Penger

25 kreative måter å tjene penger med dine musikalske talenter

25 kreative måter å tjene penger med dine musikalske talenter


Så du synger bedre enn Taylor Swift eller Nick Jonas, strum en gitar som Jimi Hendrix eller Kelly Deal, eller spill piano bedre enn Tori Amos. Kanskje, hvis du skriver musikk eller tekst, er det din ting, kan du sammenligne deg med Morrissey eller Jhene Aiko. Eller kanskje du ikke er så god som noen av disse musikkikonene, men du er god nok.

Men hva om rekordfirmaene ikke vet at du eksisterer, er dine produktjingle-innsendinger avvist, og du vasker ut på den første runden av auditions for The Voice? Når du vet at du har det som trengs, men andre ikke ennå, hvordan oversetter du denne ferdigheten til noe mer? Hvordan tjener du penger med musikken din?

Begynn med å prøve noen av disse måtene å tjene penger på dine musikalske talenter.

1. Vær en Karaoke Host

Hvis du sjekker oppføringene på SimplyHired.com, finner du alltid karaokevertsjobber. Noen ganger tilbyr selskapet utstyr, og andre ganger må du ta med deg selv. Du kan ikke bli betalt mye for arbeidet, men det er en sjanse til å øve og vise din sangevne.

2. Prøv Busking

Busking utfører offentligheten for tips, og det kan være en vanskelig måte å leve på. Men hvis du er god nok og spiller på de riktige stedene, er det ikke en dårlig måte å finpusse dine ferdigheter mens du gjør litt ekstra penger.

For eksempel sier busker Mark Sandusky han gjorde over $ 21 per time å spille gitar og sang i gatene i San Francisco, og det var bare hans halvdel av ta, fordi han var en del av et duo.

3. Start en YouTube-kanal

Det er to primære måter å tjene penger på å sette musikken på YouTube. Den første er å bare lage og tjene penger på YouTube-videoer. Hvis du får nok trafikk, kan du gjøre noen seriøse penger.

Den andre strategien, som du kan prøve sammen med den første, er å bruke videoene dine som en måte å bli oppdaget på. Mange vellykkede musikere og til og med popstjerner startet på YouTube, fra Justin Bieber til Soulja Boy.

4. Vær en DJ

Den mest åpenbare måten å tjene penger som DJ, er å få betalt for å jobbe på barer, klubber og private fester. Men millionær DJs gjør det til en seriøs virksomhet ved å bygge merkevare, sette på store show, selge varer og gjøre påtegninger. Også, avhengig av stedene du jobber, kan du kanskje spille noen av dine egne melodier sammen med de populære forespørslene. Du har kanskje snart følgende.

5. Spill på barer

Mange kjente band begynte å jobbe på små barer og klubber. Tidligere medlem av Sonic Youth Daniel Kohn foreslår at du tar alt du kan få først. Han foreslår også å spørre bar eiere for en mandag eller tirsdag kveld sted. Få band vil ha disse tregtider, noe som gjør det lettere å bli ansatt. Da kan du bevise deg selv og få bedre spor.

6. Gjør Event Gigs

Små barer og restauranter kan være noen av de enklere stedene å starte, men hendelser kan betale bedre. Fuzz Band har faktisk gjort det til en kvart million dollar i årlig inntekt ved å fokusere på corporate event-konserter. Partier, små festivaler og kunstmesser er andre mulige hendelser der du kan finne arbeid.

7. Syng i Kirken

Det er ikke felles kunnskap, men noen kirker betaler sine sangere.

Innleggene i forumet til Church Music Association of America tyder på at $ 50 er en vanlig betaling for å synge på masse, og sangere ved begravelser gjør vanligvis $ 100 eller mer.

