Penger

For Richer, For Poorer: Hva å gjøre når partneren din tjener mer penger

For Richer, For Poorer: Hva å gjøre når partneren din tjener mer penger


Det er trygt å si at det å snakke om økonomien din - tidlig og ofte - med din betydelige andre er en fin måte å unngå kamp om penger senere i livet.

Men hva hvis du snakker om penger er en kamp?

Odds er at i de fleste forhold gjør en partner mer enn den andre, og noen ganger kan forskjellen være betydelig. Så hvordan skal et par håndtere inntektsinntektene deres?

Mange faktorer spiller inn i denne avgjørelsen, for eksempel om du er gift, har barn eller er i skole eller ikke. Og med enda færre klare svar, hva skjer hvis en av dere har mer gjeld enn andre?

Mens det ikke er riktig måte å styre pengene dine når en person gjør mer enn den andre, her er en titt på hvordan man skal snakke om situasjonen, pluss hvor mange virkelige par håndterer sin økonomi.

Hvordan gjør forskjellen i inntektene at du begge føler?

Det første trinnet er alltid å innrømme at det er et problem. Hvis en inntektsforskjell er et vanskelig emne i husstanden din, er det kanskje fordi du ikke har snakket det gjennom ennå.

Å gjøre mindre enn din betydelige andre kan komme med en stor olskuld av skyld, følelser av utilstrekkelighet og selv selvfornektelse hvis du føler at du ikke kan bruke penger du ikke tjente.

Å gjøre mer enn din betydelige andre kan komme med sine egne bekymringer.

Det kan være nødvendig å alltid ha det siste i hvordan pengene blir brukt, eller kanskje at du hele tiden føler at partneren din ikke vil akseptere den økonomiske hjelpen du er villig til å gi, og at du hater å se ham eller henne sliter når det ikke er behov for det.

Så spør hverandre hvordan dine ulike inntekter får deg til å føle deg. Vær åpen og åpen for hva partneren din har å si, og vurder alternativene dine fremover. Her er noen måter par har gjort stort annerledes inntektsarbeid for dem.

Fellesregnskap

Min mann gjør to ganger det jeg lager - og det pleide å være tre ganger så mye. Mens jeg fortsatt var ferdig med college, la han til alle av husholdningenes inntekt.

Vi har alltid løst vår inntektsforskjell ved å behandle den som den ikke eksisterer.

Det kan høres litt opp i sanden, men vi giftet seg ung og aldri visste en tid der pengene våre var ikke hans og hennes: Vi har alltid hatt en felles konto, og vi har alltid bestemt sammen hvordan vi skulle bruke det som var i det.

Vår felles-konto-for-alt-tilnærming er ganske tradisjonell: Det er det som begge settene av våre foreldre gjorde, og jeg mistenker også våre besteforeldre. Faktisk, da vi var nygift, var vi sjokkert over å høre at noen giftede venner hadde separate kontoer i det hele tatt!

Vi får det til å fungere ved å snakke om alle våre utgiftsbeslutninger sammen når vi Gjør vårt budsjett hver måned. Vi vet hvor pengene våre skal gå før vi bruker det, så det er ikke nødvendig å kjempe om det etter det faktum. Hvis en stor uventet utgift popper opp, adresserer vi den sammen.

Vi planlegger også for hver av oss å ha noen morsomme penger hver måned for å bruke uten spørsmål, som jeg tror er en viktig strategi for at alle føler at de kan spenge litt, skyldfri.

Vi er gift og har ingen barn ennå, så denne tilnærmingen fungerer ganske bra. Vi har allerede diskutert - og gjorde det i de aller første årene av ekteskapet - at hvis og når vi har barn, ville jeg være foreldet hjemme hos oss.

Min manns jobb som linjetekniker for det lokale redskapsselskapet betaler mer, har de bedre fordelene og er også ekstremt uforutsigbar: Han kan bli holdt over etter jobb på et øyeblikk, og blir ofte kalt midt om natten for å komme inn og fikse ting. Mens min heltidsperspektiv på et reklamebyrå er flott, er det ikke på samme nivå som hans stabile, lavkonjunkturfrie karriere.

Når barna går inn i blandingen, må en foreldre være så fleksibel som mulig, og i mitt tilfelle betyr det å være arbeidsledig eller i stand til å jobbe hjemmefra.

