Penger

Hvordan denne moren 3 publiserer 4 romaner om året uten å bli gal

Hvordan denne moren 3 publiserer 4 romaner om året uten å bli gal


Da hennes første sønn ble født for 12 år siden, ønsket Julie Anne Lindsey å "bli hjemme og se ham vokse", så hun og mannen hennes ble enige om at hun ville forlate sin karriere og bli en hjemme hos seg.

"Min mann har alltid vært velsignet av solid sysselsetting, og vi er et ganske sparsomt par, så vi hadde besparelser og ingen gjeld utover et boliglån."

Hennes inntekt har alltid vært "utvinnbar", forklarer hun, så den største effekten av å miste det var at familien sparte i en langsommere takt. De var også "kuponer oftere og flatt ut, ikke får ... lunefull ting", men de sliter ikke med å betale regningene eller kjøpe matvarer.

I løpet av de neste fem årene la familien til to barn. Lindsey tilbrakte år på å heve full tid, men kort tid etter at sitt yngste barn ble født, begynte hun en uventet reise.

«Jeg var ikke en stor leser [på tiden]», forklarer hun, »men jeg skjedde på en roman [Stephanie Meyers" Twilight "] som ga meg en herlig flukt fra spytt og bleier, og det forandret livet mitt. Jeg visste umiddelbart at jeg ville gjøre det for noen andre. "

Mer bevegelig enn selve romanen, sier Lindsey, var forfatterens historie.

"Da jeg lærte forfatteren, var en oppholdsmor med tre små barn som meg, tenkte jeg," Hei, kanskje jeg kan gjøre det! "

"I ettertid var ideen latterlig, men jeg lærte at noen med en historie å fortelle kan være en romanforfatter. Før det hadde jeg antatt at jeg trengte en bestemt grad eller bakgrunn for å skrive for publisering. "

Bli en forfatter

I juli 2011 reagerte hun på en innkalling til innleveringer til den nådefinerte Turquoise Morning Press, et lite Ohio-basert forlag. Den publiserte sin første romansk novella, "Bloom", i 2012. Hennes andre bok, "Love Blossoms," fulgte senere samme år.

I løpet av de neste to og et halvt årene fortsatte Lindsey å publisere totalt syv titler med utgiveren.

Til tross for det imponerende arbeidet hennes, er romanskriving ikke noe rike-raskt-system.

Først tjente hun så lite fra hennes bøker det var "bokstavelig talt ikke nok per kvartal for å kjøpe middag. For meg selv. På McDonald's. "

Men hun elsket det. Lindsey beskriver seg selv som "smertefullt hardt," så hun var villig til å holde på det til arbeidet ga en faktisk inntekt.

Hun fortsatte å lære og studere bransjen - og fremfor alt å skrive. Hun skjønte sin skrive- og forretningsferdigheter i løpet av sin tid med TMP, og brukte dem til å lande kontrakter med to andre utgivere.

Nå har hun skrevet fire romaner for Lyrical Press, den digitale første siden av Kensington, og seks for Carina Press, den digitale siden av Harlequin. Harlequin bestemte seg også for å skrive ut to av hennes Carina-titler som en del av Harlequin Worldwide Mystery-linjen, og nylig lagt til en på hyller i store butikker.

"Harlequin var en stor tilhenger av mitt arbeid med Carina," sier Lindsey. "[Det er] et fantastisk selskap."

I fjor tilbød Jill Marsal of Marsal Lyons Lit å representere Lindsey og hjalp hennes land til en "fin kontrakt" med en ny utgiver - innen en uke.

"Selv om karrieren min ikke har vært en suksesshistorie over natten, er det min historie, og jeg er veldig fornøyd med hvordan de fem første årene har gått. Jeg gleder meg til minst 30 flere. "

I de første fem har Lindsey publisert mellom tre og fem bøker hvert år. Som leser ser jeg frem til de neste 30 også!

Hva hvis du ikke har en agent?

Lindsey er heldig å jobbe med en agent, som fungerer som advokat for forfattere i kontakt med utgivere. Det betyr mer tid og energi å fokusere på å skrive!

For forfattere som ikke har eller ikke vil jobbe med en agent, peker hun på at flere forlag fortsatt ser på en forfatters arbeid uten å gå gjennom et byrå. Hennes forlag - Carina, Lyrical, Harlequin og Kensington - er bare noen få av dem.

For å finne mer, abonner på Writer's Market og FundsforWriters, som ofte lister utgivere som aksepterer spørringer fra uautoriserte forfattere.

Hvor mye penger kan du gjøre som en fullstendig forfatter?

En av de tøffeste realiteter om å være forfatter er hvor vanskelig det er å sikre en jevn lønnssjekk.

"Det er ikke et typisk år for å skrive," Lindsey sier.

"Min årlige inntekt avhenger av om jeg er heldig nok til å få en ny kontrakt [med et forskudd], hva det forutsetningen er for, hvor bra bøkene som allerede er der ute, selger og om en million andre ting."

