Penger

Hvordan en Retail Worker lagret en imponerende $ 15.000 i 10 måneder

Hvordan en Retail Worker lagret en imponerende $ 15.000 i 10 måneder

Vi har alle lest disse overskriftene og tenkte, "Ja! Jeg ønsker at!"

Men du hopper vanligvis til neste historie uten å lese detaljene, ikke sant? Du enten tenker (a) det er for godt til å være sant, (b) det vil sannsynligvis være for mye arbeid, eller (c) du er redd for at linken tar deg til et tysk voksenunderholdningssted.

Men dette er den virkelige avtalen, folkens! Den ekte, jordnære historien om hvordan jeg klarte å spare 15 000 dollar på bare 10 måneder, fortalt i form av praktiske råd du kan bruke til å gjøre det samme.

Øyeblikket jeg realiserte jeg trengte å bli en bedre sparer

Før jeg sparer spree, var jeg ikke særlig sparsommelig. Jeg har aldri vært den typen person som kjøpte mye tingene, men jeg verdsetter erfaringer, så jeg pleide å reise mye, gå ut på middag med venner, delta på festivaler og mer. Jeg reddet noen av pengene jeg tjente, men jeg brukte det mest for det jeg ønsket.

Da begynte min mann og jeg å søke etter et nytt hjem ... og jeg skjønte at pengene vi hadde spart for en downpayment - bare $ 5000 - ikke skulle klippe den. Hus var dyrere i Oshawa, Ontario, enn vi forventet - som i, $ 100.000 mer! Vi var ikke forberedt på slike høye priser, og vi innså at hvis vi ønsket å kjøpe et hjem, måtte vi spare mer penger.

Gjennom en kombinasjon av å jobbe flere jobber, være smart om hvordan Jeg jobbet og sparte - pluss noen andre strategier du lærer om et øyeblikk - jeg var i stand til å spare mye penger på kort tid. På bare 10 måneder har jeg bedret min gjeldsgrad, noe som satte oss opp for godkjenning av boliglån, og lagt til vårt nedbetalingsfond.

Her er mine tips for raskt å presse besparelsene dine inn i de fem tallene:

1. Finn fleksible jobber (slik at du kan jobbe mer enn en)

Fra en ung alder jobbet jeg med flere jobber; kl 12 var jeg på hestebedrift hver dag etter skolen, pluss helgmorgen. Jeg gjorde ikke mye, men jeg var i stand til å handle arbeidet til bord for hesten min. Utover å jobbe av brettet lærte jeg å jobbe hardt, og jeg ble i form og i form (en bonus!).

Siden da har jeg jobbet med en rekke jobber: trening jockey, husrengjør, veileder, detaljhandel, plenpleie, vedlikeholdsarbeid og konstruksjon, blant de mer profesjonelle jobbene i høyskoleinstruktør, leder, teknisk rekrutterer ... listen fortsetter. Hvordan jobbet jeg flere jobber samtidig? Jeg registrerte meg bare for konserter som var fleksible når det gjelder når Jeg jobbet og noen ganger hvor Jeg jobbet også. Å gjøre dette til ditt beste krav vil sikre at du kan supplere den inntekten med inntekter fra andre jobber.

2. Arbeid Smart og Organiser

Jeg jobber med fem jobber, som jeg skjønner høres ut som mye. Men det handler om tidsstyring og organisering.

Mine "dag" jobber jobber som salgsrepresentant på en telesalgsbutikk, hvor jeg gjør en timelønn pluss provisjon for salg jeg gjør (ubegrenset mulighet). Jeg er også en høyskoleinstruktør, der jeg blir betalt et fast beløp hver måned. Jeg jobber i gjennomsnitt 28 timer i uken på teleselskapet og seks timer undervisning i klassen, pluss merkepapir og planlegging hjemme før klassen.

Å finne jobber du kan gjøre hjemme er en annen måte å jobbe smart på. Noen ganger får jeg til og med se Greys anatomi mens jeg vurderer papirer.

Som deltid eller "side" jobber jeg som forskningsassistent ved universitetet der jeg er student, som krever 6-10 timer per uke. Jeg rengjør også hus hver annen uke, som tar to timer per hus, og jeg har noen freelance skriftlige og sosiale medier ledelsesgigger (arbeid hjemmefra eller hvor jeg tilfeldigvis er med iPhone), noe som krever omtrent 6-10 timer per uke. Det gir opptil 60 timers arbeid per uke.

3. Lær å markedsføre dine ferdigheter

Hva er du god på? Hva liker du å gjøre? Yard arbeid, dyrepleie, hus rengjøring, salg, service?

Lær å selge deg selv og dine ferdigheter - slik at du kan finne jobber som er fleksible og lage dine egne timer, som vi snakket om ovenfor. Jeg vet, det virker umulig, men hvis du markedsfører deg selv til de riktige personene og i de rette situasjonene, kan du jobbe med små jobber her og der uten å investere mye tid.

Tilnærming små bedrifter og komme forberedt med en tonehøyde på hvordan du kan hjelpe dem ved å tilby dine ferdigheter for fleksibelt eller sporadisk arbeid. En fin måte å gjøre dette på er å søke salgssjobber som betaler en timelønn og provisjon - så du er betalt for både din tid og dine ferdigheter.

Jeg ble tilbudt mer enn minimumslønn da jeg begynte å jobbe i detaljhandel. Jeg var i stand til å gjøre dette fordi jeg viste butikken der jeg ønsket en jobb som jeg fortjente det med en kortsalgsdemonstrasjon under mitt intervju - en detalj som var ukjent av dem, men gjorde stor forskjell for inntektene mine. Den ekstra provisjonen er en stor bonus, glasur på kaken. Siden det er variabel inntekt, stoler jeg ikke på det for regningsbetalinger eller legger det til budsjettet mitt.Det betyr at når jeg har en ekstra $ 400 - $ 1000 fra provisjon på bankkontoen hver måned, kan jeg pope den direkte inn i sparekontoen min eller til og med gå ut for litt moro.

4. Identifiser dine prioriteringer - og hold deg til dem

Det største hindret alle har med å tjene mer penger, er å "finne" tiden til å jobbe annerledes. Ingen tror de har tid.

Men jeg er her for å fortelle deg det du gjør. Det gode med tiden er at alle, uansett kjønn, rase, sosial klasse eller personlighet, får samme mengde av det. Vi får alle 24 timer i døgnet å bruke som vi velger. (Liker denne ideen? Klikk for å tweet den.)

Legg merke til hvordan du bruker dagene, ukene og månedene. Ser du på TV, spiller sport, trener på treningsstudioet, cruiser på Internett? Du gjør noe. Bestem om å lage eller spare mer penger, bør prioriteres over de andre aktivitetene.

Mine valg om prioriteringer, for eksempel, har inkludert å bestemme mellom å spare penger eller loafing på sofaen som kommer opp på Greys anatomi. Besparelsen vant. Men det vil ikke for alle, og mens det er OK, må du være ærlig med deg selv. Opptak av favoritt-TV-programmene dine sparer deg for 15 minutter med å se reklamefilmer, og du kan se disse forestillingene på en annen tid (bare unngå disse spoilervarslene). Hopp en dag på treningsstudioet, eller finn et døgnåpent treningsstudio hvor du kan trene etter at du har kuttet grensen til naboen din. Enda bedre, få en jobb på treningsstudioet og få medlemskap gratis.

5. Betal regninger først

For et år siden overlevde jeg bare på min salgs jobb for kjernevinsten min. Det er ikke mye penger (det er detaljhandel, folk!), Men med den ekstra provisjonen blir det betalt regningene.

Da jeg ble tilbudt stillingen på lokalskolen for å lære et kurs i sosiale medier, hoppet jeg på muligheten. Ikke bare vil jeg lære å lære hva jeg elsker, men jeg kunne tjene litt ekstra penger! Siden regningene mine allerede var tatt vare på, banket jeg disse nye inntektene.

6. Skjul pengene

Ikke begrav det i bakgården eller noe, men vær strategisk om plasseringen. Siden jeg ble ansatt på høgskolen, har mine lønnsslipp blitt deponert direkte inn i en sparekonto, og nå aldri min daglige kontokonto. Så jeg ser aldri pengene egentlig, noe som betyr at jeg ikke bruker det og det samles i min sparingskonto. Ute av syne, ute av sinn.

7. Lag tid og penger for moro skyld

De tre sidearbeidene gir akkurat nok ekstra inntekt for å hjelpe meg å oppnå et aktivt og tilfredsstillende samfunnsliv med venner og min mann. De betaler også forfall når de kommer opp: bilreparasjoner, oljeendringer, bursdagsgaver, invitere til å drikke med venner og mer. Dette frigjør inntektene mine fra min heltidsprosess for alle nødvendigheter: leie, bilbetalinger, forsikring, dagligvarer ... de vanlige lovbryterne.

Det er viktig å balansere livet ditt slik at du ikke føler at pengene dine eller besparelser eier deg - så sett til side et bestemt beløp hver måned for "hva jeg føler for" fond.

Hvis du hadde spurt meg for et år siden om jeg kunne spare så mye penger om 10 måneder, ville jeg ha svart med en entusiastisk, men skuffet, nei. Jeg har alltid vært ganske god med penger (budsjettering er gøy for meg), og jeg hadde deponert kanskje $ 25 fra hver lønnsslipp til min sparingskonto de siste 10 årene ... men $ 15.000? Det er en god del av forandring! Og det skal hjelpe meg å leve livet jeg vil ha fremover.

Din sving: Har du klart å tjene eller spare mye penger på kort tid? Fortell oss i kommentarene hvordan du gjorde det! (Og hvis du er villig til å la oss trene deg, send også historien din her.)

Shannon Webb er en hardt arbeider gal, prøver å lage et navn for seg selv som en online markedsføring profesjonell. Når hun ikke jobber, kan hun bli funnet på sin 130lb Bernese Mountain Dog, griper drinker med sin mann og venner eller sparker rumpa på Cranium!

Skrive Inn Din Kommentar