Penger

Denne høyskolen student gjorde sin egen heltidsjobb og betalte ut $ 19k i gjeld

Denne høyskolen student gjorde sin egen heltidsjobb og betalte ut $ 19k i gjeld


Mens du rullet gjennom Instagram i slutten av 2013, så høgskolen svenske Ellen Yin en annonse for Ledbetter, et helse- og treningsfirma.

Hun var fascinert, så hun kjøpte et tre måneders personlig treningsprogram.

Hun hadde ingen anelse om at kjøpet ville hjelpe henne til å lande en ekstern internship, score en heltidsjobb og betale $ 19 000 i studielån ... før hun ble uteksaminert.

Hva?! Jeg vet. Her er historien om hvordan hun oppnådde alt.

Snakker med fremmede

Etter å ha kjøpt Ledbetters program, holdt Yin kontakt med selskapet via sine sosiale medier.

Snart utviklet hun et personlig vennskap med Josh og Julie Ledbetter - Gift-par CEO og COO.

"De deler mye av sin egen historie og kjemper gjennom deres treningsreiser," sier Yin. "Jeg var i stand til å forholde seg til dem på mange måter. Jeg fikk virkelig å kjenne sin historie og kjente deres hjerter. "

I sin tur delte Yin noen av sine egne milepæler og lærdomene lærte gjennom kommentarer på Facebook og Instagram.

Og da hun besøkte en venn på Colorado State University i Fort Collins, var hun komfortabel nok til å spørre Denver-baserte Ledbetters hvis de ønsker å møte opp og chatte.

I løpet av deres to timers lunsjmøte tok Yin et sprang - og satte dem en praktikplass.

"Jeg var som," Jeg elsker virkelig din bedrift, "forklarer Yin. "Jeg elsker alt det står for, ditt oppdrag, dine produkter." "

Hun trengte å fullføre en 60-timers praksis for skole, og selv om hun ikke studerte PR eller markedsføring, visste hun at Ledbetters kunne bruke hjelp med sin YouTube-kanal og blogg.

Alt syntes å klikke på plass. Og selv om hennes tonehøyde var ganske uformell, var det vellykket.

"Vi har aldri hatt en praktikant før," sa de til Yin, "men du er velkommen til å jobbe med oss."

Hvordan lage din egen jobb

I løpet av den første ubetalte, tre måneders internshipen fullførte Yin mange av målene hun hadde satt og vokste for å føle at hun var en del av den lille oppstartens familie.

Så da temaet for planlegging for hennes neste nødvendige internship kom opp på en sommermiddag med noen klassekamerater, visste hun hva hun måtte gjøre.

Hun snakket Josh Ledbetter for å si at hun ønsket å forfølge et annet internship - og at hun håpet det ville føre til en permanent stilling.

"Jeg visste at jeg tok en risiko," sier Yin. Ledbetter er en oppstart med et lite lag og endelige finansiering, og hun visste ikke om hennes lyst ville bli lest som for brazen.

Men i ettertid, Yin tilskriver en stor del av hennes suksess til hennes ærlighet i å plukke internship og jobb.

I å være gjennomsiktig om hennes hensikter, skapte Yin plass for Ledbetters å ha en ærlig diskusjon for å se hvor hun ville passe i selskapets vekst.

Etter at Josh reagerte med en foreløpig ja, skrev Yin et formelt forslag, og identifiserte tre konkrete forbedringer hun ønsket å gjøre i selskapets PR.

Hun planla å utvide engrosprogrammet, skape et ambassadørprogram og øke medieaktiviteten.

I løpet av hennes andre tre måneders ubetalte internship fra august 2015, klarte hun å oppnå alle disse målene.

Sammen med å plassere Ledbetter pannebånd i hennes høyskolebutikk og sentrum Corvallis, Oregon, boutique, Yin organisert også en brystkreft walk fundraiser, organisert en photoshoot for nettstedet og relaunched selskapets YouTube-kanal.

Hun bidro til å bygge ambassadørprogrammet hun hadde lagt ned fra bakken (ned til å skrive søknaden) - og hun klarte selskapets blogg, som økte fra syv til nesten 400 unike besøkende per dag.

Så det var ikke så overraskende da, etter å ha fløyet Yin og resten av selskapet ut til Breckenridge, Colorado, til å delta i David Ramseys lederkonferanse, Ledbetters enige om å oppgradere Yins internship til en deltidsbetalt stilling for resten av skoleåret, deretter en heltidsjobb når hun ble uteksaminert.

Hvorfor Yin's Pitch Worked

Noen av nøklene til hennes suksess?

Yin kjente sine styrker og fant tiltakbare måter å anvende dem på selskapets behov.