Vår beslutning om å håndtere våre kontoer på en felles måte fra begynnelsen vil bidra til å gjøre denne overgangen jevnere - pengene vil fortsette å være "vår", selv når jeg ikke bidrar til noe.

Det er også en grunn jeg startet min egen frilansvirksomhet på siden. Jeg trenger ikke å gå fra full lønn til null lønn; det kommer en liten pute i prosessen.

Separat, men likeverdig

Noen av våre venner går en annen vei: De har en felles konto hvor de bidrar hver halvdel av utgiftene som er nødvendige for å betale husleie, verktøy, etc. - og så er de på egen hånd for individuelle utgifter som deres bilforsikring og big-ticket-varer de vil kjøpe.

Faktisk har jeg kjent flere av disse parene - selv to venner som bodde sammen med ingen romantikk involvert.

Å bidra til en felles konto gjorde det enklest å betale regninger i tide, men likevel tillot dem å ha fullstendig selvstendighet i sin økonomi. Det var en vinn-vinn for dem, og jeg mistenker at mange par utnytter denne enkle å beregne måten å styre sin økonomi sammen, men likevel separat.

Separat, men proporsjonalt

Tusenvis av mennesker på Internett sverger ved proporsjonsregelen: Hvis en person utgjør 60% av husstandsinntektene, bidrar de til 60% av utgiftene.

Den andre personen bidrar med de andre 40%, som er forholdsmessig rettferdig med tanke på deres lavere inntekt. Deretter kan hver person tilbringe resten av sin inntekt som de ønsker.

Hvis forskjellen mellom inntektene dine er så drastisk at selv dette ikke virker rettferdig, bør du vurdere å rulle i husarbeidene som en del av ligningen. Går du bare 10% av din totale inntekt som et par, men gjør 90% av husarbeidet? Virker som en balansert likning for meg.

Hva om når det ikke er noe valg?

Kelly Gurnett står overfor en annen situasjon helt og holdent: å være den eneste tjeneren i et forhold der den andre personen fysisk ikke er i stand til å holde en heltidsjobb. Hennes mann har vært ute av arbeid i mer enn to år nå, og han venter fortsatt på funksjonshemmede for å sparke inn. I mellomtiden er Kellys inntekt det som står på bordet.

"Så mye som jeg vil gjerne si at" kjærlighet erobrer alle "og" penger er bare et tall ", sier Kelly," når bare én person jobber og ansvaret for å bære husholdningenes utgifter, ligger helt på en persons skuldre , det er vanskelig, og det kan forårsake litt friksjon. "

Så hvordan gjør Kelly og hennes ektemann det til å fungere? Åpenhet, åpen kommunikasjon, og mye å gi og ta.

"Hver uke setter vi oss ned med vårt husholdningsbudsjett og diskuterer hva som kommer, og hvordan vi skal betale for det. Det hjelper å ta litt av stresset av meg bare for å vite at mannen min er inne i vår økonomi, og jeg trenger ikke å ta alle avgjørelsene av meg selv, sier Kelly.

Når ideen blir litt vanskelig å håndtere, minner Kelly også om hva mannen hennes bringer til forholdet: tålmodighet, kjærlighet og konsekvent oppsiktsvekkende holdning, selv om han har mye smerte på daglig basis.

"Det er et godt spark i rumpa som ydmyker meg og minner meg om ekteskap handler om mye mer enn bare penger; Det handler om partnerskap og støtte, og hver person gjør hva de kan, hva som ser ut som det ser ut som. "

Bunnlinjen

Alt i alt? Hvert system synes å fungere best når du legger vekt på laget, uansett hvilket økonomisk arrangement du bestemmer, fungerer best for deg.

Og når disse følelsene av mangelfullhet skynder seg, får du deg til å føle deg "mindre enn" fordi lønnene dine er mindre, eller som du bærer verdens vekt på skuldrene dine ved å være den største tjeneren?

Huske: Du startet ikke et forhold til partneren din på grunn av pengene de gjør eller ikke gjør. Det er nok en løsning der ute som fungerer for deg. Fortsett å prøve til du finner den.

Din sving: Har du klart en betydelig forskjell i inntekt i forholdet ditt? Del dine strategier i kommentarene!

Abbigail Kriebs elsker ord, mat og fotografering, sannsynligvis i den rekkefølge. Hun er en Midwestern gal som på en eller annen måte ble en byboer og skriver langsomt sin vei tilbake til hennes røtter på Inkwells & Images.

Skrive Inn Din Kommentar