Penger

Hvordan skal jeg tjene $ 35,000 i år som freelance-skribent, mens jeg går på college full tid

Hvordan skal jeg tjene $ 35,000 i år som freelance-skribent, mens jeg går på college full tid

Min første lønnsslipp var $ 190,71. Det var fem år siden.

I september 2015, Jeg tok inn $ 4,733.08. Forrige måned, Jeg laget $ 3,518.87.

Men gjett hva? Jeg jobber ikke med en heltidsskrivejobb. Faktisk er jeg en heltidsstudent.

Jeg er ikke her for å skryte. Jeg liker ikke engang å dele inntektene mine offentlig.

Men jeg gjøre liker å inspirere. Ved å dele reisen, håper jeg å overbevise deg om det lage en heltids lønn på dine egne vilkår mens du forfølger en bachelorgrad er mulig.

Jeg er frilansskribent, og dette er min historie.

Hvordan ble jeg en frilansskribent

Jeg har aldri planlagt å bli freelancer. Men på 17 år med bare $ 400 til mitt navn - takk bestemor! - Jeg trengte å begynne å spare penger på college.

Jeg trodde jeg måtte velge mellom en jobb eller fritidsaktiviteter. Jeg visste ikke at jeg kunne ha begge.

På den tiden bodde jeg i et hus med fem tenåringer, og vi delte en bil med vår mor. Det var vanskelig å koordinere våre tidsplaner, så det var vanskelig å jobbe som en server eller forhandler på et sted jeg måtte kjøre til. Jeg bodde også i landet, så det var ikke et alternativ å få jobb innen gangavstand.

Da min søster fortalte meg om et selskap som var ansatt forfattere, hoppet jeg på sjansen. Jeg kunne jobbe rundt timeplanen min og trengte ikke en bil for å tjene penger? Meld meg på!

Selv om min første klient var en innholdsmølle - og innholdsmøller vanligvis ikke betaler mye - jeg var heldig at de ikke bryr seg om tidligere arbeidserfaring; de trengte bare folk som kunne skrive.

Hvordan jeg bygde en skrivevirksomhet og økte min inntekt

Jeg begynte å skrive freelance i november 2010. Det neste året brøt jeg ikke engang $ 4000.

Likevel i 2015, Jeg er på vei til å kaste $ 35 000 mens jeg går på skolen på heltid. (For å sette det i perspektiv, gjennomsnittet husholdningsinntekt i byen der jeg bor er $ 36.770.)

Så hvordan gjorde jeg det?

I januar 2013 ble noe endret: Jeg sluttet å se på min skriving som en kilde til sidelønn og begynte å tenke på det som en virksomhet.

Jeg lanserte et nettsted og hevet skrivehastighetene mine 10 ganger mer enn hvor jeg hadde startet. På slutten av det året, Inntektene mine var trippel det jeg laget i 2012.

Siden det meste av mitt tidligere arbeid hadde vært ghostwritten og jeg ikke kunne avsløre hvem jeg hadde skrevet for, føltes det i utgangspunktet som å starte fra bunnen av. Jeg begynte å skrive blogger og fora, og jeg sendte inn mine første bylinerte gjesteposter.

Jeg begynte å lage et navn for meg selv, og på kort tid refererte folk klienter til meg eller fant meg gjennom søkemotorer. Som et resultat vokste porteføljen min og det gjorde min klientell. Jeg hevet mine priser en gang til.

På tide fant jeg langsiktige klienter på jakt etter måned til måned arbeid, som ønsket å ansette meg på beholder. Det handlet om å sette meg selv i riktig tankegang mens jeg gjorde at nettstedet mitt ser bra ut, bidrar med gjesteposter og nettverk med andre forfattere og lærer fra dem.

Hvordan jeg Ran Freelance Writing Business som en student

Tidlig forvaltning var nøkkelen. Jeg holdt en ekstra notatbok i ryggsekken min, slik at jeg kunne skrive ned overskriftsideer mellom klassene. Hvis jeg hadde en time mellom klassen, ville jeg finne et rolig sted på campus og jobbe på et gjestepost. Jeg vil selv fremheve deler av læreboken min og bruke denne passasjen som grunnlag for en artikkel.

Men sakte begynte jeg å sette min virksomhet først. Mine karakterer lider ikke, heldigvis, men jeg kom til det punktet hvor jeg ønsket at min skolegang skulle være like fleksibel som karrieren min.

Så jeg overførte til et nettbasert program. Nå fullfører jeg skolearbeidet mitt mellom arbeidspausene mine - ikke omvendt.

På grunn av ruten jeg tok, ga jeg opp litt av collegeopplevelsen. Jeg tilbrakte to år på campus og flyttet videre til bedre ting - ekteskap, en karriere, et hus - alt uten å gi opp drømmen om å tjene en bachelorgrad. Og når jeg oppgraderer, får jeg et ekstra legitimasjon for å tiltrekke flere kunder og øke prisene.

I dag jobber jeg en typisk 40-timers uke, men jeg innarbeider skolearbeidet mitt hele dagen.

Og den beste delen? Ingen bryr meg om at jeg bare er 22 år gammel og fortsatt i skolen. Om noe gjør det meg unikt, og folk husker meg på grunn av det.

3 store feil jeg har gjort mens jeg bygger min freelance-virksomhet

Løper du din egen freelance skrivevirksomhet som noe du vil gjøre? Det er definitivt mulig, men du vil unngå feilene jeg gjorde, og begynte å starte.

1. Jeg tok lavt betalende arbeid bare fordi det hadde et dollarskilt ved siden av det. Jeg begynte å lage $ 0,01 per ord. Nå lager jeg sjelden mindre enn 12 cent per ord. Hvis du skjønner hvor mye tjenestene dine er verdt, får du det markeringen på $ 4000 per måned mye raskere.

2. Jeg tenkte ikke på meg selv som en bedriftseier. Det tok meg år å innse at jeg faktisk var eneeier og trengte et nettsted. Sett deg i riktig tankegang fra starten.

3. Jeg trodde jeg ikke kunne gjøre en karriere uten frilansing. Hvis du er lidenskapelig om det, kan du gjøre en frilans i full tid, så vær ikke redd for å velge en stor som vil hjelpe deg med å øke din virksomhet.Det gjorde jeg, og det har vært en spillveksler.

Du trenger ikke å være freelance forfatter for å se suksess. Du kan være freelance webdesigner, fotograf, bokholder, modell, veileder eller hundevalser, eller vurdere en av disse uvanlige freelance karrierer.

Du blir ikke rik raskt. Men hvis du tenker på det, du kan tjene en heltidsinntekt før du tjener bachelorgraden din.

Din tur: Er du interessert i freelancing på heltid? Hvilken type freelancing-virksomhet vil du begynne på college?

Alicia Rades er freelance skribent, blogger og redaktør som spesialiserer seg på blogging og freelancing emner. Lær mer om henne på aliciarades.com, hvor du kan laste ned hennes gratis bloggeguide.

Skrive Inn Din Kommentar