Penger

Dette programmet hjelper hjemmeparientene Gå tilbake til arbeid ... og betaler $ 25 / time

Dette programmet hjelper hjemmeparientene Gå tilbake til arbeid ... og betaler $ 25 / time

I sju år omfavnet John Bortscheller sin nye "pappekarriere".

Bortscheller, 45, forlot sin jobb som bedriftskontoansvarlig for å ta vare på sine to sønner, som nå er 6 og 8 år.

Da hans yngste sønn startet helgedagskursen høsten 2015, begynte han å vurdere å komme tilbake til arbeidet seriøst.

Men hvordan?

Selv om han hadde jobbet litt deltid og jobbet frivillig, følte hans syvårige karrierehilsen et stort hull i hans CV.

Et internshipprogram for voksne

Bortscheller oppdaget et program for folk akkurat som han: mødre og dads som tok avkikk fra arbeidsverdenen for å ta vare på barna sine.

Etter en fem måneders internship ble Bortscheller ansatt på fulltid på ReadyTalk, et lyd- og webkonferanse-teknologiselskap i Denver.

ReadyTalk tilbød praktikoppholdet med hjelp fra Path Forward, en ideell organisasjon som samarbeider med selskaper å skape midcareer internship programmer for å lette overgangen tilbake til arbeid for mødre og dads hjemme hos hjemmet.

"Hvis du har det bra, har dette innovative programmet bare hjulpet deg med å overvinne en karriereforskjell som kan ha virket uoverstigelig - og det var sikkert sikkert for meg," sa Bortscheller.

"Hvis du ikke utfører så godt som nødvendig, hjelper dette programmet deg fremdeles med å begynne å overvinne karrieregapet ved å polere opp karrieren og intervjueferdighetene dine, utvide ditt faglige nettverk, introdusere deg til andre partnerfirmaer i programmet og generelt øke din selvtillit. "

Ideen til back-to-work-programmet ble født på Return Path, et dataløsningsfirma med 12 kontorer rundt om i verden og over 500 ansatte.

Etter flere vellykkede kohorter, og innkjøp fra andre selskaper som PayPal, SendGrid, ReadyTalk, Moz og MWH, bestemte programmets grunnleggere seg for å spinne den inn i et nonprofit i 2015.

Hvordan en internship gjennom sti fremover virker

Path Forward gir bedrifter verktøyene for å sette opp egne internshipprogrammer for mødre og dads, og støtter deltakere for å gjøre sine erfaringer vellykkede. Hittil er arbeidsprogrammet i gang i New York og California, og ifølge sin nettside vil det ekspandere til andre store metroområder i 2017 og utover.

Organisasjonen hjelper bedrifter med å utarbeide språk for innlegging på egne arbeidswebsteder. Kandidater søker og går gjennom en standard intervjuprosess, som de ville med hvilken som helst jobb.

Hvert internship varer 20 uker, selv om selskapene kan bestemme om de ønsker praktikanter å jobbe på heltid, deltid eller en blanding.

Deltakende selskaper betaler vanligvis mellom $ 20 og $ 25 i timen, med forventning vil de tilby en konkurransedyktig lønn dersom en praktikant er ansatt på heltid.

Overvinne utfordringene for å komme tilbake til arbeid

Tami Forman, administrerende direktør for Path Forward, sier at hjemmehjemmet mødre og dads står overfor en oppoverbakke kamp når de bestemmer seg for å gå tilbake til arbeidsstyrken.

For nybegynnere, de har et år langt gap på deres CV, som kan gjøre ansette ledere på vakt.

Noen har kanskje vært i jobber som ikke lenger eksisterer, eller de vil kanskje prøve en ny karriere, men de har ingen erfaring, sa Forman.

Det er også et stigma rundt å ta seg tid fra en voksende karriere for barnepass.

«Vi har fortsatt en tenkemåte som et samfunn som din karriere er ment å være en dødsmarsj fra høyskoleavgang til pensjon, og jeg vet ikke hvorfor,» sa Forman.

"Det er rikelig med bevis for å foreslå at det ikke er den mest interessante måten å bygge en karriere på eller til og med den mest vellykkede måten å bygge en karriere på. Det er vanskelig å komme seg over. "

Forman sa at hun kan sympatisere med å ansette ledere som kan være nølende med å ta en sjanse til noen som har vært ute av arbeidsstyrken for en stund.

Derfor jobber internshipet - det er en liten forpliktelse både for selskapet og for den ansatte.

"Det er fare for det scenariet," sa hun. "Det gjør at selskapet og ansattschefen kan si," La oss gi denne personen en sjanse. ""

Det gir også mødre og dads en sjanse til å eksperimentere med å hoppe tilbake i arbeidsverdenen, potensielt med en ny karrierevei.

Flere av programmets deltakere innså på slutten av praktikprogrammet at beslutningen om å gå tilbake til arbeid ikke var riktig for familien sin, og Forman sier det er ok også.

"Fordelen til deltakerne er at de får en mulighet til å se hvordan de kommer tilbake til jobb, føles for dem, sier Forman.

En annen bonus er at selskapene har et basseng av "profesjonelt modne" ansatte å velge mellom. Hjemme mødre og pappa er tålmodige, de har gode tidshåndteringsferdigheter, og Forman joked, de er ekspertforhandlere.

"Enhver som har snakket en pjokk av en hylle av" Jeg vil ha det nå, "... det er forhandlinger på kidnapper-nivå," sa hun, ler.

Er en retur-til-arbeid internship riktig for deg?

Organisasjonen forsøker også å skape en følelse av kameratskap blant programdeltakere som jobber i samme geografiske område.

For tidligere oppholdsfarfar Bortscheller var nettverket uvurderlig.

"Programmet har også introdusert meg til andre praktikanter med lignende bakgrunn og deres sponsorfirmaer - kule, progressive organisasjoner som jeg kanskje ikke har stått en sjanse til å få enda et telefonsamtale, gitt min lange karrieregap," sa han.

For Jenni Lillie, som tok seg tid til å heve sin nå 11-årige datter og 9-årige sønn, var praktikoppholdet en selvtillit.

Etter å ha fullført programmet på returvei, aksepterte Lillie, 42, en heltidsrolle som en merkevare designer. Utfallet var en seier for alle i familien hennes.

"Jeg lærte at jeg ikke var like bak i mine tekniske ferdigheter som jeg trodde jeg var," sa Lillie.

"Mine barn har fått litt mer uavhengighet som følge av at jeg går tilbake til arbeid og ikke er hjemme så mye. Å jobbe med et kreativt team igjen har vært veldig morsomt og tilfredsstillende. "

Din sving: Har du fullført et retur-til-arbeid-program? Vil du prøve denne typen internship?

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colorado, med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.


Skrive Inn Din Kommentar