mens de ser på de ulike sceneshowene. Restauranten er mørk, med trær og jungel løvverk rundt fossen og visningsområdet. Krigskampene og gorillene var morsomme for familier med barn, men ser på dykking er høydepunktet av opplevelsen.

Disse dykkerne bruker ikke en stige eller plattform; de kryper opp de steinete klippene som aper og dykker fra en hylle halvveis opp. Senere klatrer de til toppen av fossen for det store dykket. Det vakre bassenget på undersiden virker for lite av et mål, men selvfølgelig spiker de det hver gang.

Er det farlig?

Casa Bonita klipper dykker Tyler Harding sier at han er "utholdt noen få kutt og skraper, men ikke noe fryktelig." Vi gjetter at sikkerhet må være en prioritet; Døde eller skadede dykkere vil trolig være dårlige for virksomheten.

Dykker Caleb Thayer nevner at sinusinfeksjoner er en del av jobben. Det ser ut som at dykking hele dagen i en restaurant tvinger mye vann opp i nesen og inn i bihulene dine.

Hvordan blir du en Restaurant Diver?

Dykker Ethan Larson sier at han lærte alt på jobben (inkludert brannsjongling), som er vanlig hos Casa Bonita - hvor ellers ville du lære restaurantdykking? Harding startet på Casa Bonita i 17 år og ble en dykker et år senere. Thayer ble en dykker tre måneder etter at han startet arbeidet på restauranten.

Alle dykkere må også lære seg å fungere, fordi de deltar i sceneshowene. Harding sier, "Vanligvis spiller dykkeren skurken i hvilken show som blir utført på scenen, det være seg Gunfight, Gorillashowet, Pirateshowet ..."

Fremtidige muligheter for dykkere

Harding jobbet hos Casa Bonita sesongmessig mens han gikk til University of Northern Colorado, hvor han fikk en bachelorgrad i teaterkunst i 2010. Han ble en heltidsansatt og ble forfremmet til leder av underholdningsavdelingen på Casa Bonita innen noen år å bli ansatt.

Larson sier at han ville elske å reise verden dykking profesjonelt for cruiseskip. Han sier Det er tidligere Casa Bonita dykkere over hele landet som dykker på fornøyelsesparker eller konkurrerer i dykkerkonkurranser.

Thayer ønsker å være skuespiller. Siden alle restaurantens dykkere er pålagt å være en del av sceneshowet, kan det ikke være et dårlig sted å komme i gang med å jobbe på Casa Bonita. Og dette er ikke et lite sted. Leder Mike Mason sier "På en lørdag kveld kan vi tjene 5000 gjester - det er bare en vanlig helg."

Uansett hva deres futures kan gi, ser alle dykkerne ut som deres arbeid. Harding sier at han alltid har hatt en god dykking fordi han elsker å utføre.

En av Larsons favoritt ting om jobben er, "når små barn forteller deg at du er fantastisk og at de var de kuleste ting de noensinne har sett."

Thayer sier, "Jeg har alltid vært aktiv, slik at jeg kan hoppe av klipper, klatre opp bergarter og ikke komme i trøbbel for det er ganske bra - og på toppen av det blir jeg betalt."

Din sving: Vil du vurdere å være en klippediver i en restaurant?

Skrive Inn Din Kommentar