Penger

Bedre enn interesse: 10 måter å tjene penger fra banken

Bedre enn interesse: 10 måter å tjene penger fra banken


Du har sikkert hørt den gamle vitsen; når du blir spurt hvorfor han robber banker, sier kriminalisten, "Fordi det er her alle pengene er!"

Mens der er mye penger der, blir bankrøver trolig ikke den klokeste måten å få det på. Men å samle interesse vil ikke gjøre mye for deg heller. Den gjennomsnittlige renten på en bank sparekonto er bare 0,17% APY, og selv de beste bankene tilbyr bare rundt 1%.

Så hvordan tjener du penger ved hjelp av en bank? Heldigvis har du noen mer interessante og lukrative måter. Her er 10 å vurdere.

1. Invester i bankaktier

En måte å tjene penger fra en bank er å eie en, eller i det minste en del av en. Det er like enkelt som å kjøpe bankaksjer.

Vurder Wells Fargo (WFC), en av Warren Buffetts favoritter. For fem år siden kunne du ha kjøpt aksjen for mindre enn $ 25 per aksje, men for øyeblikket er prisen over $ 55. Ikke bare ville du mer enn doblet pengene dine, men du ville ha samlet utbytte langs veien - aksjene betaler for tiden 2,6%.

2. Få en jobb hos en bank

Median årslønn for banktellerne er bare rundt 27 000 dollar, men medianloven for de 10% av de ansatte i denne stillingen er nærmere $ 36 000. Det er ikke så ille for en jobb som vanligvis bare krever et videregående diplom.

Det er også muligheter for fremskritt. Når du starter som en teller, kan du jobbe deg opp til mer høyt betalte stillinger, blant annet leder, veileder og lånsjef, ifølge MyBankTracker.

3. Samle innmeldingsbonuser

I fjor fikk jeg en $ 125 bonus for å åpne en sjekkkonto hos en lokal bank. Jeg har siden stengt den. I år har jeg allerede gjort $ 400 i bankkonto bonuser, og jeg sikter mot ytterligere $ 400 før året slutter.

Nylig tilbyr Chase $ 250 for nye kundekontoer, men disse kampanjene kommer og går raskt, så det kan ikke være tilgjengelig når du leser dette.

For å finne aktuelle avtaler som disse, søk etter banker i nærheten av deg ved hjelp av Google Maps (prøv "banker" og navnet på byen din). Deretter søker du etter bankens navn pluss "registreringsbonus" for å se hva du finner. Vær forsiktig med å lese utskriftene for å være sikker på at du oppfyller alle kvalifikasjonene.

4. Go Coin Roll Jakt

Konseptet er enkelt nok: Kjøp ruller med dimes, kvartaler og halv dollar fra banken og søk etter mynter fra før 1965. De er 90% sølv, og derfor verdt mye mer enn pålydende. Vi pleide å gjøre dette som barn og gjøre vanlige funn av sølvmynter.

I dag er myntrulljakt fortsatt populært. I tillegg til sølvene, kan du noen ganger finne mynter som er gamle nok til å ha ekstra verdi til samlere. Men det blir vanskeligere å finne de gamle mynten, så du kan ikke gjøre mye for din tid.

5. Prøv Penny Hoarding

Pennies mynte før 1983 var for det meste kobber, mens nå er de for det meste sink. Med prisen på kobber nær $ 3 per pund, som gjør disse eldre penniene verdt omtrent to cent hver. Penny hoarders stash dem bort av titusenvis, venter på dagen da de juridisk kan smelte dem ned for deres kobber verdi.

Du kan kjøpe pennies fra banken din i $ 25 bokser (2500 mynter). Mine siste tester ble 7% til 15% før 1983 pennies. Du kan selge dem på eBay for omtrent $ 135 per $ 100 pålydende, men for å gjøre dette verdt tiden din, må du sannsynligvis investere i en penny sorteringsmaskin som skiller ut de eldre kobbercents.

Ikke i pennies? Du kan også velge å hakke nikkel.

6. Lån for en bedrift

En av de mest tradisjonelle måtene å tjene penger fra en bank er å låne for å starte en lønnsom virksomhet.

Du vil kanskje se etter en bank som håndterer SBA-lån. Small Business Administration garanterer en del av disse lånene, slik at bankene er villige til å ta risikoen.

7. Lån til å bla et hus

Du fant en fin fixer-øvre du kan vende for en fortjeneste, men du har ikke penger til å kjøpe huset. Hva kan du gjøre? Gå til banken!

Det har vært vanskelig å få et lån for å vende hjem, men nylig har FHA fraviket sin regel mot at huset blinker for sine foreclosure salg, så noen banker er klare til å begynne å låne på disse prosjektene.

Et annet alternativ for å hente pengene som trengs for å investere i en fixer-øvre, er å låne mot eget hjem, hvis du har tilstrekkelig egenkapital.

8. Kjøp en bankforebygging

Bankene er ikke bare hvor alle pengene er, men også hvor alle hjemmene er - vel, i hvert fall gjerningene. Mange banker har en haug av foreclosures de trenger å selge, og du kan fikse og selge noen av dem for en fin fortjeneste.

Og du trenger kanskje ikke så mye penger som du tror å kjøpe en av disse bankens foreclosures. Alt avhenger av hvor du bor. Detroits utelukket hjem begynner med noen få hundre dollar.

9. Få et kredittkort

Hvordan tjener du penger ved å få et kredittkort fra banken din? Vel, det er disse registreringsbonusene. Deretter er det poeng du får for å bruke kortene, som kan konverteres til kontanter.

Mitt innlegg på grunner til å bruke kredittkort i stedet for kontanter, ser på hvordan man kan spare penger med dem, noe som ganske mye som å tjene mer penger.

10. Samle Teaser-Rate Interesse

Jeg begynte med å si renten på bank sparekontoer er forferdelig, i gjennomsnitt 0,17% APY. Men du kan ofte få en høyere "teaser rate" for å åpne en ny bankkonto.

Everbank betaler for eksempel 1,4% på en pengemarkeds konto og en sjekkkonto. Det er åtte ganger nasjonalt gjennomsnitt. Etter seks måneder vil kontoen din gå tilbake til den vanlige prisen (som fortsatt er ganske bra), men du kan gjøre som jeg gjorde, og flytte pengene dine til en annen bank når tiden kommer.

Din sving: Hvor mange måter har du tjent penger ved hjelp av en bank?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar