Penger

Hvilken jobb er riktig for deg? Hvordan å analysere ulike karriere og arbeidsgivere

Hvilken jobb er riktig for deg? Hvordan å analysere ulike karriere og arbeidsgivere

Du kan tenke på hva du skal gjøre med din nye bachelorgrad, eller fortsatt prøver å velge en grad for å sikte på. Kanskje du trenger litt arbeid for sommeren eller å betale regningene mens du ser etter din ideelle karriere. Uansett din situasjon, har du sannsynligvis allerede noen ideer om jobber du kanskje vil. Så hvordan velger du jobben som passer for deg?

Det er ikke en enkel beslutning, men å samle litt informasjon er et godt sted å starte. Først vil du vite om arbeidet selv. Da har du spørsmål om lønn. Hvis du bestemmer deg for en grad, vil du sjekke den siste statistikken om sysselsettingsutsikt for å se om du forbereder en jobb som kanskje ikke er der når du oppgraderer. Til slutt vil du lære om bestemte arbeidsgivere før du fyller ut et søknad.

Klar? La oss begynne med vår guide til hvordan du skal undersøke en jobb.

Bruk Bureau of Labor Statistics

Bureau of Labor Statistics, en del av US Department of Labor, har en av de mest nyttige nettstedene for å undersøke jobber. Du kan alle slags nyttig informasjon om noen av tusenvis av yrker.

For eksempel har siden for videregående lærere et diagram som viser at medianlønnen er $ 55.050 per år, du trenger minst en bachelorgrad, det er 955.800 av disse jobbene og arbeidsutsiktet på 6% vekst de neste 10 årene er tregere enn gjennomsnittet. Under det er det et avsnitt med informasjon under hvert av disse overskriftene:

 • Hva videregående lærere gjør
 • Arbeidsmiljø
 • Hvordan bli en videregående lærer
 • Betale
 • Jobbutsikt
 • Lignende yrker
 • Mer informasjon

Disse overskriftene er klikkbare lenker til sider som går inn i mye mer detalj, noe som gir deg en flott oversikt over hva jobben handler om.

Etter min erfaring gir Google bedre resultater enn å bruke søkeboksen på BLS-nettstedet. For å få så mye informasjon som mulig, gjør både av disse søkene:

 • {jobbtittel} bls ooh
 • {jobbtittel} bls oes

Det første søket bør trekke opp den riktige siden fra HMS-håndboken (OOH), der du finner all informasjon som er beskrevet ovenfor. Se etter resultater som har "ooh" i nettadressen. Det andre søket fører deg til den sysselsatte sysselsettingsstatistikken (OES) for den aktuelle stillingen. Disse sidene har et annet sett med informasjon.

Hvis du for eksempel søker "videregående skole lærer" finner du siden "Yrkesstatistikk" for "videregående lærere" (nærmeste resultat - jobbtitler samsvarer ikke alltid nøyaktig). Der vil du se lønnsdata etter prosentil, og lær at de 10% av lærerne har en median lønn på 86,720 dollar. Det gir deg beskjed om hvor mye du kan gjøre etter noen år eller hvis du jobber i de høyere betalende distriktene.

OES-sidene har tilleggsinformasjon, inkludert kart med statlig statistikk. Du kan se at median lønn for lærere i New York er 45% høyere enn i Texas, så vel som hvor mange lærerjobber det er i hver stat.

Finn bedre jobbbeskrivelser

BLS er et bra sted å starte, men for å få en bedre følelse av hva en jobb innebærer, bruker Google å søke etter personlige erfaringer og samle informasjon om bestemte nisjer. For eksempel dekker BLS-advokater advokater, men ikke juridiske spesialiteter. Men hvis du søker "Jeg er patentadvokat", finner du praktiserende patentadvokater som har skrevet om deres erfaringer, noe som er mye mer nyttig hvis du vurderer denne spesialiteten.

Prøv en rekke søk ved hjelp av søkeord som disse, med og uten anførselstegn:

 • "Jeg er en {jobbtittel}"
 • "Hva en {jobbtittel} gjør"
 • "Være en {jobbtittel}"
 • "Min erfaring som en {jobbtittel}"

Finn nåværende jobbtilbud

Selv om du samler informasjon om en karriere, vil du ikke begynne i årevis, se på dagens tilbud. Å lese gjennom online stillinger kan tyde deg på hva slags arbeid du har, fordelene arbeidsgiverne tilbyr, og hvor jobbene er. Her er noen av de jobbsider du kan bruke til denne undersøkelsen:

 • Faktisk
 • Monster
 • Karrierebygger
 • Enkelt innleid
 • SnagAJob

Hvis du ser en spesielt god jobbbeskrivelse, gjør notatet til selskapet. Selv om jobben ikke lenger er annonsert når du er klar, vet du at den eksisterer, så du kan søke bare hvis det er en uanmeldt åpning.

Sjekk ut bestemte arbeidsgivere

Når du søker om en jobb, vil du nok bare høre gode ting om selskapet fra intervjueren din. På den annen side, når ansatte Vurder deres arbeidsplasser anonymt, de deler alt godt og det dårlige. Her er tre av de beste nettstedene for å lese disse anmeldelsene:

 • Glassdør: Anmeldelser, informasjon om lønn og intervjuprosesser
 • Faktisk: Flere anmeldelser enn Glassdoor for noen selskaper
 • RateMyEmployer: Anmeldelser for kanadiske selskaper

Glassdoor har faktiske intervju spørsmål for bestemte selskaper, som kan være svært nyttig når du blir klar til å søke. Lønnsinformasjonen er også god å ha, og kan føre til at du søker en annen posisjon enn den du først vurderte.

En annen måte å sjekke ut arbeidsgivere er fra kundens perspektiv.Du kan gjøre det på disse anmeldelsessidene:

 • Yelp: Anmeldelser om mange forbrukerbutikker
 • Insider Pages: Hovedsakelig medisinske leverandører
 • Yahoo! Lokale anmeldelser: Et stort utvalg av virksomheter
 • Tur Advisor: Hoteller, flyselskaper og andre reise-relaterte selskaper
 • Gule sider: Et stort utvalg av virksomheter

Google bedriftsnavnet og "review" for å finne ut mer om en potensiell arbeidsgiver. Kundens meninger om et selskap er spesielt relevante hvis du skal jobbe i kundeservice, fordi du kanskje er i mottakssendelsen av klager. Prøv å få en følelse av om selskapet vil la deg løse dem (du vil ikke være på telefon med kunder du ikke kan hjelpe).

Til slutt, hvis du kan, gå til stedet der du kan jobbe. Besøk på mandag morgen for å se om ansatte ser glade ut når de kommer til jobb. Snakk med noen om du kan, og spør om hva som er viktig for deg, om startlønn, hva slags arbeid du skal gjøre, muligheter for fremgang eller til og med atmosfæren i arbeidsmiljøet.

Din sving: Hvordan har du undersøkt dine ansettelsesalternativer og firmaet du jobber for før du velger din siste jobb?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar