Penger

Forferdelig service eller feilprodukter? Din guide til lønnsom klage

Forferdelig service eller feilprodukter? Din guide til lønnsom klage

Min kone og jeg kastet bort middag en natt forrige uke fordi den frosne courgette hadde sand i den. Jeg brukte fem minutter å ringe nummeret på posen, og en fin dame på firmaet ga oss en unnskyldning og en $ 20 sjekk, som ankom i dag.

Effektiv klage kan enkelt legge penger i lommen. Sørg for at dine bekymringer er legitime - selskapet har faktisk gjort en feil eller gitt et feilprodukt - og vær klar til å holde fast i våpenene dine.

Klar til å være det squeaky hjulet som får fettet? Her er noen strategier for lønnsom klage.

Start med kabelbedriften

Mens du bare bør klage når et selskap har det galt, passer kabelbedriftene ganske godt alltid i den beskrivelsen. De får monopol fra lokale myndigheter, slik at de kan ekskludere andre selskaper, så du må betale prisen de ber om deres tjeneste, uansett hvor forferdelig det er. Kabelgiganter Comcast og Time Warner (eventuelt fusjonering) konkurrerer ikke direkte hvor som helst i USA, og Comcast ble nylig kåret til USAs verste selskap.

Ring din kabelleverandør i dag og si: "Jeg vurderer å kansellere tjenesten min." Hvis du først vurderer det i noen sekunder, vil det være en ærlig erklæring. Si det koster for mye, og du ser på andre alternativer. Se hva de tilbyr deg å fortsette som kunde.

Jeg har gjort dette fem ganger gjennom årene, og hver eneste gang Jeg ble tilbudt en rabatt for å beholde tjenesten. De fleste av disse klager resulterte i en reduksjon på $ 10 i min regning i seks måneder. Er 30 minutter på telefonen verdt $ 60?

I tillegg tilbyr Comcast en $ 20 kreditt hvis de ikke kan løse et rutinemessig problem ved første forsøk. Du kan satse Jeg tok tid til å ringe og få den kreditt når de måtte returnere to ganger for å fikse Internett-tilkoblingen min - og Jeg krevde en kreditt for nedetiden.

Hater automatiserte telefonsystemer? Bruk GetHuman.com for å finne telefonnumrene og triksene som kommer deg raskere. Jeg liker å åpne et live chat-vindu og ringe to telefoner samtidig, bare fordi en av de tre måtene blir raskere.

Et siste tips: Hvis du ringer til Comcast, vær oppmerksom på at deres ansatte er opplært til å prøve å selge deg noe på hver samtale. Vær fast og hold deg til din forespørsel.

Hvordan klage effektivt

Avhengig av omstendighetene vil du prøve forskjellige klagestrategier.

Begynn å være vennlig

For det første er det den vennlige "hjelp-meg-ut" -tilnærmingen, som er best brukt personlig eller over telefonen. Det var det jeg pleide å få $ 20 sjekken for dårlig courgette. Etter å ha forklart at det ødela vår stekepok, la jeg det hyggelig: "Det var ikke et dyrt måltid. Jeg trodde du burde vite. "

Hvis du holder samtalen vennlig, vil et selskap vanligvis holde deg, deres kunde, glad. Men hvis selskapets representant mistenker at du kan saksøke, kan han begynne å lure på om en tilbakebetaling er en ansvarsfraskrivelse. Også, hvis det er klart at de permanent har mistet deg som kunde, er det mindre grunn til å hjelpe deg. Så start med vennlig.

Forklar at du vil dele din opplevelse

Men noen ganger må du være litt mer fast. Jeg ble nylig fakturert en ekstra $ 25 for en datamaskin reparasjon. Veilederen sa at $ 100 per time tech var her i 75 minutter, da besøket var faktisk mindre enn en time - som jeg nevnte på arbeidsordren jeg signerte. Når en hyggelig telefonsamtale ikke fungerte, sendte jeg en epost som fortalte ham at jeg ønsket at $ 25 refunderes umiddelbart, eller. . .

Jeg vil bestride hele avgiften på kredittkortet mitt (siden ingenting ble løst). Og jeg venter på å se hvordan dette er løst før du legger inn Yelp.com-anmeldelsen av firmaet ditt.

Hva skjedde? Jeg fikk $ 25 refusjonen.

Trusler er mest effektive når de er realistiske og ærlige. Du kan starte med å nevne stedene du kan sette inn en anmeldelse eller sende inn en klage, inkludert disse:

  • Angies liste: Flott for gjennomgang av tjenestefirmaer
  • Yelp: God for enhver type virksomhet
  • Bedre Business Bureau: Fungerer best hvis selskapet er medlem
  • Tur Advisor: For reiselaterte vurderinger

Besøk i person

Med bedrifter du fysisk besøker, hjelper det vanligvis å gå personlig. Noen ganger må du bruke den underforståtte trusselen om å skremme bort andre kunder. For eksempel, jeg hadde et hjullager reparert av en nasjonal auto-reparasjon franchise bare for å få det mislykkes noen dager senere. En mekaniker på et annet sted fant at ingen nye deler var installert. Han reparerte det ordentlig og forklarte at jeg hadde blitt dratt av.

Da jeg dro til den første reparasjonsbutikken for å be om tilbakebetaling, ble jeg fortalt, "Vi refunderer aldri pengene, men vi garanterer å gjøre det riktig." Jeg hevdet at jeg ønsket min $ 220 tilbake, og Eieren tilbød å reparere bilen. Jeg begynte å forklare, høyt nok for kundene i ventetiden å høre at jeg allerede hadde det løst, og kunne ikke veldig godt stole på ham å gjøre det siden hans mekaniker hadde bedraget meg for første gang. Han stirret nervøst på rommet, tok kontanter fra registret og ga det til meg.

Ta din klage til retten

Når alt annet feiler, må du kanskje true for å gå til retten (og kanskje faktisk gå). Du kan lære å bruke små krav domstol online.Hvis det er mulig, få søknadsskjemaene fra din lokale domstol og blits dem foran eieren av virksomheten mens du ber om hans fulle navn. Hvis det mislykkes, legg inn skjemaene.

Jeg brukte en gang $ 18 til filen i småkrav domstol, og til slutt fikk jeg $ 1,900 refusjon jeg hadde prøvd å få i uker. Jeg måtte ikke faktisk gå til retten; Å se innkallingen var nok til å overbevise fyren jeg var seriøs.

En advokat kan være for dyrt å leie for mange situasjoner, men ikke hvis du gjør det riktig. Start med å bare betale en advokat for å sende et brev til selskapet som du har et problem med. Du kan slippe saken etter det hvis det er for dyrt å forfølge, men ofte er et brev fra et advokatkontor alt du trenger for å få et selskap for å se ting på din måte.

Selvfølgelig, siden dine klager er ærlige, er pengene du tjener fra å klage, din egen - det er egentlig ikke en fortjeneste i det hele tatt. Men det er fortsatt penger du ikke ville ha i lommen hvis du la ting glide.

Din sving: Har du noensinne klaget og mottatt tilbakebetaling eller kompensasjon? Fortell oss dine historier!

Skrive Inn Din Kommentar