Penger

Disse offentlige skolene fant en merkelig måte å finansiere klasser for personlige finanser

Disse offentlige skolene fant en merkelig måte å finansiere klasser for personlige finanser

Boston Public Schools vil gi økonomisk utdanning til 6.000 high school studenter, takket være et tilskudd fra ... et kredittkort selskap?

Oppdag Financial Services 'Pathway to Financial Success Program ga distriktet $ 180.000 for å gjennomføre programmet på 30 offentlige videregående skoler. Det er en del av $ 10 millioner Discover forpliktet til å tildele når det startet programmet i 2012, og programmet har siden nådd skoler i Detroit, Chicago, Miami og enda mindre distrikter på steder som Iowa.

"Ved å akseptere tilskudd fra Discover har Boston Public Schools blitt enige om å få elevene til å ta en økonomisk ferdighetsprøve før og etter at de har gått gjennom den nye læreplanen, forklarte Olivia Vanni fra BostInno. Det er ikke klart når BPS vil begynne å tilby kursene.

Skoler som har kjørt sitt program har sett finansielle ferdighetspoeng øker så mye som 24%, sier Discover.

Oppdag arbeider med Rådet for økonomisk utdanning (CEE) og WeAreTeachers (et nettbasert nav for klasseromlærere) for å utvikle leksjoner for programmet.

Vent, oppdager ikke tilby kredittkort?

Du tror kanskje at personlig økonomi utdanning fra et kredittkort utsteder er en svindel, eller i det minste føles litt sleazy.

Vi var også skeptiske.

Men vi tok en nærmere titt på leksjonsplanene fra Discover, CEE og WeAreTeachers. Viser seg at baneprogrammet er ganske omfattende.

Programmet - tilgjengelig på grunnskolenivå, midt- og videregående nivå - holder det ganske grunnleggende for de yngre elevene.

"Ønsker jeg det eller trenger jeg det?" Den første elementære leksjonen spør studentene om å vurdere. Det er en måte å øke matematikkferdigheter, samtidig som elevene tenker på penger utover noe som kan komme fra mor eller pappas lommer tilsynelatende på forespørsel.

Når de kommer til videregående skole, takler Discover studentene budsjettering, paystubs, smart kredittforbruk og betaling for college. De fullfører også øvelser om personlige lån, aksjemarkedet og investerer for å bygge rikdom.

CEEs investeringer og økonomiske fremtidige øvelser er litt mer lærebok.

I en leksjon blir studentene bedt om å utvikle en investeringsplan for et eksempelsklient, basert på risikonivået klienten er komfortabel med.

The WeAreTeachers / Pathway leksjonene er litt mer beroligende. I en oppfordres studentene til å spørre foreldrene hvor gammel de tror at noen burde være når de får sitt første kredittkort, før de lærer hva det betyr å være kredittverdig.

Hvorfor ville finansinstitusjoner investere i utdanning?

Med omfattende finansiell opplæring som blir utelatt i læreplanene, la oss innse det, mest Skoler, Discover er oppover til tallerkenen.

Det er ikke den eneste banken som gjør det heller.

Junior Achievement, som har gitt personlig økonomi utdanning på skolen siden denne forfatteren var en wee, ofte samarbeider med lokale bankfolk for å undervise i klasser; banker som Capital One sponser ofte slike programmer.

Å tilby personlig økonomi utdanning er et stort tegn på goodwill.

Gitt, en bank vil ikke få millioner av kredittkortinnehavere i morgen (vi håper). Men en student som fullfører Discover's program kan være mer sannsynlig å vende seg til Discover for sitt første kredittkort.

Det er den klassiske markedsføringsteknikken som gir verdi først for å tiltrekke potensielle kunder. Disse kundene er bare ikke gamle nok til å få et personlig lån - ennå.

Lærere, Ønsker disse leksjonsplanene?

Den kuleste tingen om Discover's program er at mens Boston skoler mottok midler til å kjøre programmet, leksjon planene er tilgjengelig helt gratis online.

Lærere som føler seg desperate til å utdanne sine studenter - selv når budsjetter er stramme - kan slippe disse leksjonene rett inn i matteklassen, eller kanskje til og med i det som gjenstår av landets hjemøkonomiske programmer.

Og enhver skole kan søke om gi penger Boston skoler mottok, så lenge det lover å måle resultatene av programmet og dele disse resultatene med Discover, så kan selskapet måle programmets effektivitet.

Din tur: Lærte du om personlig økonomi i skolen?

Lisa Rowan er en forfatter, redaktør og podcaster som bor i Washington, D.C. Hun lærte å bruke en sjekkbok i syvende klasse Junior Achievement klasse.

Skrive Inn Din Kommentar