Penger

Bli neste seriell: Hvordan lage en podcast og slå en fortjeneste

Bli neste seriell: Hvordan lage en podcast og slå en fortjeneste

Ingen tvil om det, 2014 var et bannerår for podcasting. Podcasting migrert fra kanten til det vanlige, takk delvis til populariteten til NPRs mord-mysterium podcast, serie~~POS=TRUNC.

"Fremtiden for radio er her, og det er kjempebra" The VergeS David Pierce observert i et stykke om "podcasting renessansen." Alex Blumberg, journalisten som forlot NPR for å finne podcast selskapet Gimlet Media, fortalte TechCrunch, "vi er i daggry av en annen gullalder av lyd."

For crazed podcast elskere som meg, har det vært ekstremt tilfredsstillende å endelig få andre til å forstå hvorfor en mp3-fil kan være så vanedannende. Jeg har vært en ivrig lytter for de siste seks eller syv årene - definitivt (og stolt!) Før det var en del av zeitgeisten. Jeg har selv dyttet tåen til podcastopprettelse, undersøker hvordan og når jeg skal tjene penger på mitt eget prosjekt, og jeg elsker å anbefale mine favorittpodcaster.

Men hvis du ikke har fordelen - som serie~~POS=TRUNC gjorde - av å debutere podcasten din på Dette amerikanske livet og mangler NPR stamtavle, er det mulig å gjøre noen ekstra penger, eller enda en seriøs levende, fra podcasting?

Hvor stor er etterspørselen etter podcaster?

Til tross for spenningen i fjor er podcastlysset fortsatt lite. Tall er ikke tilgjengelig for 2014 - og det vil være interessant å se om sprøytenheten faktisk legger til flere lyttere - men den nyeste meldingen om nyhetsmediene i media viste at i 2013 bare 27 prosent av amerikanerne hadde "noensinne" lyttet til en podcast. Det er langt fra terrestrisk radio, som når 91 prosent av amerikanerne.

Men de gode nyhetene for podcast-skapere (og aspirerende skapere!) Er det - til tross for lyttende penetrasjon - podcasting ser ut til å ha nådd et bærekraftpunkt.

"Noen podcastere er glade for å dekke kostnadene, andre er begeistret over å gjøre litt ekstra skrapelodd, mens andre vil leve," skrev Paul Riismandel, en podcast-industriavdeling, på sin blogg Radio Survivor. "Jeg vil at alle disse scenariene skal være mulige. I 2014 ble det slik, sier Riismandel, som skriver om mediet, jobber med podcast-selskaper og er en podcast-co-vert.

Så ja, du kan leve en podcasting. Men hva er den beste måten å peke på podcasten mot lønnsomhet?

Slik gjør noen av pionerene penger på podcaster:

Reklame og sponsorskap

Som med alt på nettet, hvis du har et stort nok publikum, kan annonser være lukrative. Denne uken i Tech, for eksempel, genererer angivelig $ 50 000 per episode!

For podcastere satt på genererende inntekter på denne måten, er John Lee Dumas, grunnleggeren av EntrepreneurOnFire, den personen som skal følge.

Hans er en klassisk "filler til rikdom" historie: Dumas gikk fra å være et helt ukjent merke for å generere mer enn $ 60 000 i måneden fra sponsorater på mindre enn to år. Han er gjennomsiktig om alle aspekter av hans sti og offentlig dokumenterer sin månedlige inntekt, noe som gir en stor ressurs for aspirerende podcastere.

Dumas legger også sammen en nyttig ebook som inkluderer hans personlige historie og detaljert kunnskap om alt han har lært underveis, inkludert inntektsgenerering. I boken bryter han ned hvordan han har tjent penger fra sin podcast (hint: det er ikke helt gjennom reklame) og forklarer også hva slags lytternummer du trenger for å tjene penger fra standard annonseringspraksis. Boken forklarer også at en stor del av hans blikkende inntekt kommer fra ren volum - han pumper ut innhold daglig.

En av fordelene med podcasting blir mer vanlige er at det blir mer oppmerksomhet i reklamesirkler. Skriv inn Midroll, som hjelper podcasterne å finne annonsører. De har til og med et greit verktøy som anslår hvor mye podcasten din kan gjøre med annonsering. Opprinnelig en del av Earwolf podcast-nettverket, representerer selskapet noen av de mest kjente podcasterne, inkludert Marc Maron.

Abonnementer og betalt innhold

Etablerte podcastere som har vært på det i årevis kan tjene penger fra arkivet. I noen tilfeller er erfarne podcastere også i etterspørsel nok at fans vil betale for eksklusivt innhold.

Keith og the Girl tilbyr for eksempel VIP-pakker fra $ 14,99 per måned. Pakken inneholder kun VIP-bare innhold og tilgang til arkiv viser fra 2005.

Sexrådgiveren Dan Savage tilbyr en Magnum-utgave av hvert show, som inkluderer alt innholdet i den gratis versjonen i tillegg til en ekstra 40-50 minutter med gjester og ingen annonser. Et abonnement på en måned er $ 5.

Live-show

Noen podcastere tar ikke betalt for deres online innhold. De fokuserer på å generere et stort og engasjert publikum slik at lytterne vil sjekke ut - og betale for - å se dem personlig.

Det er en søyle av Adam Carolla strategi. En 2010 Fast Company artikkelen beskriver komikerens tilnærming:

Carolla har rotert blant de fire Improv-klubber i Sør-California, og presenterer live podcasts en natt i uka, vanligvis gjør to forestillinger. Billettene er $ 25, og Carolla tar 80% av dørinntektene.Så i Hollywood, natten jeg var der, omsatte Carolla ca $ 8 800, ikke inkludert varesalg etter hvert show.

Hendelser er ikke det eksklusive domenet til folk som er kjent som Carolla (selv om det bidrar til å ha kjente gjester). Catie Lazarus, en forfatter i New York som er vert for Månedens podcast, bruker live tapings for å generere inntekter. Vis billetter koster rundt $ 20 og publikum får en time eller så med Lasarus, hennes gjest og mye komedisk banter. Tidligere gjester har inkludert Rachel Maddow, Mo Rocca og Gloria Steinem.

crowdsourcing

Det biblisk inspirerte uttrykket, "spør og du skal motta," er apropos for denne. En rekke podcastere har vendt seg til Internett for å finansiere eller subsidiere deres forestillinger - og de har gjort det med suksess.

Ingen overraskelse her, podcastere som kommer fra den tradisjonelle radioverdenen og har et etablert publikum - 99% Usynlig for eksempel - har klart å øke hundretusenvis av dollar. Men crowdfunding har også fungert for folk som ikke har en NPR stamtavle. Forfatter Colin Marshall hevet mer enn $ 8 000 for å lage en serie intervjuer for sin Notebook på Cities and Culture podcast.

Deretter er det Patreon, en finansieringsplattform som tillater fans å bidra månedlig til kreative prosjekter som podcasting. En av nettstedets podcastere (og sannsynligvis en av de mest vellykkede) er Tom Merritt, som tjener mer enn $ 13 000 per måned for sin podcast.

Mange andre podcastere på Patreon tjener langt mindre. Cliff Ravenscraft, kjent som Podcast Answer Man, har podcasting i mange år og har betydelige publikum for flere forestillinger. På Patreon tjener ett show ham $ 58 per episode. Joanna Penn fra Creative Penn, som podcasts om skriving og kreativt entreprenørskap, tjener $ 101 per show.

Selv om disse inntektene kanskje ikke er nok til å leve på, er $ 50- $ 100 per show et godt tillegg til enhver inntekt. Dette er også en god påminnelse om at crowdfunding kampanjer av alle former og størrelser er mye hardt arbeid.

Bidrag og donasjoner

Med en cue fra offentlig radio, velger podcaster med en samvittighet noen ganger å stole på tilskudd. For show med sterke lokalsamfunn er lytters donasjoner også et alternativ.

Tiny Gnist er et slikt eksempel på den tilskuddsfinansierte modellen. Podcasten, som undersøker "forretningen med å gjøre det bra", ble grunnlagt i 2011 av Amy Costello, en korrespondent fra Afrika som har rapportert for NPR, PBS TV og BBC World Service. I september mottok Tiny Spark et tilskudd på $ 400 000 fra William og Flora Hewlett Foundation.

Lytternes støtte har vært en del av inntektssirkelen i mange år på podcast-nettverket Maksimal moro. I et intervju i 2013 skisserte Maximum Fun Founder og podcast-vert Jesse Thorn hvorfor donasjoner er en del av forretningsmodellen hans:

Hele operasjonen er donor-støttet, selv om vi også har andre strømmer av inntekter. Det er noen grunner til at vi gjorde det. Den første er at reklamemarkedet for podcaster fortsatt ikke er modent. Den andre er at jeg generelt foretrekker ikke-kommersiell media til kommersielle medier, og mens jeg driver en profittvirksomhet, vil jeg gjenspeile disse verdiene. ... Jeg liker ideen om å være i en bedrift der mitt primære mål er å gjøre noe publikum elsker, ikke bare å lage noe som samler mest publikum. Jeg vil ikke ha noen del av å lage Her kommer Honey Boo Boo.

Thorn uttalt på donasjonsmodellen på Tumblr og noterte at Maximum Fun tilbyr "noe verdifullt for folk, og de betaler for det." Han la til: "De tilfeldigvis gjør det så frivillig, som jeg synes er fantastisk."

Det som er interessant her er at bidrag til podcastnettverket ikke er donasjoner i tradisjonell forstand fordi Maksimal moro er en innlemmet virksomhet (ja, du leser det riktig). De noterer dette faktum på deres donasjonsside. Så det kan bare antas at når folk gir, er det uten annen grunn enn de liker showene - og donorfordelene, for eksempel morsomme t-skjorter og unike vennskapsarmbånd, gjør ikke vondt heller.

Din sving: Har du noen gang tenkt på å lansere en podcast? Hvilken inntektsmodell ville du gå for?

Jaclyn Schiff er en Chicago-basert forfatter, podcast fan og verten Pangea, en podcast om globale ideer.

Skrive Inn Din Kommentar