Penger

5 Money Lessons du lærte som et barn du kan bruke som en voksen

5 Money Lessons du lærte som et barn du kan bruke som en voksen

Vi lærer noen av våre beste leksjoner i barndommen.

Husker du at din mor eller pappa gir deg en ukentlig godtgjørelse, betaler deg noen penger for å gjøre jobber eller oppfordrer deg til å sette din reservedelskifte i en spargris?

Du kan eller kanskje ikke har innsett det på den tiden, men det var penger leksjoner. Og de var flotte.

De lærte oss hvordan å bruke, tjene og spare penger på den riktige måten - og begynte også å forberede oss på de økonomiske realitetene i voksenlivet.

Selv om de fleste av oss har ansvaret for våre egne penger, er det fortsatt mye vi kan lære av vår yngre år.

Her er noen penger leksjoner for barn du kan søke på livet ditt som en voksen.

1. Gi deg selv en godtgjørelse

For mange av oss var å få en godtgjørelse vår første smak av økonomistyring.

Ja, vi kunne (slags) kjøpe det vi ønsket, men vi lærte også hvor raskt vi kunne bruke penger hvis vi ikke var forsiktige.

I disse dager får barn ca $ 67,80 per måned i godtgjørelse - opp 16% siden 2012.

Men det handler ikke bare om pengene. En godtgjørelse er et verktøy som mange foreldre bruker til å undervise sine barn om økonomisk ansvar. Og det er et verktøy du kan fortsette å bruke som voksen.

For å starte beregne du skjønnsmessig inntekt. Dette er alle pengene du har igjen etter å betale regningene dine og kjøpe viktige elementer, som mat og klær.

Basert på summen, tilordne en ukentlig eller månedlig kvote beløp du kan bruke på alt du vil - 10% er sannsynligvis bra.

Jeg har prøvd denne leksjonen mange ganger.

Min største takeaway? Hold deg til din godtgjørelse ved å bruke kontanter. Når pengene er borte, prøv ikke å bruke unødvendige penger før du gir deg en annen godtgjørelse.

2. Bruk Money Jars

Tenk på dem som mindre søte spargriser.

Foreldre bruker denne metoden til å lære barna sine å organisere penger. For eksempel kan en krukke være for å spare, en annen for utgifter, og en tredjedel for nødsituasjoner.

Som barn samler penger og mynter, kan de splitte dem opp blant sine forskjellige krukker, se at pengene øker og bruker hensiktsmessig.

Det ligner på den gamle skolen-konvoluttmetoden, og er perfekt hvis du trenger litt hjelpebudsetting.

For å gjøre det, sett opp forskjellige bankkontoer for pengene dine - eller få bokstavelig og bruk egentlige krukker.

Uansett er det bra, bare sørg for at du har et system for å differensiere "krukkene." Dette kan være så enkelt som å omdøpe visse sparekontoer "Bil", "Ferie" eller "Bryllup".

3. Administrer lunsjpenger

Tilbake på dagen, hvis moren ga deg $ 10 per uke for lunsjpenger, hadde du noen få alternativer.

Du kunne ha brukt halvparten av det på mandag, og de resterende $ 5 over resten av uken. Eller du kunne ha brukt $ 2 per dag og holdt alt like.

Eller du kunne ha spilt det smart og kjøpt skole lunsj i tre dager, brakt lunsj hjemmefra i to dager, og lurte igjen penger - til moren eller pappa tok pengene tilbake, selvfølgelig.

Jeg var flere av en alternativ nummer to jente - og jeg er fortsatt, som en voksen.

Så snart jeg fikk en jobb, ga jeg meg et ukentlig måltidsmål på 25 dollar. Jeg kunne tilbringe den som jeg ville gjennom hele uken, men jeg kunne ikke gå over min budsjetterte $ 25.

Hvis du vil innlemme denne pengene-sparing-metoden i livet ditt, begynn med å sette ditt eget ukentlige lunsjtidspensjonsmål.

Prøv å holde deg innenfor dette budsjettet så mye som mulig - med mindre du sulter. I så fall gi deg mer lunsjpenger og prøv igjen.

4. Gjennomgå kjøpskjøp

Har foreldrene dine noen gang tatt deg med matbutikk og forklare den økonomiske begrunnelsen for å kjøpe bestemte varer over andre?

Kanskje den generiske merkevaren av frokostblandinger var den beste kjøp fordi det var billigere og smakte akkurat som navnet merke. Eller kanskje det var mer fornuftig å kjøpe toalettpapir i bulk på grunn av kostnadsbesparelsene.

Hvis du ikke var oppmerksom på det da, ikke bekymre deg. Det er fortsatt ikke for sent for deg å lære denne pengene leksjonen.

Neste gang du går på dagligvarebutikk, studer hva du kjøper.

Ikke bare hente den første kartongen med egg du ser. Ta deg tid til å sammenligne pris, mengde og merke til en annen kartong med egg for å gjøre det bedre utvalget.

Fortsett denne prosessen hele veien ned i dagligvarelisten din. Det kan være tidkrevende i begynnelsen, men hvis du fortsetter å øve deg, blir du en proffesjonell anmeldelse på kort tid.

For å ta det enda mer, sammenlign priser og mengder på flere butikker for å se hvor du får den beste avtalen.

5. Spill monopol

Monopol er en morsom måte for barn å lære penger og grunnleggende om eiendomsmegling.

Spillet er enkelt: Hvis de har tjent nok penger gjennom å spille, kan de kjøpe eiendom, bygge boliger og til slutt bygge hoteller.

Basert på deres økonomiske situasjoner, kan de også måtte samle inn eller betale leie, betale inntektsskatt, og - hvis det går veldig dårlig - erklære konkurs.

Høres kjent ut?

Monopol lærer oss voksne viktigheten av å investere, bruke penger klokt og lagre for en regnfull dag.

Er å kjøpe Baltic Avenue virkelig verdt det, eller er det bedre å holde på pengene litt lenger i håp om å kjøpe Park Place?

Din sving: Hvilke penger leksjoner fra barndommen kan du søke i ditt voksne liv? Er det noe du tror ikke ville oversette godt?

Meghan Williams (@meggsndbacon) er freelance skribent bevæpnet med en bærbar datamaskin, tesaurus og positiv holdning. Når hun ikke skriver, kan hun finne henne å lese en bok, spille piano eller tilbringe tid med venner og familie (hennes to katter er inkludert.)

Skrive Inn Din Kommentar