Penger

Denne fyrens Weekend Side Job hjelper ham Tjene over $ 2K hver sommer

Denne fyrens Weekend Side Job hjelper ham Tjene over $ 2K hver sommer

Med over $ 60K av studentlånsgjeld, ønsker jeg nå at jeg hadde klart pengene mine bedre.

Jeg er en 24-årig, heltid plastingeniør hos et produksjonsfirma. Jeg liker å tjene ekstra penger på siden for det eneste formålet med å få vekten av disse lånene fra ryggen min.

Jeg har ingen planer om å holde fast ved standard 10 års betalingsplan; Målet mitt er å få mine lån betalt innen de neste årene. Jeg betaler omtrent $ 500 i måneden akkurat nå og tar sikte på å doble ned på studielånene mine i sommermånedene.

Heldigvis har jeg en god jobb å tjene ekstra penger om sommeren: caddying. Og i de siste 10 årene har jeg brukt mine somre på golfbanen.

Hvordan ble jeg en Caddy

Da jeg var yngre, var jeg egentlig ikke en fan av golf. Min mor hørte om jobbsøkinger for caddies på den lokale country club fra vennen sin, så min tvillingebror og jeg prøvde det.

Jeg vil si, du må være en morgenperson for denne jobben. Siden 14 år - vanligvis minimumsalderen til caddy - har jeg tilpasset meg til å våkne om 5 am

Landsklubber har vanligvis en dags orientering for nye caddies: Du ser noen videoer og går på banen for å bli kjent med omgivelsene. (Vanligvis er det bare en eller to orienteringsklasser i begynnelsen av sesongen.) Så blir hver person snu i en eller to hull.

Du lærer hvor du skal stå når golferen setter, utformingen av hver grønn og hvordan du leser putter. Også, hvordan å rake sandfeller, erstatte divots og noen golfvilkår, hvis du ikke kjenner dem allerede. Til slutt tar du en liten quiz på slutten av klassen (umulig å mislykkes), og når du passerer, kan du dukke opp og vente på listen for å caddy en runde golf.

Etter at jeg var trent, var jeg klar for min første runde.

Det var faktisk en turnering, så jeg var litt nervøs. Jeg endte med å være en forecaddie for en foursome av golfere; dette er mye lettere enn hva en vanlig caddy gjør fordi du ikke trenger å bære klubber eller hjelpe med beslutningsprosesser, som klubbvalg. På slutten av den fire timers runde, golferne betalte meg $ 100!

Hundre dollar for å stå på baksiden av en vogn, se på golf, rense klubber og holde et flagg mens du setter? SOLGT.

Nå, husk, jeg fikk veldig heldig min første gang ut. De fleste rookies starter bare med en golfbag per golfer; du må bygge deg opptil to poser av gangen. Så, mitt første år var hovedsakelig enkeltposer, men jeg hadde også noen få dobbel poser.

Den typiske hastigheten i midten av 2000-tallet var $ 40- $ 50 en pose, som virker ut til $ 10 - $ 12,50 / time. Ganske bra for en 14 år gammel!

Ulemper? Du måtte ankomme tidlig, og med mindre en golfspiller ba om deg som en caddie, var det først til mølle. Så, hvis du var femte på listen, måtte du vente på "caddyshack" til en gruppe golfere ville ha en caddy.

Men, tilbake som tenåring, Jeg ville lett rake i $ 2000 - $ 6000 hver sommer før skolen var tilbake i økten.

Hvordan en Caddying jobb endres med erfaring

Nå, et tiår senere, gjennomsnittlig jeg gjennomsnittlig rundt $ 70 en pose.

Etter å ha bygget et godt omdømme for 10 somre og hengende der inne alle de morgenene - noen ganger ikke engang å komme seg ut på kurset - Jeg lager rundt $ 35 en time eller $ 140 for to poser (vanligvis fire timers golfrunder). Den gode tingen er, alt lønn er under bordet (selv om IRS krever at du rapporterer diverse inntekter), og du får kontanter like etter runden!

Landsklubben informerer golfere om de anbefalte tipsene. På min klubb er det tre nivåer av priser: $ 45- $ 55 for en nybegynner caddy, $ 55- $ 65 for mellomliggende og $ 65- $ 80 + for avansert. Utenfor tipping er det ingen timepris.

Erfaring spiller definitivt en rolle, siden du må være god til å lese putter og bestemme yardage som gjenstår fra ballen til tappen. Du kan gå opp i rekkene sakte eller fort, avhengig av hvor mange ganger du kommer til å fungere og hvor godt du utfører.

Nå som jeg jobber 40+ timer i uken som ingeniør, prøver jeg å holde mine helgmorgen åpne.

Hvis jeg reserverer en helg, kan jeg i gjennomsnitt få ekstra $ 250 - $ 300. Hvis jeg jobber både lørdag og søndag, er det 32 ​​timer i måneden - hvilket kan bety en ekstra $ 1000 - $ 1200!

Perks for å være en Caddy

I tillegg til pengene, er en god fordel av caddying nettverk. Du har muligheten til å møte forskjellige golfere og lære om karrieren deres. Jeg så dette skje med noen av vennene mine.

Også, noen golfere har ganske kule forbindelser. På en vanlig arbeidsdag sprang en av medlemmene opp med flere biler - det skjedde til å være hele bandet og scenebesetningen av Dave Matthews Band! Jeg caddied for lyd og belysning ingeniører, og de var en kul haug med gutta.

En ekstra bonus til caddying, får du mye trening! Planlegg å gå fem til syv miles per dag - avhengig av kurslengde - og bære mellom 10-30 pund per pose på skuldrene.

Hvordan få en Caddying jobb

I dag er caddy-programmer definitivt vanskeligere å komme forbi.

Med teknologi (tenk: GPS-enheter som forteller deg avstanden fra golfballen til flaggstiften) og golfbilene, tilpasser amerikanerne til "lettere" transport, i stedet for å være aktiv og gå.Mange offentlige golfbaner har ikke et caddy-program og bruker bare golfvogner.

Eldre, private landsklubber har veletablerte programmer. Det er ikke mange av de igjen, og de annonserer egentlig ikke åpninger for jobber ... det er mer av en ord-til-munn ting fra venner eller medlemmer av klubben. Den caddies der vanligvis ikke ønsker å fortelle folk om muligheter fordi det kan bety mindre arbeid for dem.

Hvis du er interessert, foreslår jeg å forske på landsklubber i ditt område for å se om de har caddies. Det gjør ikke vondt for å spørre og gi det et skudd!

Takket være denne sidens kjærlighet planlegger jeg å sette ekstra $2,000-$5,000 Jeg skal gjøre denne sommeren mot studielånets gjeld. Ved å gjøre det, vil jeg slå mitt mål om å betale ut lånene mine i fire til fem år - kanskje enda før.

Din sving: Har du noen gang jobbet som en caddy? Vil du være interessert i denne konserten?

Chris Desmond ble født og oppvokst i Pittsburgh, Pennsylvania. Han er en heltid plastingeniør og liker å løpe, kajakk og tilbringe tid med venner i byen. Han er også en stor Pittsburgh Pirates and Penguins fan!

Skrive Inn Din Kommentar