8. Selg dine CDer på gaten

Hvis du ikke synes å selge CDer av dine musikalske forestillinger andre steder, slå på gatene! En New York Times-artikkel om rappere bemerker at "The peddlers selger vanligvis rundt 30 CDer om dagen, for $ 5 til $ 10, avhengig av deres forhandlingsferdigheter og kjøpernes generøsitet."

Steder som CopyCatsMedia.com kan kopiere CD-ene dine for mindre enn en bukk hver, inkludert utskrift og en plastpakket sak, så det meste av hvert salg vil være profitt.

9. Vær en Band Stand-In

Du vet hva du kan gjøre, men hvorfor ikke la noen aktive lokale band vite? Tilbyr å være en stand-in for noen syke eller fraværende bandmedlemmer. Bortsett fra å tjene litt penger, kan det føre til noe større, som å bli med et stigende band eller starte egen.

10. Spill Bryllupsspill

I et innlegg på DYIMusician.com, sier Drew Stoga fra GigMasters.com, at bryllupsgigs konsekvent er blant de beste betalende bestillingene på deres hjemmeside.

"Alt sagt, det gjennomsnittlige bryllupet betaler rundt $ 2000, selv om vi rutinemessig bestiller bryllupsmottakelser for $ 10.000 og over," forklarer han.

11. Utfør på cruiseskip

Etter at Josh Greenberg ble uteksaminert fra musikkskolen, gikk han på jobb som saksofonist på et cruiseskip. Han sier at en typisk dag er "ett eller to show pluss kanskje et dansesett." Han sier at du kan finne arbeid gjennom bookingagenter, men han velger å være friagent til å la åpne flere muligheter.

12. Skriv sanger

Selge sanger direkte er ikke vanlig, ifølge WritersWrite.com, og det er sannsynligvis en god ting. Hvem vil bare gjøre noen få dollar når en sang blir en stor hit?

I stedet får du vanligvis royalties. "Mekaniske royalties" tjener deg en lovbestemt sats på $ 0,0755 per sang, per produsert enhet. Hvis sangen du skrev, er på 10 000 album, ville du få $ 755.

Du vil tjene premie royalties når sangen du skrev er utført. For å samle dem må du bli med i en av disse tre utøvende rettighetsorganisasjonene:

  • ASCAP
  • BMI
  • SESAC

13. skriv inn låtskrivingskonkurranser

Hvis du som sangskriver ikke kan bryte inn i musikkbransjen på vanlige måter, kan du alltid se etter konkurranser for å komme inn.

For eksempel utdeler International Songwriting Competition (ISC) kontanter, premier og anerkjennelse til 68 vinnere. Du kan delta i konkurransen i en eller flere av 21 forskjellige kategorier. ASCAP opprettholder en liste over låtskrivingskonkurranser.

14. Lag musikk for videospill

Noen musikere har funnet ut at et av de mer lukrative markedene for deres musikk er i videospill. Et innlegg på Kokatu.com deler historiene til flere som lever i denne nisje.

15. Lei Studio

Hvis du har bygget et fint studio for å produsere musikken din, kan det være nyttig for andre, så hvorfor ikke leie den ut? Det var det Neal Morse gjorde med sin personlige opptaksstudio, nå kalt "Radiant Studios".

16. Sett din musikk på Spotify

Spotify er en streaming musikkplattform som lar folk lytte til musikk gratis eller oppgradere til betalte abonnementer. Kunstnere får betalt i henhold til en noe kompleks formel. Spotify forklarer at de tar 30% av inntektene og distribuerer de resterende 70% som royalties til «utgivere», som deretter betaler kunstnere i henhold til avtalene sine.

Hvis du legger musikken din på Spotify ved hjelp av en "artist aggregator" -tjeneste, beholder du 100% av dine royalties, men betaler et gebyr til aggregatertjenesten. Og ja, du er betalt selv for gratis streaming av melodier, så fortell alle vennene dine å lytte.

