Penger

Er ditt hjem en investering? Det kan være, hvis du prøver disse strategiene

Er ditt hjem en investering? Det kan være, hvis du prøver disse strategiene

Du har sikkert brukt uttrykket "investere i et hjem", men er ditt hjem en investering?

Noen økonomiske forfattere har utfordret den ideen.

For eksempel sier James Altucher å eie et hus er "økonomisk selvmord".

Robert Kiyosaki sier investeringseiendommer gir inntekt, i motsetning til ditt hjem. Et hus produserer kun utgifter, og enhver potensiell gevinstøkning er vanligvis låst opp eller rett og slett rullet inn i neste hjem du kjøper.

Og selv verdsettelsen er iffy i beste fall. Boligprisene falt i år etter 2006, og ifølge Robert Schiller, når du justerer for inflasjon "i løpet av de 100 årene som sluttte i 1990 - før den nye boligboomen, økte reelle boligpriser bare 0,2 prosent i året i gjennomsnitt."

På den annen side kan du gjøre huset ditt til en investering på flere måter.

Det hjelper å kjøpe det riktige hjemmet. Men selv om du allerede eier et hus, kan du gjøre det til en bedre investering. Her er noen eksempler.

Et hjem som en sparepeng Investering

Det er investeringer i make-money, men det er også "spar penger". Med sistnevnte investerer du for å kutte utgifter.

Et hus kan være en fin måte å investere for å spare penger, men bare hvis du kjøper det riktig.

Anta at du leier en leilighet for $ 950 per måned, og du har mulighet til å kjøpe et hus med boliglån på bare $ 650 per måned. Du vil sannsynligvis redusere boligkostnadene ved å kjøpe.

Men gjør matematikken nøye.

Sammenligne alle kostnader, inkludert skatter, forsikring, vedlikehold og alt annet knyttet til å eie et hjem (kanskje til og med pendlingskostnader hvis du må leve lenger unna jobben).

Se på din forskuddsbetaling og avsluttende kostnader også. La oss si at de legger opp til $ 15 000, og du regner med at alle løpende utgifter vil bli $ 50 mindre pr måned sammenlignet med leie.

At $ 600 per år representerer en "spareavkastning" på bare 4% på investeringen din - slik at du kan være bedre å leie og sette pengene dine i verdipapirfond.

Den enkleste måten å maksimere din "spareavkastning" på er å kjøpe et billigere og mindre hjem.

Ikke bare vil det kreve lavere investering eller forskuddsbetaling, men de løpende utgiftene er sannsynligvis lavere, noe som betyr at du vil spare enda mer penger i motsetning til leie. Skatt og forsikring er basert på verdi, for eksempel, og et mindre hjem koster vanligvis mindre å varme og kjøle og vedlikeholde.

Et annet alternativ er å kjøpe en sann investeringseiendom å bo i ...

Et hjem som en tjene penger investering

Min kone og jeg kjøpte nylig en duplex som vårt hjem. Etter å ha festet og rengjort siden vi ikke opptar, hevet vi leien med $ 100 per måned. Det gjorde det til en enda bedre investering enn vi forventet.

Og du trenger ikke å stoppe ved to enheter. FHA finansierer fire-enhetseiendommer med bare 3,5% ned, noe som gjør dette investeringsscenariet til et realistisk alternativ for mange homebuyers.

Forresten blir inntektene oppmerksom når folk vurderer å kjøpe en leiebolig som et hjem, men de gjør også store spare-penger investeringer.

For eksempel, for å få mengden plass i et enfamiliehus som vi har i vår halvdel av tosidigenheten, ville vi ha betalt over $ 100.000. Vårt hele dupleks koster oss $ 123,000 med avsluttende kostnader og reparasjoner, noe som betyr Vi betalte bare $ 61 500 for halvparten vi lever i.

Som et resultat sparer vi på skatter og forsikringer, og har mer penger igjen for andre investeringer.

En annen måte å tjene penger hjemmefra er å leie ut rom. I mitt første hjem betalte rommet leie for hele huset to ganger over.

Et hjem som en spekulativ investering

Hvis du kjøper og selger på de riktige tidspunktene, kan du gjøre et godt fortjeneste på ditt hjem.

Selvfølgelig, hvis du kjøper et annet hjem som koster enda mer, hva har du egentlig fått? Og hvis du bruker for mye på ditt hjem, kan du ikke gjenopprette de såkalte "investeringene".

Å kjøpe et hjem med håp om å høste en stor gevinst er en spekulativ investering. For å gjøre det mer sannsynlig å betale seg, bruk disse strategiene:

Kjøp på den lave enden av markedet for sikkerhet

Du kan pose et større fortjeneste med et større hjem, men et lite og billig hjem er en tryggere investering.

For eksempel kjøpte vi et ettroms hus for $ 65.000 i juni 2006, allment ansett som toppen av eiendomsboblen. Tre år senere, dypt inn i "crash", solgte vi huset for $ 72,000.

Min forklaring: Folk må bo et sted, så de billigste husene kommer aldri til å falle i pris så mye som dyre - og de kan til og med gå opp i verdi mens andre går ned.

Bo i minst to år

Bo i minst to år, og du kan selge hjemmet ditt for et skattefritt overskudd. Vi gjorde det med en leilighet i Florida.

Gjør de rette forbedringene

En Realtor.com-rapport om boligreparasjoner funnet bare en som økte videresalgsverdien til et hjem mer enn hva prosjektet koster. Grunnleggende vedlikehold kan være mer verdifullt hvis du tenker som en investor.

Min kone og jeg har klart å gjøre anstendig fortjeneste på flere boliger uten store renoveringer - vi rener bare som gal og holder dem vedlikeholdt.

Hvis du gjør renovering, tenk som en husflipper: Se etter måter å øke verdien til laveste pris.

Downsize til kontanter i fortjeneste

Hva har du virkelig oppnådd hvis du selger ditt hjem for mer enn du har betalt, men så legger du alt inn i et annet hjem? Vurder å redusere ditt hjem til virkelig penger i.

Min kone og jeg gjorde det for noen år siden da vi solgte leiligheten vår til $ 112 000 (for en fortjeneste på $ 16 000) og flyttet deretter inn i et hjem som vi betalte $ 65 000. Våre månedlige utgifter ble også redusert, noe som gjør vårt nye hjem en god make-money og spare penger investering.

Din sving: Tror du på ditt hjem som en investering?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar