Penger

Merkelig jobb: Design og klippe kirkegårdsgravstener

Merkelig jobb: Design og klippe kirkegårdsgravstener

Dette innlegget er en del av vår serie om rare jobber. Ta en titt på de andre artiklene for å lære mer rare jobber du kan prøve!

Noen gang lurer på hvor mye arbeid som går inn i en kirkegårdsteinstein?

Kanskje ikke - men prosessen er faktisk ganske interessant og involverer en rekke interessante jobber. Hvordan vet jeg? Faren min, Don Rath, designer og selger disse grafittene.

I årevis var det normalt at familien min hadde store biter av granitt som satt foran huset vårt. Men da det kom på tide å forklare hva pappa min levde, hadde jeg ingen anelse om hvor jeg skulle begynne. Først da jeg begynte å lete etter min egen karriere, gravd jeg faktisk og avslørte prosessen bak å sette en gravstein på en kirkegård.

Prosessen starter i en steinbrudd og ender i kirkegården, men i mellom er to viktige skritt som gjør hvert monument unikt: design og skjæring av steinen.

Noen mennesker, som Bob Trottier av Buttura og Gherardi Granite Artisans, gjør både design og kutting, som inkluderer sandblåsing og steinetsing. Andre, som min pappa, som er mer involvert i detaljhandel siden av industrien, lager design og deretter outsourcere kutting og gravering til selskaper som Buttura og Gherardi.

Hvordan kommer du inn i denne bransjen?

Begge menn har videregående diplom og deltok på college for en liten stund, men aldri ferdig. "Jeg var på rett sted til rett tid for å kjøpe virksomheten," sa Rath. "Dette er veldig mye en industri for ikke hva du vet, men hvem du vet."

Både Trottier og Rath kommer fra familier i dødsbransjen og har jobbet i kirkegårder eller med sandblaster hele livet. "For min første jobb, tror jeg at jeg var rundt åtte, ville vaskemaskinen betale meg i M & M for å trekke stencilen fra monumentene om sommeren og etter skolen," sa Trottier. (Merk: utformingen av steinstein er først kuttet i en stencil før du gjør noen sandblåsing. Å "dra stencil" er å fjerne alle stykkene av stencilen som må kuttes.) "Senere lærte jeg meg å gjøre formutskjæring, inkludert dype roser, blomsterutskjæringer, etc."

"Dessverre," sa Trottier, "sandblåsing er en døende kunst. Unnskyld ordspillet. "Ny teknologi erstatter mye av arbeidskraften i bransjen, og datakompetanse er a . Monumentindustrien har begynt å bruke høyteknologisk programvare som kutter steinen med et museklikk. Mye trening kan gjøres på jobben siden det ikke er noen grad programmer for monument cutters, men grunnleggende kunnskaper om CAD (Computer Aided Design) og Photoshop er nøkkelen.

Designet ble laget på en datamaskin og kuttet med sandblåsingsmaskiner.

Hva er den daglige grinden som?

Daglige oppgaver for Trottier innebærer mye datatid. Han designer 2D- og 3D-steinarbeid i CAD, bruker deretter et program kalt Computer Numerical Control (CNC) for å transformere CAD-tegningene til tall, i hovedsak som diagrammer på en graf. Kappemaskinen bruker disse tallene for å bestemme hvor du skal kutte det tredimensjonale objektet. Han bruker også PhotoShop til å endre og røre opp bilder som familier vil ha med på en stein.

Når han ikke er på datamaskinen, er Trottier opptatt med hånd og laser-etsing, som i hovedsak tegner seg for stein. For eksempel er tegningene på monumentet nedenfor alt etsning. Det er ikke så dypt som gravering, og kan inkludere dimensjon, skygge og perspektiv som alle kunstverk gjort på papir. Han legger også bilder til gravsteiner ved hjelp av porselen bilder; bildet legges på porselen og bakt i en ovn, slik at det varer en levetid.

I mellomtiden har Rath sine daglige oppgaver alt fra salg og design til installasjoner og montering av monument. Som medeier av John H. McGee & Son Inc., et detaljhandelsmonumentfirma, har han i over tretti år også handlet om grunnleggende administrative oppgaver og markedsansvar.

Ser utover gravsteinene

Dette feltet er ikke bare begrenset til gravmarkører. Monumenter overalt er designet og kuttet av de samme menneskene som legger gravstein i kirkegårder. Tenk på hyllest til veteraner i offentlige parker og torg, og granitt arbeid i bygninger over hele landet.

Rath klarte sandblåsingen for innkjørselen til New York Wine and Culinary Center i Finger Lakes-regionen i staten. Han har skapt tusenvis av monumenter spredt over kirkegårder og parker i vestlige New York. Hans favorittprosjekt var imidlertid å bidra til å designe og bygge en families replika av fasaden til et tempel i Europa.

Trottier gjorde sandblasten carving på de restaurerte delene av fontenen foran Plaza Hotel i New York City, ved inngangen til Central Park og over gaten fra FAO Schwarz leketøybutikk. Han gjorde også mye av designarbeidet til minnesmerket for berømte gitarist Les Paul, i Waukesha, WI.

Utfordringer i jobben

Som en hvilken som helst jobb, å være en monument designer og cutter innebærer en viss mengde stress. "Jeg er bekymret for muligheten for å ødelegge et dyrt stykke granitt," sier Trottier.

Granitt blir brutt og sendt i store biter til sitt firma - det er som å kjøpe i bulk, og deretter selge de mindre brikkene. Hvis du gjør en feil på designen eller i å gjøre noen av kuttene, går det stykket granitt bort, og det gjør også mye tid og penger.


Innenfor lageret på Buttura & Gherardi, etsetter granittartnere på monumenter.

Jobben er også fysisk krevende. Installasjoner og monument vedlikehold ta en toll på kroppen din. Mens jeg har sett monumenter satt på plass ved hjelp av store kraner og håndkart, har jeg også sett at pappa har en markør over kirkegården med sine egne to hender. Granitt veier 18 pund per kvadratmeter, så det er ikke en lett belastning.

Til slutt er det det endelige produktet som gjør jobben verdt det. "Jeg elsker å kunne starte med en familie som har en vanskelig tid og skape en varig hyllest for dem," sier Rath.

Din sving: Vil du sette design og datakompetanse til å fungere som en monumentdesigner eller kutter?

Erica Rath (@ericajrath) er frilansjournalist og blogger som nyter svart kaffe, hunden Juneau, og reiseruter. Hun blogger om eventyr, jobbjakt og inspirasjon på Entirely-Erica.com.

Bilder etter innlegg av Don Rath og Bob Trottier.

Skrive Inn Din Kommentar