17. Skriv inn sangkonkurranser

Nylige rapporter tyder på at sangkonkurranser ikke er så populære som de en gang var, men de er fortsatt rundt. Og en titt på en liste over de kjente sangere fra sangkonkurranser viser deg hva potensialet er.

18. Lær i person

Hvis du vet hvordan du spiller gitar, kan du sannsynligvis lære andre. Hvis du synger, kan du gi sangundervisning. Nettsteder som Wyzant.com gjør det enklere enn noensinne å finne folk å veilede uten dyr reklame.

19. Lag YouTube-leksjoner

YouTube er ikke bare et bra sted å tjene penger med din egen musikk, men også et flott sted å tjene penger som gir gratis video leksjoner. Du kan finne single video leksjoner der med millioner av visninger (som denne begynnerens gitar leksjon). Det kan oversette til store penger hvis du tjener penger på videoopplæringen.

20. Lag et nettsted

Et nettsted eller en blogg er en fin måte å vise frem musikken din, selge CDene dine, og annonsere tilgjengeligheten din til konserter.

Ingen anelse om hvor du skal begynne? Du kan bruke en plattform designet spesielt for bandwebsteder, som Bandzoogle.com, som har en gratis prøveversjon og planer som starter med mindre enn $ 10 per måned. Eller for å lage ditt eget nettsted, følg vår guide til hvordan du starter en blogg.

21. Løft penger på Kickstarter

Hvis du trenger penger til å lage et album eller sette sammen en tur, kan du prøve Kickstarter. John Mark McMillan hevet mer enn $ 69,000 på 30 dager for å starte sitt album.

Bare vær sikker på at du har en plan, slik at du ikke slutter å bruke mer på crowdfunding-kampanjen enn du tar med. Her er vår guide til å kjøre en Kickstarter-kampanje.

22. heve penger på patreon

Patreon har en annen modell enn Kickstarter. I stedet for å kreve løfter om et engangsprosjekt, får du "lånere" som tilbyr å regelmessig finansiere deg i henhold til enkelte kriterier.

For eksempel kan man forplikte seg til å gi deg $ 10 hver gang du produserer en ny sang. Du tilbyr dine lånere belønninger som gratis nedlastinger av sangene dine, muligheten til å slappe av med deg online, eller i det minste regelmessige rapporter om fremdriften de hjelper til med å gjøre det mulig. Her er en mer detaljert melding om hvordan du bruker Patreon.

23. Ta opp en Cover Song

Kan du virkelig tjene penger på å spille inn cover sanger? Ja, og interessant, du trenger ikke engang tillatelse fra den opprinnelige kunstneren til å gjøre et deksel.

Et nettsted som EasySongLicensing.com kan hjelpe deg med å få det som kalles en "Obligatorisk Mekanisk Lisens" for så lite som $ 14,95, så lenge du ikke gjør noen endringer i teksten eller melodien. Deretter kan du selge din versjon av "Achy Breaky Heart" eller "Uptown Funk" og kun betale royalties når din versjon selger.

24. Send inn din musikk til en rekordklubb

Feedbands lar deg sende dine beste spor til dem, og hvis de liker det de hører, streamer de musikken din til lyttere som stemmer for deres favoritter. Så, en gang per måned, tilbyr Feedbands en musiker eller gruppe en plateavtale. De sier, "Vi trykker på din plate, du beholder rettighetene, og vi skriver deg en stor sjekk."

25. Prøv Fiverr

Du finner mange måter å tjene penger på Fiverr.com, men kan du gjøre det med musikk? Kunstneren kjent som "Shiftypop" gjør. Han skaper jingles for klienter, og 438 positive anmeldelser tyder på at han har det bra. Men $ 5-spillene er ikke hvor pengene er. Hans ekstra tjenester kan legge til hundrevis av dollar til en bestilling.

Din sving: Kan du legge til denne listen over måter å tjene penger på med musikken din, og har du selv prøvd noen av disse metodene?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .


Skrive Inn Din Kommentar