Hun frilanser ikke, så nesten hele hennes inntekt kommer fra å publisere bøker. Det kommer på to måter:

  • Avansere: En sum sum penger som forfatteren mottar fra utgiveren ved å signere en kontrakt for å skrive en bok. Avhengig av kontrakten kan du motta det alt på en gang, eller i en serie betalinger som du sender inn deler av et manuskript.
  • Royalties: en prosentandel av salget per bok, vanligvis betalt kvartalsvis. Royalties er nesten alltid betalt bare etter Forskuddet betales tilbake med salget. Avhengig av størrelsen på forskuddet, ser mange forfattere aldri på noen royalties.

"Noen kvartaler, [royalties] kan finansiere min tur til Hawaii, og andre ganger lurer jeg på om arbeidet er verdt peanøtter på sjekken i hånden min."

Bunnlinjen? Lindsey sier at en romanforfatter ikke er en pålitelig inntektskilde.

"Selv et seksfigert fremskritt er ikke noe for å slutte jobben din over," advarer hun.

Det er fordi en del av det forløpet vil gå til din agent, og du vil bare få fraksjoner av delen din når du slår i utkast til manuskriptet.

Et stort forskudd kan også være for en multibokavtale, i så fall vil utbetalingene dine bli spredt over hele tiden det tar deg å skrive alle bøkene - sannsynligvis en per år. Hva ser imponerende ut som $ 150.000 på en kontrakt kan faktisk bety en årlig inntekt på rundt $ 30.000.

Som alle som driver en bedrift, må du betale dine egne skatter, så slå hjemmehjemmet ned igjen enda mer.

Og, advarer Lindsey, "det er ingen garanti for at du noen gang vil få en annen kontrakt."

Det er litt grimt bilde.

"Hvis jeg var en praktisk person, ville mitt råd være: Hvis du kan gjøre noe annet enn å skrive, gjør du det i stedet," sier Lindsey. “Dessverre er skriving i blodet mitt. "

Som de fleste forfattere vil påpeke, begynner du ikke å skrive for pengene. Du gjør det, som Lindsey gjør, fordi du elsker det.

Å tjene penger gjør noe du elsker er bare en fantastisk bonus!

Hvor mye koster det å være en forfatter?

I motsetning til mange virksomheter kommer det ikke nødvendigvis med store oppstartskostnader å skrive for tradisjonelle forlag.

Lindseys salgsfremmende kostnader består for det meste av reiser til konferanser og andre arrangementer. Hun er ofte invitert som en høyttaler, så hun får gratis registrering eller blir til og med betalt for å delta.

"Jeg bruker vanligvis penger fra mine fremskritt og royalties til å betale for mine reiser og utgifter, noe som er fint, for jeg kan da trekke de samme kostnadene på min skatt."

På grunn av "en nådig og støttende svigermor" kan Lindsey og hennes ektemann forlate barna hjemme når de reiser for å delta på disse konferansene.

"Vesentlig," hun går, "min mann og jeg tar mange ferier hvert år og min skriftlig lønn for det."

Forfatterrabatter på hotellrom og konferanser som gir underholdning, gjør disse morsomme, produktive og rimelige turer de ikke ellers kunne ta.

"På noen måter takker jeg min nye karriere for vårt glade ekteskap."

Hva er igjen etter profesjonelle utgifter, de sparer for barnas høyskolefond.

Finne arbeidsbalanse

"Etter hvert som familien min og karriere er vokst, har jeg lært å omfavne kaoset og gi slipp på strukturen. Min mann og jeg var veldig regimenterte mennesker, en gang om gangen, men det er borte. "

Hennes barn - nå 8, 10 og 12 år - er i skole, noe som gir Lindsey en solid arbeidsperiode på seks eller syv timer, tilsynelatende uten avbrudd.

Etter kl. 15 er kvelden "en virtuell uskarphet av kiddie-drop-offs, pickups og tannbørsting." Ungene er involvert i spesielle prosjekter og turer gjennom deres skoledistrikts begavede program, samt tennis, konkurransedyktig svømming, ski , gymnastikk og Boy Scouts.

Dagene er hektiske, men "[barna er] lykkelige og blomstrende," sier Lindsey, "og derfor bodde jeg hjemme - jeg ville ikke gå glipp av noe."

Hun fortsetter å produsere romaner midt i det hun kaller "Lindsey Circus" ved å holde seg til en smart rutine:

1. Outline: "Jeg er en dedikert outliner, så jeg tilbringer en uke eller så fullfører en ekstremt detaljert oversikt over mine romaner."

2. Skrive ett kapittel om dagen - hver dag.

3. lese kapitlet - bare kort! - send det til en kritisk partner.

"Det er en konstant kamp mellom tidsfrister og familie krav," innrømmer hun. "Så mange ting slår meg for oppmerksomhet og prøver å trekke meg bort i løpet av de få skrivetidene, men jeg er sterkt beskyttende for skrivetiden."

Å beskytte den tiden ser ut til å lønne seg. Når en oversikt er ferdig, sier Lindsey at dette systemet hjelper henne med å fullføre et nytt manuskript om 28 dager!

I 2016 vil Lindsey se utgivelsen av fem romaner fra tre presser i to sjangere.

"Jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbake til 2010 og fortelle den versjonen av meg, som skrev« hvordan å skrive en bok »til en søkemotor, at disse ordene skulle forandre hennes liv.»

Din sving: Hvordan balanserer du å jobbe for deg selv og oppdra en familie?

Opplysning: Her er en skål til de tilknyttede koblingene i dette innlegget. Må vi alle være bare litt rikere i dag.

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar