Penger

Ville du være like hardcore som denne pappa å lære barna om penger?

Ville du være like hardcore som denne pappa å lære barna om penger?

Hvis du var rik, vil du gi barna dine alt du aldri har hatt?

Eller vil du gi dem perspektiv?

Savji Dholakia ønsket å gi sin sønn begge deler.

Så sendte han ham bort uten telefon, ingen tilkoblinger og ingen penger for å finne arbeid for seg selv - og lær hvordan det er å være dårlig.

Hvordan denne virkelig rike fyren lærte sin sønn om penger

Savji eier en diamantvirksomhet i India som er verdt 6000 crore rupees, eller ca US $ 890 millioner.

Da hans 21 år gamle sønn Dravya - som ifølge sin LinkedIn-profil, går på Pace University i New York - kom hjem til sommerferie, presenterte Savji ham en unik utfordring.

"Jeg ga ham tre forhold: Jeg fortalte sønnen min at han må jobbe for å tjene sine penger, og han kunne ikke jobbe på et sted for mer enn en week; at han ikke kan bruke sin fars identitet eller bruke mobiltelefonen eller Rs 7.000 tatt hjemmefra i en måned, sa han til Times of India (TOI).

Tilsynelatende er dette en tradisjon i deres utvidede familie. For tolv år siden hadde de en kostbar middag i London, hvor ingen så på prisene før de bestilte.

Regningen var en "øyeåpner", sa Dravya The New Indian Express.

Så familien bestemte seg for at "hvert mannlig medlem burde ta en måned med hardt liv for å lære verdien av penger." (Ja, bare menn. Til tross for noen nylige gevinster, er India fortsatt et patriarkalsk samfunn.)

Tre av hans fettere gjorde det allerede, og Dravya var neste i kø.

Han tok utfordringen i strid og bestemte seg for å reise fra sin hjemby Surat til byen Kochi, hvor han ikke kjente noen - og snakket ikke engang språket.

Hvis du ikke har noen anelse om hvor disse to stedene er (jeg visste det ikke), her er et kart. Som du kan se, er Kochi ganske mye på den andre siden av India fra Surat.

Med ingenting mer enn noen klær og 7.000 rupier (~ US $ 100) for nødsituasjoner, drepte Dravya i en måned.

"I fem dager hadde jeg ingen jobb eller riktig sted å bo. Jeg var frustrert da jeg ble avvist på 60 steder, som ingen kjente meg her. Jeg forsto hva som er avvisning og verdien av en jobb i disse få dagene, "Fortalte han TOI.

Til slutt fant han jobb på et bakeri, og i løpet av den neste måneden jobbet han på et call center, skobutikk og McDonald før han endelig kom hjem.

Visst, en måned er ikke lenge - men i forhold til måten mange riktige mennesker øker sine barn, vil jeg kalle dette et pust av frisk luft. Og en verdifull måte for Dravya å få perspektiv.

"Jeg ville at han skulle forstå livet og hvordan den fattige kampen for å få jobb og penger. Ingen universitet kan lære deg disse livsferdighetene, " Savji fortalte TOI.

Avtalt.

Hvis du leter etter råd om hvordan du skal skaffe penger-smarte barn, bør disse innleggene hjelpe:

  • Den briljante (og enkle) måten Denne familien lærer sine 6 år gamle om penger
  • Ikke la barnet bli en av de 60% av studenter som tror på disse pengene myter
  • 9 morsomme måter denne mamma reiser opp fremtidige penny hoarders
  • 8 kreative måter for barn å tjene penger som ikke involverer lommeboken din

Din sving: Hvis du var rik, vil du prøve å gjøre noe lignende?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar