Penger

7 Latterlige Crowdfunding-kampanjer: Når er det OK å be om penger?

7 Latterlige Crowdfunding-kampanjer: Når er det OK å be om penger?


Crowdfunding er en fantastisk ting. Det kan forandre liv, gjøre drømmer til virkelighet og skaffe penger til verdige årsaker over hele verden.

Men noen ser ut til å se på crowdfunding-kampanjer som deres egne personlige spargebyråer, hvor de uten tvil kan oppfordre tilfeldige fremmede til å finansiere deres livsstilsvalg, unødvendige bekvemmeligheter og hårhårede ordninger.

Noen ganger kan resultatene være morsomme. Andre ganger? Bare ren, klebrig.

Overvei disse syv crowdfunding kampanjer som gjorde at vi gikk "Hmm ..." Noen av dem lyktes (mye til vår forbauselse), mens noen av dem mislyktes briljant (mye til vår forbauselse), men alle har potensial til å få deg til å spørre hvor vi skal tegne linjen med crowdfunding.

Hva synes du om disse crowdfunding kampanjene - er de latterlige eller helt akseptable?

1. Fond Vår Ekstraordinære Bryllup (e)

Da Eric Turner og Morné Coetzer ble engasjert, bestemte de seg for å kaste et bryllup. Nok nok, siden gay ekteskapet ikke var lovlig i deres respektive hjembyer i Houston og London.

De bestemte seg da for å bli store og vert fire separate bryllupshendelser rundt om i verden. Det var da de tok til GoFundme for å be offentligheten om å hjelpe dem å øke $ 7000 slik Erics egne foreldre kunne delta i disse hendelsene.

Hvorfor ikke betale for foreldrenes billetter selv, kan du spørre om paret har råd til å være vert for et internasjonalt, eventyrlig bryllupsspill? "Vi har mye å betale for," skrev Eric, "men vår første prioritet gjør at seremonien skjer."

Paret var rundt $ 3000 på vei til målet sitt da den offentlige backlashen ble så dårlig at de slettet kampanjen helt.

Turner og Coetzer hevet ingenting da kampanjen ble kansellert.

2. Fond Vår Drømm Bryllupsreise

Gerald og Rachel Monaco finansierte sitt eget bryllupsseremoni og mottak, men da det kom tid til å planlegge sin bryllupsreise, vendte de øynene til sine gjester. De lengtet etter bryllupsreise på et feriested i Finland hvor gjestene bor i igloos, og det ville ikke bli billig. Så spurte de sine gjester om å hoppe over bryllupsgaver og isteden donere mot deres $ 9,000 Tilt.com bryllupsreise kampanje.

Deres gjester hoppet ikke helt på muligheten. Paret hevet mindre enn $ 2000 - men det gjorde ikke vondt sine reiseplaner. Ved å kombinere andre monetære bryllupsgaver med egne besparelser, var de fremdeles i stand til å bestille igloo-romene de hadde drømt om. (Som tvinger oss til å spørre: Hvorfor måtte de få ekstra midler i utgangspunktet?)

Monacos økte $ 1,900 av deres $ 9000 mål.

3. Fund My Potato Salad

Zack "Danger" Brown ville lage en potetsalat, fordi han aldri hadde gjort en før. Hans Kickstarter-kampanje var ganske enkel ("I utgangspunktet lager jeg bare potetsalat. Jeg har ikke bestemt meg hva som helst ennå.") Og hans mål var like ydmyk (bare $ 10). Han tilbød bakers belønninger som "Jeg vil si navnet ditt høyt mens du lager potetsalat" og "Motta en potet-salat tema haiku skrevet av meg."

Den rene sillinessen av Browns kampanje gjorde det raskt en viral sensasjon. Folk flokket for å finansiere potetsalat, media tok opp historien, og en crowdfunding-advokat gikk så langt som å si: "[folk] finner glede og sammenheng i finansieringen av en potetsalat. Andy Warhol ville være så f *** ing stolt. Så ville dadaistene. "

Mens vi tviler på at Brown var ute for å gjøre noen spesielt stolte, var hans resultater likevel imponerende.

Brown økte $ 55.492 av hans $ 10 mål (hvorav mye han siden har donert til veldedighet).

4. Fond meg å spise en Burrito

Designstudent Noboru Bitoy ville ha en burrito fra Chipotle. Så, som noen av oss ville, gikk han videre på Kickstarter og startet en kampanje for å heve $ 8, slik at han kunne kjøpe en - og "Graf sin delikatesse." (Hei, du må gi litt noe for å få litt noe.)

Som med kartoffelsalatekampanjen, vant Bitoy-målet hans uventet oppmerksomhet, og etter å ha hevet 13.000% av sitt opprinnelige finansieringsmål, la han til strekkmål som å grafte deliciousness av en Chipotle burrito spist mens han fallte 13.000 fot fallskjermhopping - et mål han kunne oppnå.

Hva er det siste du oppnådd når du fikk et tilfelle av munchies?

Bitoy økte $ 1.050 av hans $ 8 mål.

5. Fond Vår Baby

Sean og Jessica Haley ville ikke noe annet enn å bli foreldre, men leger sa at de hadde en 1% sjanse til å unnfange seg naturlig. Deres forsikring dekker ikke kostnadene ved in vitro befruktning (IVF), så etter mye debatt lanserte de en Indiegogo-kampanje og ba om $ 5000. (De anslått den virkelige prisen til å være nærmere $ 16,405, men var ikke behagelig å be om mer.)

Internett ble delt på Haleys 'kampanje - fremmede som sliter med sine egne infertilitetsproblemer, sendte oppmuntrende e-post i tillegg til donasjoner, mens andre fremmede sendte ubehagelige bemerkninger som "Hvis du ikke har råd til IVF, hvordan har du råd til en baby?" "Jeg ønsker et større hus, en ny bil og en safari tur til Afrika. Synd jeg har ikke råd til det. Sånn er livet."

Til slutt vant de positive svarene ut. Etter at de hadde overskredet sitt pengeinnsamlingsmål, var paret velkommen Landon Haley, den "første crowdfunded babyen" 7. april 2012.

Haleys økte $ 8,050 av deres $ 5,000 mål (og oppdager nå en pjokk på grunn av det).

6. Fond en kattkalender

Ikke bare noen kattekalender, husk deg, men "Verdens mest fantastiske, fantastiske 100% fantastiske kattekalender."

Kate Funk og Brennan Goh hadde laget kattemagasiner før - med håndlagde dioramas, kostymer og parykker, og en veldig villig katt som heter AC - men de hadde kjørt inn i noen utskriftsproblemer tidligere. Så for sin sjette årlige kalender (tema: "Magiske skapninger") bestemte de seg for å hente midler på Kickstarter for å sikre at det ble trykt på tid og riktig for deres første utseende på National Stationery Show.

Deres tonehøyde: "Liker du bilder av katter som er kledd som magiske skapninger? Bruker du en kalender? Ja? Da har vi noe gøy for deg. "

Ikke overraskende reagerte Internett entusiastisk på at det egentlig gjorde det, lurte på lunefull bilder av katter, og laget nådde sitt opprinnelige mål innen en uke - hvoretter donasjoner fortsatte å strømme inn.

Funk og Groh økte $ 25.183 av deres $ 3.500 mål.

7. Fond et fly til Skywrite "dumme ting"

Når en crowdfunding-kampanje startes av en komiker, kan du i det minste være tydelig på hvor alvorlig de tar seg selv.

Stand-up komiker Kurt Braunholer bestemte seg en dag at det ville være morsomt å ansette en skywriter for å "skrive dumme ting med skyene på himmelen" over LA Så han startet en Kickstarter-kampanje for å heve $ 4000 for å gjøre akkurat det, noe som gir backers muligheten til stemme på hvilken setning ville bli skrevet stort.

Totalt 257 backers lovet å hjelpe Braunholer med sitt mål om å "sette absurditet inn i fremmede liv og (forhåpentligvis) gjøre verden til et bedre sted", og 23. mars 2015 ble meldingen "Hvordan lander jeg?" Dukket opp i LA himmelen og bodde der i ca 20 minutter. Det lever også for alltid på Imgur, hvor det er blitt sett 3 millioner ganger og teller.

Braunholer kommenterte Huffington Post på suksessen av kampanjen hans, "Det er så dumt, og jeg elsker dumt. Jeg er bare så spent at internett også elsker dumt! "

Braunholer økte $ 6,820 av sitt $ 4000 mål.

Din sving: Hva synes du om disse crowdfunding kampanjer? Er de dristige og kreative, eller rett og slett klissete? Vil du noensinne vurdere crowdfunding et av dine mål?

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.

Skrive Inn Din Kommentar