Penger

Slik selger du brukte fyldte dyr for ekstra penger

Slik selger du brukte fyldte dyr for ekstra penger

Mens jeg campingte på noen varme kilder i Arizona så min kone og en mann frem og loste store plastposer på taket på hans varebil, tilsynelatende for å frigjøre plass inni for camping. Den kvelden snakket vi med ham og oppdaget at posene var fulle av utstoppede dyr. Han fortalte oss han lagde $ 4000 på en måned som selger brukte utstoppede dyr på siden av motorveien. Senere, da vi var loppemarkedsleverandører, var utstoppede dyr en av våre bestselgere. Vi kjøpte dem hos butikkbutikker for mindre enn $ 3 (noen ganger bare 25 cent), og solgte dem for $ 2 til $ 12 hver.

Er du interessert? Da burde du vite at handlingen har flyttet til eBay nå, der mitt siste søk på "brukte utstoppede dyr" ga 221.661 resultater. Noen av critters tydeligvis foretrekker å bli kalt "brukt plysj" og jeg fikk over 330.000 resultater på den måten.

En rask titt på budsaksjonen gir fortjenestepotensialet åpenbart. Og selv om det er mange steder kan du selge produktene dine, hvis du åpner en konto på eBay (som er ganske enkel), kan du kjøre operasjonen hjemmefra. La oss se på flere markedsnicher hvor du kan bygge ditt brukte dyrevirksomhets imperium (eller i det minste hvor du kan tjene ekstra penger).

Vanlige fulle dyr

Folk kjøper brukte fyllede dyr av alle typer av ulike årsaker. Noen ganger blir de kjøpt som en gave. Da vi solgte dem, var våre kunder for det meste foreldre som kjøpte for barn. De er kjøpt av nostalgiske grunner, som når en mann kjøper en bamse fordi den ser ut som den han hadde som barn. Mitt søk på eBay avslørte mange vanlige brukte utstoppede dyr med bud på $ 10 eller høyere. De fleste av disse er typen du kan finne for en dollar eller to på speditørbutikker, garasjesalg og eiendomssalg.

På eBay kan du selge til en bestemt pris, ha en auksjon, eller sette en vare opp for bud samtidig som du tilbyr en "Kjøp nå" -pris (et kjøp til den prisen avbryter auksjonen).

Du bestemmer fraktkostnaden. Noen selgere tilbyr $ 2 frakt mens andre belaster så mye som $ 9, og håper å få ekstra fortjeneste fra fraktgebyret. Lading mer kan være en god ide hvis du selger uten reserve (minimum auksjonspris).

For eksempel, anta at du har en plysj løve som du har betalt $ 2, og den selger for bare $ 2. Hvis du samler $ 6 for frakt, men betalte bare $ 4 for å faktisk sende det, kan du fortsatt gjøre en liten fortjeneste. Kjøpere kan se hva fraktkostnaden er før de byder, så det er ingen bedrag som er involvert.

Du kan se auksjoner for en stund for å få en følelse av hva som selger og for hvor mye. Her er noen av de brukte plysjene som eBay-selger Suzanne Wells anbefaler å kjøpe for videresalg på eBay:

 • elefanter
 • Lions
 • sjiraffer
 • Nylige filmkarakterer
 • Hunder og katter hvis rasen er gjenkjennelig
 • Teddybjørn
 • Sesam Street tegn
 • Omsorgsbjørner
 • Disney tegn
 • Elmo
 • frosker
 • Hei Kitty
 • hester
 • Peanøtter tegn
 • Reklameartikler som Wells Fargo hest eller Serta får

samleobjekter

Bortsett fra vanlige brukte utstoppede dyr som folk kjøper er det de som selger til seriøse samlere. Noen av disse kan gå for hundrevis av dollar. For eksempel er omtrent alt gammelt som er laget av det tyske selskapet Steiff ettertraktet av samlere. Da PBS-programmet "Antiques Roadshow" gikk til Tucson, Arizona, tok en gjest en 1903 Steiff Teddy Bear som hadde vært sin bestefar. Det viser seg at utstoppet leketøybjørn var verdt $ 8000 - $ 10.000.

I mitt søk fant jeg mange antikke utstoppa dyr som selger for anstendig priser. En, beskrevet som en "vintage gummi-ansikt ape fra tidlig 1950-tallet" hadde et bud på $ 40 (og en fraktkostnad på $ 10). En "Charleen Kinser Designs Forever Toys Closet Beastie" hadde tre bud, med høyest på $ 300. Din utdanning, hvis du bestemmer deg for å prøve å selge til denne nisjen på markedet, kan starte med å søke "vintage stuffed animals" på eBay, og deretter sortere etter høyeste bud. Du vil se med en gang hva du skal se etter når du er på disse butikkene.

spesialiteter

En annen måte å komme inn i denne virksomheten er å spesialisere seg. For eksempel kan du fokusere på et tema og bygge en eBay-butikk basert på den. Kanskje du vet mye om Wizard of Oz og alle relaterte samleobjekter. Et eBay-søk av "trollmann av oz plysj" viser 778 artikler for øyeblikket, og det er aktiv budgivning på en rekke av dem. Det er 2,119 resultater for "Hello Kitty Used Plush," og mange bud på disse oppføringene.

Brukt Stuffed Animal Creations

I tillegg til bare å kjøpe og selge varer, kan du skape merverdi. Da vi solgte på loppemarkeder, lagde min kone og jeg små brukte utstoppede dyr i mason krukker og merket dem "Canned Critters" (noen har nå varemerket navnet). Barn kjøpte dem for noen få dollar hver, og vi betalte aldri mer enn 25 cent for en krukke eller dyret i den.

Hvis du er praktisk med en symaskin, kan du lage skjorter med et vanlig tema for alle dine utstoppede dyr å bære. Eller du kan starte et "brukt utstoppet dyrehus" og gi adopsjonspapir til kjøpere. Mulighetene for kreativ verdiøkning er uendelige.

Et par flere tips

Du kan rense flekker på plysj leketøy med en liten skrubbe og en kopp vann med noen dråper oppvaskmiddel i den.Det er mulig å kjøre noen typer gjennom en vaskemaskin, men legg dem i et forseglet putehus for å holde knapper og øyne fra å fange på noe og trekke løs. Selvfølgelig kan du unngå dette arbeidet hvis du kjøper brukte utstoppede dyr som er i utgangspunktet rene. Deretter kan du bare kaste dem i tørketrommel i noen minutter på lavt med et mykemiddel for å friske dem opp.

For å selge utstoppede dyr må du søke etter dem, rydde og forberede dem, fotografere dem og lage en god beskrivelse for salgssiden din. Da, når de selger, må du pakke og sende dem. Hvis denne hobbyen blir en bedrift, har du også regnskap og skatt til å jobbe med. Fordi dette kan være mye arbeid, bør du unngå å håndtere noe som ikke sannsynligvis vil gjøre deg minst et par dollar per vare.

Hvis du ikke er sikker på om du er klar for en bedrift som dette, hvorfor ikke finn ut? Rund opp noen utstoppede dyr du eller dine sjenerøse venner har rundt huset og selg dem på eBay. Når du er ferdig, vil du ha en bedre ide om du vil gjøre dette regelmessig, og du har også tjent penger.

Din sving: Har du noen gang prøvd å selge brukte utstoppede dyr på eBay eller andre steder? Fortell oss alt om din erfaring (eller dine planer) i kommentarene nedenfor.

Skrive Inn Din Kommentar