"Se på et selskap og se hvilke områder de mangler i, eller hva du, unikt, kan løse," sier Yin.

Deretter følger du gjennom og lager konkrete resultater, slik at verdien du legger til i laget er åpenbar og utvilsomt.

"Gi først, og deretter be om gjensidig ting i retur, "forklarer Yin.

I hennes tilfelle viste hun hva hun kunne gjøre i løpet av sin første praktik, og deretter en annen internship - med potensial for en heltidsjobb etterpå.

Men denne taktikken kan ikke fungere for alle.

"Jeg vet at mange mennesker som er heltid i arbeidslivet, ikke har råd til å ta bare tre måneder og jobbe gratis, sier Yin.

"Men hvis du har mulighet til å gi noe til selskapet først og vise dem din verdi og verdi, kan [det hjelpe] skape den følelsen av haster."

En annen takeaway fra Yins historie: Du må være villig til å be om det du vil ha.

Å snakke med fremmede kommer ikke lett for alle. Det gjør det ikke for meg.

Men ingen av dette ville ha skjedd for Yin hvis hun ikke hadde tatt det første skrittet for å komme seg ut.

"Hvis det er et selskap du virkelig er lidenskapelig om å jobbe for det, tror du virkelig på deres oppdrag, og du vil gjerne være med i teamet deres. Prøv å begynne å utvikle et forhold til dem," forklarer Yin.

I sin stilling som PR-direktør fortsetter hun aktivt å søke relasjoner med store selskaper som Bodybuilding.com - selv om hun ikke er sikker på at det vil fungere.

"Ikke vær redd for å komme ut til fremmede," sier hun, "fordi mange har overrasket meg med svar da jeg ikke trodde de ville svare."

Hvis dette hele høres ut som mye, må du huske det er ok å være redd - Yin var sikkert.

"Jeg har ingen erfaring i PR, så da jeg fikk denne stillingen, var jeg selvfølgelig redd," forklarer Yin. Og selv om du er ekspert på ditt felt, er det lett å føle seg utilstrekkelig av mange andre grunner - som om du ennå ikke har noen arbeidserfaring.

Men Yin visste hvordan hun skulle overvinne hennes nerver.

"Jeg fortalte bare meg selv, alle lærer alltid," hun sier.

Øyeblikket du slutter å lære er når du virkelig er i trøbbel.

Og nå går hun til forsker uten gjeld

Yin forvandlet sin frykt til en mulighet til å overvinne et hinder - og tjente verdifulle forbindelser og en tilfredsstillende karriere i prosessen.

Mens hun er ferdig med skolen, jobber hun 20 betaltimer per uke for Ledbetter, administrerer sin Instagram og email korrespondanse, gjør månedlige evalueringer for ambassadørprogrammet hun opprettet, og mer.

I tillegg har jobben hjulpet henne med å betale nesten 20 000 dollar av studentgjeld på mindre enn et år.

Faktisk er Yin på vei til å være helt studentlånfri før hun oppgraderer i juni.

Og før du spør, nei, lever hun ikke hos foreldrene sine.

Etter å ha lest Ramsey's "Total Money Makeover" - ble en gave fra Ledbetters - Yin inspirert til å få økonomisk frihet. Så avbrøt hun lånene sine for sitt siste skoleår og begynte å bruke nesten hele hennes lønnsslipp til å betale ned studentgælden.

For å betale for leie, regninger og alt annet bruker hun lønn fra hennes andre jobb hos Applebee, hvor hun legger 15 til 20 timer i uken på toppen av hennes heltidsstudier og antagelig tar noen timer søvn her og der .

Hun fortsatte også å søke stipend etter å ha registrert seg på skolen, som tjente henne om $ 10.000.

"Folk bør virkelig gå etter stipendene og stipendene," forklarer Yin. "Det er virkelig gratis penger. Det er verdt investeringen å ta den tiden til å søke. "

Når hun oppgraderer i juni, jobber hun for Ledbetter på heltid - men hun bor i Oregon for nå. Siden hun prioriterer sin økonomiske frihet, ønsker hun å tenke hardt før han investerer i et trekk.

Plus, Denver - som du kanskje har hørt - er snøhvit.

"Jeg er egentlig ikke en snø person," sier Yin.

Din sving: Har du noen gang opprettet en jobb for deg selv?

Opplysning: Dette innlegget inneholder tilknyttede lenker. Vi gir deg beskjed fordi det er hva Ærlig Abe ville gjøre. Tross alt, han er på vår favorittmynt.

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes kreative skriving har blitt omtalt i DMQ Review, Sweet: A Literary Confection og andre steder.

Skrive Inn Din Kommentar