Penger

Hvor mye gjør du egentlig? Det kan være mindre enn du tror

Hvor mye gjør du egentlig? Det kan være mindre enn du tror

Har du noen gang sett på hva du egentlig gjøre? Ved det mener jeg etter utgiftene for å generere denne inntekten og etter at du har betalt skatt på den? Tross alt, selv jobber har noen utgifter som pendling og klær, og du kommer ikke til å bruke det skattemannen tar.

Å gjøre denne matte er den eneste måten å forstå og ærlig sammenligne alternativene dine. Resultatene kan overraske deg, spesielt hvis du jobber lange timer for en fast lønn. En jobb på 40 000 dollar per år som krever $ 100 i ukentlige pendlingskostnader, en årlig skattekostnad på $ 6000 og 50 timers total tid hver uke virker ut til en hastighet på bare $ 11,77 per time i disponibel inntekt.

For noen år siden, med vår virksomhetsinntekt slippe, og før jeg startet freelance skrive karrieren, jobbet jeg kort for et tempo-byrå som gjorde byggearbeid. Jeg talte opp tiden jobben krevde en uke, deretter trukket pendling utgifter og skatter, og det viste seg jeg gjorde bare $ 2,71 per time. Jeg sluttet jobben raskt.

Hvis du noen gang har vurdert å få en ny jobb, gjør frilans arbeid, kjøper en bedrift eller gjør noe annet for å generere inntekt, kan du vite at det virkelige inntektspotensialet kan hjelpe deg med å ta en riktig beslutning. Så la oss komme i gang.

Beregn din totale arbeidstid

En 40-timers lønnssjekk kan innebære mye forskjellige tidsmengder fra en arbeidsgiver til den neste. Min erfaring med det midlertidige byrået gjorde dette veldig klart. Som mange arbeidsklær, krever de ansatte å vise seg tidlig og vente på jobb, noe som noen ganger aldri kommer. Du kan lett være "på jobb" i 20 timer for å få betalt for 10 timers faktisk arbeid.

Når du tenker på din ubetalte arbeidstimer, kan du bare vurdere lunsjpause klokken, men jeg går videre enn det. jeg teller hvert minutt fra det øyeblikket jeg forlater huset. Tiden er den ultimate valutaen i livet, så jeg vil ha en sann regnskap for de timene jeg betaler for å kjøpe penger (hvis du tenker på det, er denne setningen ikke så forvirrende som det kan høres først).

Inkludere alle nødvendige timer når du sammenligner dine inntektskilder. En jobb ved siden av er ikke den samme som en som krever fem timers pendling per uke, selv om de betaler det samme. Det er direkte pendlingskostnad, og vi kommer til dem, men tiden din er også verdt noe, ikke sant? Tross alt, selv om du ikke har noen hobbyer, kan du bruke de fem timene til å tjene mer penger.

Google Maps kan gi et godt estimat av kjøretiden til din nåværende eller potensielle arbeidsplass. Men start klokken når du faktisk skal forlate huset, med tanke på din gode vane med å ankomme tidlig. Deretter teller hele tiden til du forventer å komme hjem igjen.

Hjembaserte frilansere kan være mest utsatt for å undervurdere den totale tiden som tjener penger. For eksempel har jeg ingen pendlingstid, men de to eller tre timene jeg bruker på det første utkastet til en artikkel er bare starten. Jeg bruker også tidredigering av andre og tredje utkast, e-postklienter, fakturering, skriving av artikler som aldri selger, og listen fortsetter.

Du kan lett glemme noen av disse aktivitetene. Pass på at du inkluderer hele tiden som er relatert til inntektskilden din.

Beregn din nettolønn

For å avgjøre hvor mye penger du faktisk tar hjem, trekk utgifter. I tilfelle av en bedrift gjør du sannsynligvis dette allerede, men jobber har også utgifter. De inkluderer:

  • Pendlingskostnader
  • Klær du ikke ellers ville kjøpe
  • barnepass
  • Løpende opplæring eller utdanningskostnader
  • Inntektsskatt
  • Eventuelle andre utgifter som kreves for å holde inntektene kommet inn

IRS tillater et forretningsomkostningsavdrag på 57,5 ​​cent per kilometer for et kjøretøy, men hvis du kjøper brukte biler og får anstendig gass kjørelengde, er det sannsynligvis mindre enn det. Jeg ser 35 cents per mile for pendling, men gjør ditt beste gjetning for din bil, og ekskluder kostnader du ville betale om du jobbet eller ikke, som lisensiering og forsikring. Google Maps hjelper deg med å beregne milene til og fra jobben.

Barneomsorgskostnadene kan variere sterkt. Hvis du betaler for dagen, kan du få fire 10-timers dager på en jobb i stedet for fem åtte-timers dager til en annen, og dermed spare 20% på denne bekostningen. Du kan også være i stand til å jobbe hjemme og ikke ha noen barnehageutgifter.

Ekskluder utdanningskostnader du allerede har pådratt seg. Økonomer sier reduserte kostnader som disse er irrelevante for fremtidsbaserte beregninger. Men inkludere eventuelle løpende utgifter til utdanning for å få eller beholde en jobb eller bedrift (som årlig utdanning som kreves av loven for eiendomsmeglere).

Inntektsskatt er en vanskelig utgift å beregne. Med jobb i Florida betaler du ingen statsskatt, men i California betaler du en rate så høy som 12,3%.

Ved din føderale retur betaler du halvparten av lønnsskatten din (arbeidsgiver betaler den andre halvdelen) hvis du har en jobb. Hvis du er selvstendig næringsdrivende, betaler du hele beløpet minus en delvis fradrag (det blir komplisert). I begge tilfeller betaler du inntektsskatt til ulike priser. Bare gjør ditt beste for å anslå hva du betaler for alle skatter knyttet til inntektene.

Det er lettest å legge opp inntektsrelaterte utgifter i løpet av året. Deretter trekker du den figuren fra det du forventer å gjøre for året. Gjenta denne prosessen for hver jobb, bedrift eller annen inntektskilde du vurderer. Beregn deretter hva du får for din tid.

Beregning av din reelle timelønn er bare en start

Her er en enkel formel for å finne utvinnbar inntekt du får for din tid:

(Total inntekt - Sum utgifter) ÷ Totalt antall timer som trengs for å produsere inntektene

Det gir deg en timepris - et enkelt mål for å sammenligne jobben du har med en annen, eller å sammenligne et hvilket som helst antall inntektsgenererende muligheter. Det krever en hel del gjetting om ting som skatt og pendlingstid, men det er et godt sted å starte.

Det er bare en start, selvfølgelig. For en ting, ignorerer den helt eller helt om du liker arbeidet. Din timelønn er bare god informasjon, ikke hele historien. Jeg ville gjerne ta en jobb jeg elsket (det er ikke noe slikt, men bare å si) for langt mindre lønn enn en jeg hatet.

Også deg gjøre må betale regningene. Så med mindre du måter å tjene penger på etterspørsel, må du kanskje ta en $ 15 per time jobb som er full tid i stedet for en som betaler $ 20 per time, men er bare to dager i uken.

Likevel er tiden din alt du har til slutt, så prøv å få betalt mer for det. Å vite hva du egentlig gjør er en god start.

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar