Penger

Flytte? Slik bryter du leieavtalen uten å betale store straffer

Flytte? Slik bryter du leieavtalen uten å betale store straffer

Å signere en leieavtale er en stor forpliktelse. Mens du kanskje har tenkt å bo på ett sted for det neste året eller to, vet du aldri hva som kan komme opp.

Noen ganger tar en fantastisk jobbmulighet deg uventet over hele landet, eller du må gå tilbake til hjembyen din for å ta vare på en sorgende slektning. Eller kanskje du vil føle et kall for å avslutte rotterløpet og flytte til Bali.

Uansett hva din grunn er, kan dagen komme når du har fått ut av leieavtalen din før termen er oppe - og det kan få alvorlige økonomiske konsekvenser.

En leieavtale er en juridisk kontrakt, så sørg for å konsultere en advokat eller et juridisk hjelpskontor for å finne ut dine rettigheter i din spesifikke situasjon og plassering, samt mulige negative virkninger på kreditt.

Mens tipsene nedenfor ikke er juridiske råd, tilbyr de noen måter å jobbe med utleier og forhåpentligvis finner en gjensidig god løsning for å komme seg ut av leieavtalen tidlig uten å bruke massevis av penger.

Før du signerer en lease: Vet du hva du signerer

Før du signerer en leieavtale, må du lese den nøye og forstå alle vilkårene. Still spørsmål og finn ut nøyaktig hva du forplikter deg til før du signerer noe.

Finn ut hva straffen for å bryte leieavtalen din er, og hvis du har lov til å sublet (inkludert prosedyrer, gebyrer, godkjenningsprosess, etc.).

Du kan til og med kunne forhandle gunstigere vilkår, spesielt hvis du har et privat parti. Korporasjoner og eiendomsforvaltningsselskaper nekter ofte å budge på sine boilerplate kontrakter, men private parter kan være åpne for mer forhandling.

Når du vet at du må bryte leieavtalen din

Når du har truffet beslutningen om å bryte leieavtalen, må du prøve å gjøre prosessen så jevn som mulig.

Mens det aldri er ideelt, vet de fleste fornuftige utleiere at ting kommer opp og noen ganger må folk gå tidlig. Ta disse trinnene for å forhåpentligvis øke sjansene dine for å finne et gjensidig fordel.

Les kontrakten grundig

Når du er klar over at du må gå, er det første du må gjøre, å lese gjennom leieavtalen din nøye.

Oppdatere minnet om all den fine utskriften som du nøye leste da du opprinnelig signerte leieavtalen. Se etter klausuler som skisserer vilkårene og prosedyrene for å reise tidlig.

Kommuniser og vær ærlig

Hvis en god jobbmulighet eller en familiedramming forårsaker at planene dine endres med liten varsel, vær ærlig og på forhånd om hva som skjer.

Eiendomsutleiefirmaer og utleiere forstår at livet skjer, men de er også i virksomhet for å drive sin virksomhet. Fortell dem hva som skjer så snart du kan; Jo mer varsel du kan gi, desto bedre.

Tilbyr løsninger

Gjør alt mulig for ikke å ødelegge utleierens inntektsstrøm. Hvis de er rimelige, vil de være mye mindre tilbøyelige til å belaste deg ekstra gebyrer hvis du hjelper dem sømløst å finne en ny leietaker for å erstatte deg.

Hyring av et sted er mye arbeid, og de fleste utleiere vil ikke være glad for å høre at de trenger å gjøre det raskere enn planlagt. Alt du kan gjøre for å gjøre livet enklere for utleier er et skritt i riktig retning.

Hvis du har en venn som kanskje liker å overta leieavtalen din, må du huske å nevne den. Hvis du ikke har noe imot å ta bilder og sette leiligheten på Craigslist, hvorfor ikke spørre om det ville være nyttig? Hvis du er glad for å vise eiendommen til potensielle leietakere, tilbud å gjøre det.

Ved å tilby løsninger og arbeide med utleier for å løse det tomme leilighetsproblemet, får du bedre sjanse til å hjelpe med en jevn overgang.

Finn en ny Leietaker eller Stikkord

Mange stater krever at du og din utleier begge søker etter en ny leietaker dersom du må bryte leieavtalen tidlig. Dette kalles ofte "formildende skader" og refererer til å redusere det økonomiske tapet som enten du eller din utleier ville møte fra en tom leilighet.

Sørg for å sjekke med en advokat eller et juridisk hjelpskontor for å kjenne dine rettigheter i staten din og trinnene du må ta for å gjøre din del.

Kjenn dine juridiske rettigheter

Mens leien din er en kontrakt, og du skylder utleier summen av det selv om du betaler månedlig leie, kan utleier ikke bare sitte rundt etter at du forlater i de fleste stater; de må prøve og re-leie stedet og gjøre deres del for å "redusere skader."

Vanligvis må utleier bare ta rimelige skritt for å leie det igjen, noe som ikke betyr at re-leie det må være topp prioritet. Hvis du er i et marked med mange tilgjengelige eiendommer, kan det ta litt tid før noen kan flytte inn. Mens utleier må ta skritt for å leie hjemmet, er de ikke pålagt å gjøre dette til topp prioritet eller akseptere Første person som er interessert.

Når du kan være i stand til å bryte en leieavtale gratis

Uansett vilkårene for leieavtalen, kan det være mulig å bryte leieavtalen uten straff under noen spesielle forhold.

Ingenting er garantert, men hvis leiligheten din er ubarmhjertig, får du en militær ordre for å flytte eller blir kalt til aktiv tjeneste, eller du har et alvorlig medisinsk problem, kan du være i stand til å komme ut av leien din.

For å se om disse reglene gjelder for deg, ta kontakt med leietakers rettighetsgruppe eller ring din advokatkontor eller advokat for å forklare situasjonen din og spørre om spesielle unntak.

Hvis det blir styggt

Mens du ideelt sett kommer til en løsning som fungerer bra for alle, skjer det ikke alltid.

For å beskytte deg selv, få alt skriftlig. Hold en logg over all kommunikasjon (inkludert muntlige), lagre alle e-postene dine og hold alt papirarbeidet og eventuelle meldinger du mottar.

Vet at du kan være juridisk ansvarlig for hele beløpet av leieavtalen din eller en betydelig del av det beløpet pluss andre gebyrer, for eksempel kostnadene for å annonsere det. Imidlertid vil mange utleiere være glade for å jobbe med deg for å redusere skader og forhåpentligvis vil du ikke ende opp i retten.

For mer informasjon om dine rettigheter, velg din stat fra denne listen satt sammen av US Department of Housing and Urban Development. Under hver stat viser nettstedet seg ressurser for å hjelpe deg med å få mer informasjon om dine rettigheter og hvordan du kan få billig assistanse.

Din sving: Har du noen gang vært nødt til å bryte en leieavtale tidlig? Hvis du er utleier, hva ville gjøre livet enklest for deg hvis en leietaker måtte gå tidlig?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar